Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Κορκονέα, δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με ψήφους 4-3. Με το ίδιο ελαφρυντικό ο Κορκονέας είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2019, καταδικασμένος για ισόβια και έχοντας ήδη μείνει στη φυλακή πάνω από 11 χρόνια.

Την οργή της διατύπωσε η μάνα του, δηλώνοντας: “Εάν ζούσε ο Αλέξανδρος, την περασμένη Κυριακή θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος του κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν νιώθω δικαιωμένη από την απόφαση. Είναι μια απόφαση προσβλητική για την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική κοινωνία, είναι προσβλητική η απόφαση για τη μνήμη του Αλέξανδρου”.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου, Ν. Κωνσταντόπουλος και Ζ. Κωνσταντοπούλου, έδωσαν στη δημοσιότητα τη δική τους απάντηση στη δικαστική απόφαση, αναφέροντας μεταξύ άλλων την απόρριψη από το δικαστήριο των αιτημάτων τους: “…Εμείς ως συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προσπαθήσαμε επί 2 δικασίμους να ζητήσουμε να εξετασθούν οι μάρτυρες και τα αποδεικτικά στοιχεία του φακέλου που αφορούν το ζήτημα αυτό.

Οι τακτικοί δικαστές του Δικαστηρίου μας εμπόδισαν, παρά τον νόμο, να υποβάλουμε το αίτημα και απέτρεψαν τους ενόρκους από το να λάβουν υπ´όψιν τις αποδείξεις…”. Ανακοίνωσαν επίσης πως με επίσημο διάβημά τους στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα ζητήσουν “όχι μόνον αναίρεση της αποφάσεως αλλά και πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων καθώς και έλεγχο του εάν υπήρξε επηρεασμός δικαστικών προσώπων και ενόρκων”.