«Η Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο! Ηλίθιοι δήμιοι! Η “τάξη” σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο θα υψώσει τη βροντερή φωνή της ως τους ουρανούς! Τρομαγμένοι θ’ ακούσετε το νικητήριό της σάλπισμα: Ήμουν, Είμαι και Θα Είμαι».

Πάνω από 13 χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, με κυρίαρχη τη νεολαία, συμμετείχαν την Κυριακή 15 Γενάρη στην πορεία μνήμης και τιμής της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ. Στην κινητοποίηση, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, ακόμα και πριν τον κορονοϊό, πήραν μέρος με δικά τους μπλοκ το MLPD και το TKP-ML, ενώ καταδικάστηκαν τόσο η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία όσο και ο ρόλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η πορεία, αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας, κατέληξε μέσω της Λεωφόρου Καρλ Μαρξ στο νεκροταφείο του Φριντριχσφέλντε, όπου είναι θαμμένοι η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ και άλλες προσωπικότητες του γερμανικού κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Ιδιαίτερα σήμερα, όπου ο διεθνής ορίζοντας σκοτεινιάζει όλο και περισσότερο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό να οξύνεται και τις εστίες έντασης να πολλαπλασιάζονται σε όλον τον πλανήτη, η στάση των δύο κομμουνιστών ηγετών κατά τις σκοτεινές εποχές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελεί φάρο για τους σημερινούς αγώνες.

Oι προλετάριοι και οι κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο, απέναντι στη διαστρέβλωση της ιστορίας και τη λήθη που κηρύσσουν οι γραφειοκράτες κονδυλοφόροι του καπιταλισμού, επιβεβαιώνουν τα λόγια του Λένιν για το έργο της Pόζας Λούξεμπουργκ. Tα έργα της θα είναι ωφέλιμο δίδαγμα για τη διαπαιδαγώγηση πολλών γενεών των κομμουνιστών όλου του κόσμου.

Κινητοποίηση και στο Γκελσενκίρτσεν
Παράλληλα, το MLPD και άλλες συλλογικότητες συμμετείχαν σε πορεία στη μνήμη των Λένιν, Λίμπκνεχτ και Λούξεμπουργκ στο Γκελσενκίρτσεν, στη βορειοδυτική Γερμανία. Επρόκειτο για την πρώτη διαδήλωση στη μνήμη των τριών κομμουνιστών ηγετών στην περιοχή.