Φαίνεται να ανακαλύπτει σιγά – σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Από το Μάρτη του 2020 η γραμμή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ήταν αυτή της «υπεύθυνης δύναμης», της ομοψυχίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε όλους τους τόνους ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζαν πως «δεν είναι ώρα για κριτική και για απόδοση ευθυνών» βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση και στην καταστροφική πολιτική της, που έφερε την κατάσταση στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο, στις εκατόμβες νεκρών και στα υπό διάλυση δημόσια νοσοκομεία.

Τώρα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει ότι διασωληνώνεται και πεθαίνει ο κόσμος εκτός ΜΕΘ, ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα, ότι στα ΜΜΜ επικρατεί το αδιαχώρητο, στους εργασιακούς χώρους δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο και τα σχολεία άνοιξαν φέτος όπως έκλεισαν πέρυσι και ακόμα χειρότερα. Καλές είναι οι διαπιστώσεις, έστω και μεταχρονολογημένες, όμως απέναντι στην κατάσταση αυτή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ποιεί την νήσσαν. Ο Τσίπρας συνειδητά επιλέγει την οδό της ατομικής αντιπαράθεσης με τον Μητσοτάκη «χρεώνοντας προσωπικά την ευθύνη στον ίδιο» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, δραπετεύοντας έτσι από το πεδίο της πραγματικής αντιπαράθεσης με την δεξιά – νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί η ΝΔ, τις συνέπειες της οποίας βιώνει ο λαός με τραγικό τρόπο.
Επικοινωνιακά και με δημαγωγικούς όρους αξιοποιεί και τα σκάνδαλα που περιπλέκονται γύρω από την πανδημία, όπως η τρανταχτή περίπτωση της διαβόητης «λίστας Πέτσα». Σίγουρα το σκάνδαλο με το μοίρασμα πακτωλού εκατομμυρίων από τα κρατικά ταμεία προς συγκεκριμένα ΜΜΕ για το στήσιμο της κυβερνητικής καμπάνιας για την πανδημία έχει πραγματική διάσταση. Επιβεβαιώνει ξανά το ότι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις διαπλέκονται με τους κυρίαρχους κύκλους των ΜΜΕ σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της πολιτικής τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ μονοθεματικά επιλέγει να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση για το σκάνδαλο της λίστας, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει τη δεξιά παράταξη ως το κατεξοχήν συνώνυμο των σκανδάλων, της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτή όμως είναι η μια πλευρά της αλήθειας. Διότι εξίσου λερωμένα είναι και τα χέρια της σοσιαλδημοκρατίας από τα αναρίθμητα σκάνδαλα που κατά καιρούς αποκαλύπτονται και αναδύουν όλη τη δυσωδία του πολιτικού συστήματος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χρεωμένος με πολλές τέτοιες αμαρτίες, είτε δικών του ηγετικών στελεχών είτε αυτά που κληρονόμησε όταν πρόσφερε καταφύγιο στα «άστεγα» στελέχη του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ.

Το μέγα όμως σκάνδαλο που αφορά την τελευταία περίοδο της πανδημίας είναι η ίδια η πολιτική της ΝΔ που περιέκοψε μέσα στη διετία σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ(!) από τη Δημόσια Υγεία, που χάρισε απλόχερα αμύθητα κέρδη στους κλινικάρχες, νοικιάζοντας τις ιδιωτικές ΜΕΘ στη διπλάσια τιμή, που καταληστεύει καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους υποχρεώνοντάς τους να πληρώνουν αδρά για τα διαγνωστικά τεστ στα ιδιωτικά κέντρα τα οποία είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Για όλα αυτά που αφορούν πραγματικά το λαό, την υγεία του και τη λεηλασία του εισοδήματός του ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει καταπιεί κυριολεκτικά τη γλώσσα του.

Όχι μόνο κατάπιε τη γλώσσα του, αλλά σφυρίζει αδιάφορα την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση έναν ακόμα αντιλαϊκό–αντικοινωνικό προϋπολογισμό ο οποίος, πέρα από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, τη φορομπηχτική πολιτική που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, περιλαμβάνει νέες ακόμα μεγαλύτερες περικοπές για τη Δημόσια Υγεία που φτάνουν στο απίστευτο ύψος των 820 εκατ. ευρώ(!). Και όλα αυτά την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία είναι γονατισμένα και το υπάρχον υγειονομικό προσωπικό σε κατάσταση απόλυτης εξουθένωσης, με 7000 από αυτούς να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Στις παραμονές της ψήφισης ενός τέτοιου προϋπολογισμού ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά κάνει πως δεν καταλαβαίνει, προσφέροντας έτσι προκλητική ανοχή και κάλυψη στην κυβερνητική πολιτική.

Όπως στήριξη προσφέρει συμπλέοντας ουσιαστικά με την κυβέρνηση στη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, την ώρα που πραγματοποιείται μια κολοσσιαία απόβαση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι κήρυκες και στηλοβάτες του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, υπηρετώντας την πολιτική τής υποτέλειας που μετατρέπει τη χώρα σε γεωπολιτικό «μεντεσέ» των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Μπορεί μια τέτοια πολιτική σαν αυτή που έχει χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει πραγματικά τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών; Όχι βέβαια!