Τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της πολιτικής των επιδομάτων-βοηθημάτων, που ακολουθούν οι κυβερνήσεις, αφού έχουν πρώτα οδηγήσει στην φτωχοποίηση τα λαϊκά στρώματα, έχει καθιερωθεί η παροχή του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο δίνεται κάθε χρόνο αυτό το διάστημα στους “οικονομικά ασθενέστερους”.

Θα περίμενε κάνεις εν μέσω της πανδημίας, με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και με την ανεργία να καλπάζει, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να καταστρέφει οικονομικά πλατιά λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας οδηγώντας τα στην φτώχεια, να δινόταν και φέτος ενισχυμένο και, τουλάχιστον, κανονικά το κοινωνικό μέρισμα και σε ευρύτερη κλίμακα.

Όμως ούτε αυτή την μικρή στήριξη δεν είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παρέχει. Φυσικά συνεχίζοντας τα επικοινωνιακά παιχνίδια, ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί, αλλά αυτό το ποσό είναι κάτι λιγότερο από ψίχουλα!

Συγκεκριμένα το ποσό που θα δοθεί είναι 54 εκατομμύρια ευρώ και θα δοθεί μόνο στους δικαιούχους του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, δηλαδή 486.000 δικαιούχους από 256.000 νοικοκυριά. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Βρούτση, ότι ”δεν πρόκειται να γίνουν αιτήσεις, καθώς δεν υπάρχει μέρισμα”! Η υποτιθέμενη στήριξη ανέρχεται σε 200 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό και αυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο.

Το αντίστοιχο επίδομα το 2017 και 2018 ανερχόταν σε 710 εκατ. ευρώ και διανεμήθηκε σε 3,5 εκατ. πολίτες, ενώ το 2019 το ποσό που δόθηκε σε 900.000 δικαιούχους ήταν 175 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούσε σε 700 ευρώ.

Αυτό δείχνει ως πού έχει φτάσει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, να πληρώσουν τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης τα λαϊκά στρώματα: Μέχρι και το σημείο να κόβει απο εκατοντάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά ακόμα και το ψευτοβοήθημα που δινόταν και, μάλιστα, σε μια συγκυρία που η φτώχεια έχει γιγαντωθεί.