Κυριακή σήμερα και τα μέτρα απαγόρευσης των συναθροίσεων έσπασαν από χιλιάδες κόσμου που ξεχύθηκαν στις εκκλησίες!

Οι μεσαιωνικοί θρησκευτικοί ταγοί του τόπου, φαίνεται να έδωσαν μάχη για την προσέλευση του ποιμνίου στην εκκλησία ειδικά αυτή τη Κυριακή! Θεώρησαν μάλλον ότι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουν στους «άπιστους», που διαμαρτύρονται για τις σκοταδιστικές ανοησίες περί «θείας κοινωνίας» και για την συνέχιση των συναθροίσεων σε εκκλησίες, εν μέσω επιβολής «στρατιωτικών» νόμων.

Και ούτε μια κυβερνητική αιχμή περί «ατομικής ευθύνης» σε αυτή τη περίπτωση. Ούτε για τους πιστούς που εν μέσω πανδημίας επιμένουν στη θεία κοινωνία, ούτε πολύ περισσότερο στους θρησκευτικούς αρχηγούς που εκδίδουν μεσαιωνικές αποφάσεις.

Όμως αυτοί που νομοθετούν τη γενική καραντίνα για ολόκληρη την κοινωνία επιβάλλοντας πρόστιμα για όσους δεν πειθαρχούν, επειδή μαζεύτηκαν 5 σε ένα φροντιστήριο ή ένα καφενείο, γίνονται επικίνδυνα αστείοι όταν την ίδια στιγμή επιτρέπουν την συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων σε κλειστούς χώρους και την χρήση του ίδιου σκεύους. Ακόμη περισσότερο όταν όλοι αυτοί ανήκουν ως επί το πλείστον σε ευπαθείς ομάδες.

Γιατί πολύ απλά αυτοί που επιβάλλουν σειρά «στρατιωτικών νόμων», για να μην εξαπλωθεί ο ιός, την ίδια στιγμή επιτρέπουν την ύπαρξη υγειονομικών βομβών εξάπλωσης του ιού. Ακυρώνοντας έτσι οι ίδιοι το όποιο αποτέλεσμα μπορεί να έχουν τα δρακόντεια μέτρα που έχουν λάβει.

Και είναι εντυπωσιακό ότι ακόμη και τώρα, σε συνθήκες παγκόσμιου συναγερμού όπως λένε, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο σκοταδισμό και την θρασύτατη πράγματι στάση της εκκλησίας.