Στις 27 Ιούλη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του κομμουνιστή, λαϊκού αγωνιστή, Κώστα Λουκόπουλου, στελέχους του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος και επί πολλά χρόνια μέλους της Κ.Ε του Μ-Λ ΚΚΕ.
Ο σύντροφος Κώστας γεννήθηκε στην Αράχωβα, το 1932. Μετανάστης εργάτης στις φάμπρικες της Γερμανίας από το 1961, διαμορφώθηκε σε συνειδητό προλετάριο και εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα. Συνέβαλε ιδιαίτερα στα μαύρα χρόνια της φασιστικής δικτατορίας στον αντιφα­σιστικό – αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των μεταναστών εργατών. Με την επιστροφή του στην πατρίδα το 1974, συμμετείχε δραστήρια στο συνδικαλιστικό κίνημα και σε όλους τους αγώνες του λαϊκού κινήματος της πατρίδας μας.

Σεμνός αγωνιστής, μπροστάρης στους συνδικαλιστικούς αγώνες της εργατικής τάξης, αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τη λευτεριά και την προκοπή του λαού μας. Πάντα χαμογελαστός, πάντα νηφάλιος και πάντοτε πρόθυμος να πάρει μέρος σε κάθε είδους καθήκον που έμπαινε μπροστά του.
Δημιούργησε οικογένεια με τη συντρόφισσα Λέλα Γαλάνη και απέκτησαν 3 παιδιά και 6 εγγόνια. Τις αξίες του ανθρωπισμού μετέδωσε στην οικογένειά του στην οποία και δίδαξε με τον τρόπο ζωής του τη σπουδαιότητα της λιτής αλλά αληθινής ζωής, μακριά από τις σειρήνες του εντυπωσιασμού, καταναλωτισμού και «εύκολης» ζωής.

Ο σύντροφος Κώστας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συντρόφους του, που θα τον θυμούνται και θα τον τιμούν πάντα, για την προσφορά του στον αγώνα για τη Λευτεριά, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό.
Η οικογένειά του με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, προσέφερε στον Λαϊκό Δρόμο, το ποσό των 100ευρώ.