Και στην πόλη της Βέροιας βρέθηκαν δεκάδες που διαδήλωσαν για την παραδειγματική καταδίκη της εγκληματικής, ναζιστικής Χ.Α. Έπειτα από κάλεσμα που απεύθυνε η ΕΛΜΕ Ημαθίας και άλλες συλλογικότητες, η πόλη και η περιοχή δεν έμεινε έξω από το ιστορικό γεγονός, δεν αδιαφόρησε και δεν έκλεισε τα μάτια. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως, αν υπήρχαν και άλλα συνδικαλιστικά όργανα και σωματεία να πράξουν το αυτονόητο και να καλέσουν αποφασιστικά το λαό στους δρόμους, η συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Η άσχημη ωστόσο συνδικαλιστική κατάσταση, η ανυπαρξία του τοπικού Εργατικού Κέντρου και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, η ολιγωρία και άλλων σωματείων έχει την αντανάκλασή της στη συσπείρωση και οργάνωση των εργαζόμενων. Κι έτσι όμως, σε τίποτα δε μειώνεται η σημασία και η αξία της συγκέντρωσης.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, κι ενώ ουσιαστικά η δίκη της Χ.Α. συνεχίζεται κι αναμένονται οι ποινές των δεκάδων κατηγορούμενων, δε λείπουν κι αυτοί που, δυστυχώς, έρχονται για άλλη μία φορά να σπιλώσουν, να αμαυρώσουν την πραγματικότητα. Εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα να “ενημερώνουν” προχώρησαν σε συκοφάντηση όχι μόνο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου αλλά και κάθε αγωνιστικού σκιρτήματος των εργαζόμενων και του λαού της περιοχής και της χώρας. Με ανυπόγραφο δημοσίευμα, γεγονός που δηλώνει ότι αυτό εκφράζει την αντίληψη της εφημερίδας, η τοπική εφημερίδα «ΒΕΡΟΙΑ» επιχειρεί, την ώρα που η δίκη ακόμη εξελίσσεται αναμένοντας τις ποινές, να μειώσει την απήχηση των εξελίξεων στο λαό της περιοχής μας.

Με μία εξόχως παραπλανητική φωτογραφία, που σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύει τίποτε, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται σε «κινήματα και κόμματα» που έχουν «κουράσει» με τα συνεχή προσκλητήρια για λαϊκούς αγώνες σε πεζοδρόμια και πλατείες «ακόμα και όταν κάποιες αποφάσεις είναι αναμενόμενες»! Προξενεί εντύπωση στον καθένα μία τέτοια στάση και εντύπωση από την πλευρά του συγκεκριμένου μέσου «ενημέρωσης», που αντί να πληροφορήσει με πραγματικά δημοσιογραφικό ρεπορτάζ την τοπική κοινωνία, περί άλλων τυρβάζει. Επιχειρεί να αποπροσανατολίσει, να συσκοτίσει αλλά και να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους που επί χρόνια αγωνίζονται, είτε στο πλαίσιο του αντιφασιστικού κινήματος είτε γενικότερα του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται με μένος από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Συντάσσεται με όσους, από κυβερνητικές θέσεις, βάζουν στο περιθώριο εργαζόμενους και λαό.

Και βέβαια στο όνομα της ελεύθερης «ενημέρωσης», απ’ την οποία εργαζόμενοι και λαός έχουν χορτάσει τα τελευταία χρόνια, καθένας μπορεί να παρουσιάζει και να ερμηνεύει τα γεγονότα με βάση τις πολιτικές του προτιμήσεις και απόψεις. Κάτι τέτοιο ασφαλώς δε σημαίνει πως γίνεται αποδεχτή η κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ιδίως από όσους, θεωρητικά, ενημερώνουν. Οι διαστρεβλωτές της αλήθειας θα δεχτούν σκληρή κριτική, ιδιαίτερα όταν η παραχάραξή της γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα τη συσκότιση των συμφερόντων του λαού μας, τη συκοφάντηση των αγώνων του και το διαρκή φόβο για τους αγώνες που πρόκειται να έρθουν.
Ας είναι σίγουροι πως δε θα βρεθεί κανείς να τους συμμεριστεί!