1. Την Τετάρτη 20/11, κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ και το Πάντειο, ομάδες με αναφορά στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν επιθέσεις σε ανεξάρτητους φοιτητές που υποστήριζαν πρόταση για «ανοιχτή σχολή» (ΑΣΟΕΕ) και σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Πάντειο). Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν η αποχώρηση δεκάδων φοιτητών από τις συνελεύσεις των συλλόγων τους, καθώς και η βίαιη εκδίωξη και ο ξυλοδαρμός φοιτητών.

2. Η Φοιτητική Πορεία καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις αυτές. Ενέργειες και πρακτικές σαν και αυτές που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ και το Πάντειο είναι πρακτικές όχι μόνο ξένες, αλλά και εχθρικές προς το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Στρέφονται αντικειμενικά απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων και αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής προπαγάνδας για την κατασυκοφάντηση και δυσφήμιση του ασύλου. Δίνουν επιχειρήματα στις αντιδραστικές απόψεις και τους εκφραστές τους μέσα και έξω απ’ τις σχολές, για να βγαίνουν τώρα αποθρασυμένοι και «θυματοποιημένοι».

3. Αποτελεί πρόκληση να μιλάει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και βασικός υποστηρικτής της κατάργησης του ασύλου, καθώς και τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ για «άσυλο βίας και ανομίας». Αποτελεί πρόκληση να μιλάει η ΔΑΠ και η ΟΝΝΕΔ για «δημοκρατία», εκείνοι που φιλοξενούν στις γραμμές τους φασίστες και ακροδεξιούς. Εκείνοι που επικροτούν τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ, που βαρύνονται με τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Εκείνοι που φέρνουν μπράβους και στοιχεία του υπόκοσμου μέσα στις σχολές, που έχουν επανειλημμένα χτυπήσει και τραμπουκίσει αριστερούς, αγωνιστές και δημοκράτες φοιτητές.

4. Η Φοιτητική Πορεία καλεί όλους τους φοιτητές να υπερασπιστούμε το άσυλο απέναντι σε εχθρούς και ψεύτικους «φίλους». Να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας, κόντρα σε ενέργειες και πρακτικές σαν και αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο Πάντειο και την ΑΣΟΕΕ, καθώς και τις ομάδες που τις υλοποιούν. Το άσυλο ανήκει στους φοιτητές και τον λαό και θα κατοχυρωθεί μέσα από τους ανυποχώρητους αγώνες μας. Η καλύτερη απάντηση που πρέπει να δώσουμε σε όσους υπονομεύουν το άσυλο και τις συλλογικές μας διαδικασίες, είναι η ενίσχυση των γενικών μας συνελεύσεων και το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή και σε κάθε ενέργεια και πρακτική που δυσφημεί το άσυλο και τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους!

Αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες!