Οι απεργοί εργάτες στη «Μαλαματίνα» βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στον αγώνα. Κινητοποιούνται, απεργούν και παλεύουν για να ανακληθούν οι απολύσεις δεκάδων συναδέλφων. Παλεύουν ενάντια σε όλο το αντεργατικό πλαίσιο και περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει δεκάδες αντεργατικές ρυθμίσεις και νόμοι των τελευταίων ετών. 20% μείωση των μισθών τα τελευταία χρόνια, συντριπτικές αντεργατικές ανατροπές στις εργασιακές συνθήκες και όρους δουλειάς και εν τέλει το όπλο των απολύσεων, καθότι υπάρχει άφθονος εφεδρικός «εργατικός στρατός». Εργοδοτική αναλγησία που πατά και εκμεταλλεύεται όλο το αντιλαϊκό και αντεργατικό υπόβαθρο, το έκτρωμα Χατζηδάκη και την κυβερνητική πολιτική.

Στην αντεργατική φαρέτρα και σχεδιασμούς κάθε μέσο. Η προπαγάνδα και η αποσιώπηση των γεγονότων, η πίεση των εργατών για να λυγίσουν έπειτα από τόσες και τόσες μέρες απεργίας, τα δικαστικά μέσα που κάθε τρεις και λίγο ανακαλύπτουν παράνομες και καταχρηστικές απεργίες στα αστικά δικαστήρια, η καταστολή και η τρομοκράτηση, το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού…όλα στην υπηρεσία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και εις βάρος των δικαιωμάτων των εργατών δημιουργούν αρραγές μέτωπο.

Την ώρα που γράφεται η στήλη, φτάνει η είδηση του χτυπήματος των απεργών στη «Μαλαματίνα». Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους συγκεντρωμένους απεργούς εργάτες προκειμένου να απομακρυνθούν και να περάσει ανενόχλητο απεργοσπαστικό λεωφορείο. Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν στην είσοδο του εργοστασίου έγινε ευρύτατη χρήση χημικών, υπήρξαν τραυματίες που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη έγκαιρα οργάνωσε την παρέμβασή του στα απεργιακά τεκταινόμενα. Έγκαιρα δήλωσε τη στήριξή του στον απεργιακό αγώνα των εργατών παρευρισκόμενο και στην απεργία και δημοσιοποιώντας ανακοίνωση στήριξης και αλληλεγγύης του αγώνα τους. Είναι δεδομένο πως οι γενικότερες, όπως και οι πιο συγκεκριμένες , εξελίξεις επιβάλλουν τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου αλληλεγγύης στους απεργούς. Έτσι κι αλλιώς η αντεργατική πολιτική που επιβάλλουν οι αστικές κυβερνήσεις αφορά πλέον, και υπό το φως του δύσκολου χειμώνα για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, κάθε εργαζόμενο.

Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη πρόκειται να ανηφορίσει στα βόρεια, στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης, φορτωμένη στις αποσκευές της με καθρεφτάκια και χρωματιστές χάντρες «δωράκι» στους ιθαγενείς εργαζόμενους. Η πολιτική τους ωστόσο δεν μπορεί να κρύψει το απάνθρωπο πρόσωπό της.