Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών η Εύη Μυλωνάκη, αγωνίστρια στο χώρο της μαχόμενης δικηγορίας που είχε πρωτοστατήσει σε θέματα δικαιωμάτων ψυχικής υγείας.

Η Εύη Μυλωνάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε νομικά και ασχολήθηκε με τη μαχόμενη δικηγορία περίπου δεκαεπτά χρόνια. Από το 2015 ξεκίνησε να ασχολείται πιο εντατικά με τα δικαιώματα των ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία. Ήταν επίσης μέλος συλλογικοτήτων σχετικών με τα δικαιώματα των κρατουμένων, των προσφύγων και των μεταναστών καθώς και των ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων.
Η Εύη ήταν μέλος του ΔΣ της Αυτοεκπροσώπησης (Σωματείο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας), μέλος της Πρωτοβουλίας Ψ Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα για την Ψυχική Υγεία ·και μέλος της Εργατικής Λέσχης της Νέας Σμύρνης και επίσης έγραφε διηγήματα.
Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες «Λαϊκός Δρόμος» και «Εποχή» καθώς και στο περιοδικό «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης».

Η Εύη πάλεψε επί χρόνια μέσα από τις γραμμές του Μ-Λ ΚΚΕ. Όλοι τη θυμούνται σαν έναν περήφανο άνθρωπο που είχε πάντα σημαία του τον αγώνα για το δίκιο των ανθρώπων, ιδιαίτερα των φτωχών και των καταφρονεμένων.
Το Μ-Λ ΚΚΕ στέλνει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στη συντρόφισσα Γεωργία Μυλωνάκη, αδελφή της Εύης, και στη μητέρα της.