Θα διασχίσουμε έρημο. Το γνωρίζουμε. Επιμένουμε. Γιατί έχουμε δίκιο! Θα μείνουμε καιρό μόνοι, πιεσμένοι, απομονωμένοι στο ρημαγμένο τοπίο. Προχωράμε. Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στο δίκιο του αγώνα μας. Θα χτυπηθούμε, θα προβοκαριστούμε, θα σκίσουν τις σημαίες μας. Αμετανόητοι συνεχίζουμε: όχι υποταγή, αλλά αντίσταση. Και θάρθει καιρός που η ανάγκη θα γίνει πάλι ιστορία και κόσμος πολύς θα μπει στην ιστορία που γράφουν οι άνθρωποι όταν σηκώνονται όρθιοι.

Γι αυτό επιμένουμε. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι είναι αναπότρεπτο να νικήσουμε. Η κυρίαρχη προπαγάνδα προσπαθεί να μας εκβιάσει με τη θεωρία της χαμένης ψήφου. Ποια ψήφος, όμως, είναι χαμένη;

– Χαμένη ψήφος είναι αυτή που φέρνει τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση της νεολαίας, την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, το ξεπούλημα της χώρας.

– Χαμένη ψήφος είναι αυτή που δίνεται σε όλους όσοι υπηρετούν αυτούς που καταστρέφουν χώρες και λαούς, τους υποταγμένους στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ. Η ψήφος σε όλους αυτούς, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα μικρότερα συμπληρώματά τους δεν είναι μόνο χαμένη. Είναι ψήφος ενάντια στα συμφέροντα του λαού, ενάντια στη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, την προκοπή του τόπου.

Κερδισμένη είναι μόνο η ψήφος της λαϊκής αξιοπρέπειας και περηφάνιας, η ψήφος στους λαϊκούς αγώνες και την πραγματική αριστερά.

Γιατί είμαστε μέσα στους αγώνες για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Γιατί όταν οι εργατοπατέρες και οι λοιποί υπονομευτές τορπιλίζουν τα συνδικάτα, εμείς αγωνιζόμαστε για συνδικάτα όπλα των εργαζομένων.

Γιατί όταν τα αστικά κόμματα έσκυβαν το κεφάλι στον ιμπεριαλισμό, και άλλοι περιφρονούσαν την έννοια της πατρίδας, εμείς φωνάξαμε δυνατά εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, σοσιαλισμό.

Γιατί όταν η ηγεσία του ΚΚΕ υποκλινόταν στον Γκορμπατσόφ και την περεστρόικα που προετοίμαζε την ολοκληρωτική επικράτηση του καπιταλισμού, με τις επευφημίες όλων των αντιδραστικών δυνάμεων διεθνώς, εμείς υψώσαμε το σύνθημα «κομμουνιστές ψηλά το κεφάλι». Και υπερασπιστήκαμε το πραγματικό κομμουνιστικό κίνημα και την ιστορία του.

Γιατί είμαστε κόμμα κομμουνιστικό, πατριωτικό και διεθνιστικό. Και μόνο εμείς λέμε καθαρά και ξάστερα «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ», χωρίς μισόλογα που φέρνουν σύγχυση.

Μ-Λ ΚΚΕ