Στη μάχη των Δημοτικών Εκλογών μπαίνει αποφασιστικά η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, με επικεφαλής τον Γιώργο Σόφη, διεκδικώντας την ανανέωση της συμμετοχής και στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Σόφης και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ παίρνουν μέρος στις δημοτικές εκλογές. Η παράταξη έχει σταθερή και αγωνιστική συμβολή στα τοπικά πράγματα εδώ και 25 χρόνια από το 1998. Μέσα από την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά πολύ περισσότερο έξω από αυτό, σταθήκαμε απέναντι σε όλες εκείνες τις πολιτικές που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Καταγγέλλουμε και παλεύουμε για την ανατροπή της δεξιάς νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εκποιεί τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Με την παρέμβασή μας στις δημοτικές εκλογές δεν διεκδικούμε να γίνουμε διαχειριστές αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό. Αντίθετα παλεύουμε για να οικοδομήσουμε ένα κίνημα που θα αποκρούσει την κυρίαρχη πολιτική, που θα υπερασπίσει τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα.

Ο Γιώργος Σόφης είναι συνταξιούχος -πλέον- εκπαιδευτικός. Υπηρέτησε με θέρμη το Δημόσιο Σχολείο και τη νέα γενιά για περισσότερες από 3 δεκαετίες. Υπήρξε στην πρωτοπορία του εκπαιδευτικού κινήματος και στους μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου. Ως συνδικαλιστικό στέλεχος για πολλά χρόνια διατέλεσε πρόεδρος αλλά και γραμματέας της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, καθώς επίσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Είναι πάντα ως και σήμερα στην πρώτη γραμμή των αγώνων του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, παλεύοντας ενάντια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. Με την Αριστερή Πρωτοβουλία ανέπτυξε πλούσια και αγωνιστική δράση, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο τοπικό κίνημα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας, στις μάχες ενάντια στο ΚΥΤ, ενάντια στις πολιτικές εκείνες που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Υγεία – Παιδεία, τις κοινωνικές δομές του Δήμου.
Το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Πρωτοβουλίας απαρτίζεται από 37 υποψηφίους όλων των ηλικιών. Άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, νέοι και νέες, φοιτητές και φοιτήτριες, άνεργοι αλλά και συνταξιούχοι. Όλοι όσοι πλαισιώνουν και στηρίζουν την Παράταξη έχουν κοινή πεποίθηση πως μόνο με τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά μπορεί να μπει φραγμός και να ανατραπεί η πολιτική εκείνη που υποβαθμίζει τις ζωές των ανθρώπων.

Αγγελόπουλος Ηλίας, εκπαιδευτικός
Βοργιάς Νικόλαος, συνταξιούχος
Βουρλιώτη Κοραλία Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος
Δανιήλ Μαρία, εκπαιδευτικός
Εσναφίδης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός
Ευμορφία Σταματίνα, εκπαιδευτικός
Ζωγράφου Σουλτάνα, αρχιτέκτονας
Θάνος Δημήτριος, εκπαιδευτικός
Καλαθά Αγγελική, εκπαιδευτικός
Καλαντζή Αλεξία, ιδιωτική υπάλληλος

Κανδηλιώτης Αναστάσιος, οικοδόμος
Καπνίζου Μαρία, δημοσ. υπάλληλος
Κάτσικας Χρήστος, Ερευνητής εκπαιδευτικός
Κολιόπουλος Μιχαήλ, ιδιωτικός υπάλληλος
Κορνάρου Στέλλα, άνεργη
Κοσμά Μαλάμω, εκπαιδευτικός
Κουφοβασίλης Δημήτριος, αρχαιολόγος
Λαγκαδιανού Σταματίνα Ιωάννα, εκπαιδευτικός
Μανδελενάκης Ηλίας, μηχανικός
Μοσχόπουλος Ευγένιος, οικοδόμος
Μπάρμπας Δημήτριος, λογιστής
Μπατάγια Αργυρώ, συνταξιούχος
Μπολάνη Ευγενία Βασιλική, δημοτική υπάλληλος
Μπούκη Ευαγγελία, ιδιωτική υπάλληλος
Μυλωνάκη Γεωργία, δημοσιογράφος
Παπαδόπουλος Πρόδρομος, αρχιτέκτονας
Παπαδοπούλου Ελένη, συνταξιούχος
Πετάκος Πέτρος, συνταξιούχος
Σμυρνής Γεώργιος, άνεργος
Σουλιώτη Μυρτώ, οδοντίατρος
Σόφης Ιωάννης, ιδιωτικός υπάλληλος
Σπανάκης Γεώργιος, γεωπόνος
Σταυρίδου Χρυσούλα, ιδιωτική υπάλληλος
Τσιριγώτης Δημήτριος, ιδιωτικός υπάλληλος
Τσώνη Ιωάννα, άνεργη
Φούντας Βασίλειος, συνταξιούχος
Ωρολογάς Κωνσταντίνος, συνταξιούχος