Στην Αθήνα, 30 Νοέμβρη και 14 Δεκέμβρη
πανελλαδικό-πανσυνταξιουχικό

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ καλεί για τις 30 Νοέμβρη να οργανωθούν συλλαλητήρια των συνταξιούχων στις πόλεις της χώρας, με κεντρικό σύνθημα το “Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση”.

Η ΣΕΑ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια και σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος για “να ακυρωθούν τα σχέδια ολοκληρωτικής παράδοσης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης που αξιοποιεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη πράξη του έργου που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια περί “νέου, δίκαιου και βιώσιμου Ασφαλιστικού”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως “Το “νέο Ασφαλιστικό” που διαφημίζει η ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Το σύστημα των “τριών πυλώνων”, η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε “ατομική υπόθεση” είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στον Καιάδα. Το πρώτο θύμα είναι οι επικουρικές, τις οποίες η κυβέρνηση εισάγει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Στο σύστημα που οικοδομούν, ξέρεις τι θα δίνεις, άγνωστο τι θα πάρεις, αφού τα χρήματα τα διαχειρίζονται “επενδυτές” που τα επενδύουν, τα τζογάρουν στα χρηματιστήρια.
Μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται, εμείς οι συνταξιούχοι που έχουμε βιώσει για πολλά χρόνια όλες αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές, εκτιμάμε ότι το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, μόνο ο μαζικός αγώνας παντού μπορεί να σταματήσει, που θα έχει ως σημαία του τη διεκδίκηση Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης».

Μετά το κάλεσμα σε μια σειρά πόλεις γίνονται προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια.

Στην Αθήνα το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 10.30μμ θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια το συλλαλητήριο Αττικής.
Το Σάββατο 14 Δεκέμβρη θα γίνει πανσυνταξιουχικό-πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο του Μαξίμου.