Είναι γνωστές οι αντιδράσεις που προκάλεσε το άθλιο τηλεσκουπίδι του ΣΚΑΪ. Μπροστά στη «δημοσιότητα» που απέκτησε με την περί βιασμού αποστροφή του ο «κρητικός μάγκας», το εν λόγω κανάλι με περίσσεια υποκρισίας, σε μια πρώτη φάση, αρκέστηκε να πει πως «πρόκειται για ανθρώπινο λάθος εργαζομένου». Ακολούθησαν δακρύβρεχτοι αφορισμοί για «λογικές, στάσεις και συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Τελικά οι ευαγείς χορηγοί του ριάλιτι, βλέποντας το σάλο που προκλήθηκε, προανήγγειλαν την αποχώρησή τους -κι αυτοί στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο Αλαφούζος και λοιποί ιθύνοντες του ΣΚΑΪ, αφού είδαν το τηλεσκουπίδι να σκάει στο κεφάλι τους, φέρνοντας τελικά ζημιές αντί για τα προσδοκώμενα κέρδη, έσπευσαν να κηρύξουν το θέμα … λήξαν.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίστηκαν εξίσου στις μελίρρυτες δηλώσεις αποτροπιασμού.

Για διάλογο με περιεχόμενο σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική δράση έκανε λόγο ο Πέτσας καλώντας το ΕΣΡ να παρέμβει (το οποίο πάντως έκρινε πως έχει νομική υποχρέωση…να σιωπά).
Ο Τζανακόπουλος, απ’ τη μεριά του, κατάγγειλε την «κουλτούρα βιασμού που προκαλεί αηδία και ανατριχίλα».

Ωστόσο το πολιτικό προσωπικό των αστικών κομμάτων και οι καναλάρχες διαμορφωτές της κοινής γνώμης (και) με τα εν λόγω τηλεσκουπίδια, που καμώνονται πως ανακάλυψαν την Αμερική και πως εξαγνίζονται με τη «διαπόμπευση-διαφήμιση ηρώ­ων» της στιγμής, δεν μπορούν να κρύψουν πως σχόλια σεξιστικά, ρατσιστικά και επικίνδυνα αντικοινωνικά, σαν αυτά που ακούγονται κατά κόρον στο επίμαχο όπως και σε όλα τα αντίστοιχα ριάλιτι-σόου, δεν αποτελούν παρά εκφάνσεις της καθημερινής αντιδραστικής (virtual ή μη) «κανονικότητας». Πρόκειται για τα απότοκα της κυρίαρχης αντιδραστικής ιδεολογίας και πολιτικής.