Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Απρίλη, κινητοποίηση των Υγειονομικών στην πόλη του Ηρακλείου, με αποφάσεις των τοπικών σωματείων και προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε έξω από την Πύλη του ΠΑΓΝΗ στη 1μμ το μεσημέρι.
Τον αγώνα των Υγειονομικών υποστήριξε και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, με την απόφασή της για προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας και τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, με δικό της πανό και πλαίσιο απόφασης.
Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών κατέθεσε στο πρόσφατο Δ.Σ της ΕΛΜΕ (Δευτέρα 5 Απρίλη) πρόταση συμμετοχής στη συγκέντρωση των Υγειονομικών και προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας, με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στους υγειονομικούς που είναι στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα στα διαλυμένα από την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική νοσοκομεία.

Ταυτοχρόνως, πρότεινε συγκεκριμένο πλαίσιο απόφασης της ΕΛΜΕ ενάντια στην εγκληματική υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης, πλαίσιο που αποτελεί και την επίσημη θέση του σωματείου από τα τέλη του Μάρτη, ενώ καταδίκασε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τον επιπλέον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών με τα πολλαπλώς προβαλλόμενα test της αυτοανίχνευσης(!), εν όψει του εξαγγελλόμενου ανοίγματος των σχολείων. Επίσης, για την απόδειξη αυτού του εμπαιγμού, η παράταξή μας πρότεινε συνεργασία και ήρθε σε επαφή με το σωματείο των Φαρμακοποιών για την από κοινού καταδίκη και αυτού του απαράδεκτου κυβερνητικού μέτρου.

Στη Συγκέντρωση η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών στήριξε το πανό και εκπροσώπησε την ΕΛΜΕ κατά τις τοποθετήσεις στο χώρο της διαμαρτυρίας, ενώ, με δηλώσεις της εκπροσώπου της στα τοπικά ΜΜΕ, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών στον αγώνα των Υγειονομικών, πρόβαλε το αίτημα των μαζικών εμβολιασμών και των test με μεθοδικό τρόπο και κάτω από την εποπτεία του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και απαίτησε την επίταξη όλων των δομών της Ιδιωτικής Υγείας, δηλώνοντας την ανάγκη του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των λαϊκών στρωμάτων.