Πέντε μήνες μετά το δεύτερο λοκντάουν ο λαός μας συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα καθεστώς εγκλεισμού, απαγορευτικών μέτρων, αστυνομικής βίας και καταστολής, που παρατείνεται διαρκώς, παρά τα όποια «μέτρα χαλάρωσης» αναγκάζεται να εξαγγέλλει η κυβέρνηση κάτω από την οργή και την αγανάκτηση που διακατέχει τον κόσμο. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, με τον εντεινόμενο αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία και τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών και λαϊκών κινητοποιήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέσα στο σταθερό πλαίσιο εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, αποτελούν στοιχεία της κλιμακούμενης επιχείρησης ιδεολογικής και πολιτικής επέλασης της αντιδραστικής κυβέρνησης της Δεξιάς.

Έχοντας αφήσει τα νοσοκομεία να λυγίζουν -χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, εμβόλια και ΜΕΘ-, με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους να αυξάνονται, με την επίταξη-κοροϊδία 200 γιατρών και όχι των ιδιωτικών κλινικών, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά, με τη φτώχεια και την ανεργία να θεριεύουν, τα λαϊκά εισοδήματα να τσακίζονται και τα χρέη να πνίγουν τα λαϊκά στρώματα, με τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να δέχονται τη χαριστική βολή, αποτελεί πρόκληση ο πρωθυπουργός και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, με έπαρση, να βλέπουν «φως στην άκρη του τούνελ».

Όλα τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα, με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δημαγωγικές διακηρύξεις τους, με τη στάση τους παρέχουν ανοχή και συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική.

Το Μ-Λ ΚΚΕ στέκεται σταθερά απέναντι στη γραμμή της «εθνικής ενότητας και ομοψυχίας» που σημαίνει ανοχή και συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική, μια πολιτική που θέλει το λαό κλειδαμπαρωμένο στα σπίτια του, φοβισμένο και παραδομένο, την αστυνομία στους δρόμους να τρομοκρατεί και τη μεγαλοεργοδοσία να αλωνίζει. Το Μ-Λ ΚΚΕ κινείται σταθερά στην κατεύθυνση πως ο μόνος δρόμος για να σπάσει το κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις, η ανάπτυξη του παρατεταμένου λαϊκού αγώνα που θα φράξει το δρόμο στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική! Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να δώσει ελπίδα και αγωνιστική προοπτική στην πάλη του λαού.

Και είναι ελπιδοφόρο φαινόμενο η απάντηση λαού και νεολαίας σε αυτή την πολιτική, με τις αλλεπάλληλες μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που έσπασαν και τις κυβερνητικές χουντοαπαγορεύσεις, μέσα από την πάλη των συλλόγων και συνδικάτων και οργανώσεων της Αριστεράς.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί το δημοκρατικό κόσμο να καταγγείλει τα κυβερνητικά αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα και να παλέψει ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ ξεκινούν με αγωνιστικό παλμό πανελλαδική πολιτική εξόρμηση με παρεμβάσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά και επαρχιακές πόλεις, με βασικούς στόχους πάλης:

– Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών – εκπαιδευτικών

-Δημόσια δωρεάν Υγεία – Παιδεία για όλο το λαό!

-Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

-Έξω ΗΠΑ-Βάσεις-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη χώρα μας

Για Ειρήνη – Δουλειά – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία – Σοσιαλισμό

Από το Ηράκλειο Κρήτης, την Ικαρία, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα ως τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία και την Αχαΐα, τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και της νεολαίας με αγωνιστικό παλμό θα βρεθούν ξανά στο δρόμο του αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους για να προπαγανδίσουν και να παλέψουν τα λαϊκά αιτήματα και τους στόχους πάλης του εργατικού κινήματος με την αγωνιστική παρουσία τους, με την προκήρυξη που κυκλοφόρησε χθες και δημοσιεύουμε παρακάτω, με πανό, αφίσες και τρικάκια.


Προκήρυξη για εκτύπωση

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Μαζί με τη φτώχεια, την ανεργία, την καταστολή και την υποτέλεια
εμπεδώνουν μια ζοφερή και επικίνδυνη πραγματικότητα για το λαό μας

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, με τον εντεινόμενο αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία και τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών και λαϊκών κινητοποιήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέσα στο σταθερό πλαίσιο εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, αποτελούν στοιχεία της κλιμακούμενης επιχείρησης ιδεολογικής και πολιτικής επέλασης της αντιδραστικής κυβέρνησης της Δεξιάς.

Έχοντας αφήσει τα νοσοκομεία να λυγίζουν -χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, εμβόλια και ΜΕΘ-, με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους να αυξάνονται, με την επίταξη-κοροϊδία 200 γιατρών και όχι των ιδιωτικών κλινικών, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά, με τη φτώχεια και την ανεργία να θεριεύουν, τα λαϊκά εισοδήματα να τσακίζονται και τα χρέη να πνίγουν τα λαϊκά στρώματα, με τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να δέχονται τη χαριστική βολή, αποτελεί πρόκληση ο πρωθυπουργός και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, με έπαρση, να βλέπουν «φως στην άκρη του τούνελ».

Γνωρίζοντας η κυβέρνηση ΝΔ πως η υπομονή του κόσμου τελειώνει, βέβαιη πως η κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια θα μετατραπεί σε έντονες διαμαρτυρίες και αγώνες, ανήσυχη γιατί ψυχή και κινητήρια δύναμη αυτών των αγώνων είναι η νεολαία, ο προοδευτικός κόσμος, η Αριστερά και οι κομμουνιστές, επιλέγει τον πολιτικό αυταρχισμό, την εκτεταμένη καταστολή και την ιδεολογική επίθεση.

Με τον «αέρα» της κυρίαρχης δύναμης, με την αστική αντιπολίτευση να ταυτίζεται επί της ουσίας μαζί της και να περιορίζεται σε παραγωγή επικοινωνιακών εντυπώσεων, με τα ΜΜΕ απολύτως ελεγχόμενα, σε ρόλο συντεταγμένου προπαγανδιστή της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρεί να δημιουργήσει όρους ιδεολογικής και πολιτικής ηγεμονίας και επιβολής.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή τα 200 χρόνια από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821, οι ξένοι προστάτες-δυνάστες του λαού βρίσκονται ξανά εδώ, στις παράτες και τα φαγοπότια, με τις βάσεις, τα αεροπλανοφόρα και τις στρατιωτικές ασκήσεις, με αυξημένους τους κινδύνους στο Αιγαίο και την Κύπρο από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την τουρκική επιθετικότητα και με την υποτελή ελληνική κυβέρνηση έτοιμη για νέες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Ελπιδοφόρο φαινόμενο είναι η απάντηση λαού και νεολαίας σε αυτή την πολιτική, με αλλεπάλληλες μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, που έσπασαν και τις κυβερνητικές χουντοαπαγορεύσεις, μέσα από τη δραστηριοποίηση συλλόγων και συνδικάτων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Αριστεράς και την πραγματοποίηση αρκετών Γενικών Συνελεύσεων. Ένα άλλο ελπιδοφόρο γεγονός των κινητοποιήσεων αυτών είναι ότι έβαλαν στο περιθώριο διασπαστικές, ιδιοκτησιακές και σεχταριστικές λογικές και πρακτικές.

Η δική μας η ελπίδα, η ελπίδα της νεολαίας και του λαού, που στενάζει πάνω από μια δεκαετία από τα βάρη των μνημονίων και της παρατεταμένης και βαθιάς παγκόσμιας και εγχώριας καπιταλιστικής κρίσης, βρίσκεται στο δρόμο του μαζικού, ενιαίου και συλλογικά οργανωμένου αγώνα, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης του κεφαλαίου, της Ε Ε, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών – εκπαιδευτικών τώρα!

Δημόσια δωρεάν Υγεία – Παιδεία για όλο το λαό!

Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Έξω ΗΠΑ-Βάσεις-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη χώρα μας

Για Ειρήνη – Δουλειά – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία – Σοσιαλισμό