Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση των ασκουμένων του ΕΣΠΑ που πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 23/6.

Οι ασκούμενοι του ΕΣΠΑ παλεύουν εδώ και μήνες για να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους σε κανονικές άδειες, καθώς και τον καθορισμό ανθρώπινων όρων εργασίας στα δικηγορικά γραφεία και τις εταιρείες, κατά το τρίτο εξάμηνο της άσκησής τους.

Μετά από μήνες αναβρασμού, ξαναπραγματοποιήθηκε συνέλευση, η οποία κατέληξε σε αυτήν την κινητοποίηση και η οποία για πρώτη φορά έγινε από κοινού με άλλους φορείς. Η επιτυχία της αποδεικνύει την αγωνιστική διάθεση που υπάρχει ανάμεσα στους ασκούμενους του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Την κινητοποίηση στήριξαν ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής, η Πρωτοβουλία για τη σύσταση Σωματείου Μισθωτών και Ασκούμενων Δικηγόρων, καθώς και δυνάμεις του κλάδου που αναφέρονται στην Αριστερά. Θλιβερή, πλην όμως αναμενόμενη, απουσία, για μια ακόμα φορά, της ΕΑΝΔΙΘ και των εκλεγμένων «ανεξάρτητων» μελών της, μέλη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εξαντλούνται σε αποστολή mail, κάνοντας εν τέλει πλάτες στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αρνούνται να συμμετάσχουν στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις, ακόμα και αυτοί που είναι ασκούμενοι στο ΕΣΠΑ!

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία εκτιμά ότι πρέπει οι συνελεύσεις και οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν. Πρέπει, άμεσα, στην επόμενη συνέλευση, να αποφασίσουν οι ασκούμενοι του ΕΣΠΑ όχι μόνο συγκέντρωση, αλλά και διαδήλωση στην περιοχή των δικαστηρίων, όπου βρίσκονται όλοι οι συνάδελφοί μας, για να τους ξεσηκώσουμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Ταυτόχρονα, να ενισχυθεί ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων μαζικών φορέων, ώστε, ξανά, από κοινού, να προχωρήσουμε αγωνιστικά.

Πρέπει να συνεχίσουμε, όπως κάναμε τον Νοέμβρη για τους μισθούς. Μέχρι, δηλαδή, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να δεχτούν τα αυτονόητα αιτήματά μας!

Μετά από δύο επιτυχημένες δημόσιες εκδηλώσεις, ένα κάλεσμα σε μπαρ στο οποίο γνωρίσαμε νέους/ες συναδέλφους/ισσες και ποικιλόμορφες παρεμβάσεις στα Δικαστήρια και σε λοιπές Υπηρεσίες της πόλης, στα πλαίσια της πολύμηνης καμπάνιας ενημέρωσης για την ανάγκη σύστασης

Σωματείου Ασκούμενων και Μισθωτών Δικηγόρων, η Πρωτοβουλία για Σύσταση Σωματείου Μισθωτών και Ασκούμενων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης καλεί σε νέα ανοιχτή συζήτηση, την Κυριακή 3/7, στις 7:30μμ, στο βιβλιοπωλείο-καφέ ΠΟΕΤΑ (Αριστοτέλους 34, δίπλα από το Εργατικό Κέντρο) να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματά μας ώστε να προχωρήσουμε το προσεχές διάστημα στη σύσταση του Σωματείου μας!