Αν συνεχίσουν έτσι, θα καταφέρουν να σπαράξει ο λαός στο κλάμα από το θάνατο του τέως βασιλιά. Η μεγάλη δύναμη των ΜΜΕ συναντιέται με το απύθμενο θρά­σος τους, όταν εξωραΐζουν με αυτόν τον τρόπο μία ξενόφερτη, ξενόδουλη, αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική δυναστεία όπως είναι αυτή των Γλύξμπουργκ!

Διότι δεν υπάρχει μαύρη και συφοριασμένη πέτρα στη χώρα μας που να μη γράφει το όνομα των βασιλιάδων και του παλατιού. Το 1935 οι αντιβενιζελικοί πραξικοπηματίες επανέφεραν με νόθο δημοψήφισμα το βασιλιά, στρώνοντας το δρόμο στη μεταξική δικτατορία, για να ακολουθήσει το φευγιό των εστεμμένων στο Κάιρο μαζί με όλη την ντόπια πλουτοκρατία. Το 1946 όλος ο αντικομμουνιστικός συρφετός (Ζέρβας, ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι, μοναρχικοί) φέρνει τον Παύλο και τη Φρειδερίκη στην εξουσία, δημιουργώντας έναν αγγλοαμερικάνικο, αντιδραστικό, μοναρχοφασιστικό πόλο, προετοιμάζοντας τις συνθήκες του εμφυλίου πολέμου. Στη μνήμη του ελληνικού λαού είναι ακόμα χαραγμένη η αμύθητη χλιδή, οι συνωμοσίες του παλατιού, η σφηκοφωλιά και τα στρατόπεδα παιδιών της Φρειδερίκης. Ακόμα και ο ευρωπαιόδουλος Καραμανλής αναγκάστηκε να διαρρήξει τις σχέσεις με το παλάτι.

Ο τελευταίος μονάρχης (1964-1974) ανέτρεψε την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με παλατιανό πραξικόπημα, σκαρώνοντας τις κυβερνήσεις αποστασίας και προετοιμάζοντας τη χούντα των στρατηγών που την πρόλαβε η χούντα των συνταγματαρχών του Παπαδόπουλου. Αυτό βέβαια καθόλου δεν τον εμπόδισε να ορκίσει τη χούντα της 21ης Απριλίου και να φωτογραφηθεί μαζί της. Όταν οι Εγγλέζοι θέλησαν περισσότερο μερίδιο εξουσίας από τη χούντα, οργάνωσε το αποτυχημένο κωμικό αντιπραξικόπημα (Δεκέμβρης ’67) και κατέφυγε στο εξωτερικό. Το δημοψήφισμα του ’74 τον έβαλε στο ιστορικό χρονοντούλαπο. Δεν παρέλειψε βέβαια, ως κοινός κλέφτης, να οργανώσει το ριφιφί στα ανάκτορα του Τατοΐου βουτώντας ασημικά αξίας πολλών εκατομμυρίων και να μηνύσει το ελληνικό κράτος ζητώντας περίπου 200 εκατομμύρια. Φυσικά, οι γόνοι και απόγονοι των Γκλύξμπουργκ ζουν μέσα σε αμύθητα πλούτη, που δεν μπορούν να φανταστούν οι εγχώριοι οπαδοί τους.

Σήμερα τα αστικά κόμματα σήκωσαν για εκλογικούς λόγους όλο το παλαιοντολογικό βασιλικό φορτίο. Η ακροδεξιά, για να μη χάσει την εκλογική της βάση. Η ΝΔ, ενώ καμώνεται τον αδέκαστο ιστορικό κριτή, εμφανίζεται ως τεθλιμμένη χήρα. Δεν είναι τυχαία η κουστωδία στελεχών τής ΝΔ στην κηδεία του τέως με πρωθιερέα τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Μητσοτάκης ποτέ δεν έκρυψε τις συμπάθειές του στο εφοπλιστικό λόμπι του Λονδίνου που κλαίει και οδύρεται για τον τέως. Προσβλέπει ακόμα σε δύο παράγοντες. Στους παλιούς βασιλικούς (έρχονται εκλογές) και στις δυναστικές μοναρχίες που παριστάνουν τους επενδυτές. Το αντιδεξιό τόξο του πολιτικού χάρτη κρατάει χαμηλούς αντιβασιλικούς τόνους, μη θέλοντας να οξύνει το πολιτικό κλίμα μέρες που ’ναι. Η πολιτική τους (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) είναι «εξ απαλών ονύχων». Αν διαβάσει κανείς τις φλογισμένες αντιβασιλικές θέσεις του παλιού επαναστατικού ΚΚΕ θα καταλάβει τη διαφορά. Πως οι κομμουνιστές είναι από θέση αρχής ενάντια στον μπατιρημένο βασιλικό θεσμό που εκφράζει τον αριστοκρατικό, φεουδαρχικό κόσμο, αλλά και ενάντια στη σύγχρονη δημιουργία ενός αντιλαϊκού πόλου σφιχταγκαλιασμένου με τον ιμπεριαλισμό, το στρατό και την εκκλησία.
Στη Μητρόπολη και το Τατόι τη μέρα της κηδείας βρέθηκε ό,τι πιο αντιδραστικό και αντιλαϊκό υπάρχει στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Εστεμμένοι και ξεπεσμένοι βασιλιάδες και οι γόνοι τους, η κορυφή του ελληνικού εφοπλιστικού λόμπυ που κατοικοεδρεύει στο Λονδίνο, εξέχοντες εκπρόσωποι της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, η κορυφή της Εκκλησίας με τον αρχιεπίσκοπο και πλειάδα μητροπολιτών, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικοί εκφραστές της αντίδρασης και του μοναρχισμού που βρίσκονται άλλοι στη ΝΔ και άλλοι στις ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις.

Ως Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλουμε την επιχείρηση εξωραϊσμού και ξεπλύματος των εγκλημάτων της μοναρχίας στην οποία έχουν αποδυθεί όλες αυτές τις μέρες πολλά αστικά ΜΜΕ καθώς και τις προτάσεις αστών πολιτικών «να κηδευτεί ο Γλύξμπουργκ ως αρχηγός κράτους». Το χώμα της χώρας μας είναι ποτισμένο με το αίμα χιλιάδων αριστερών, δημοκρατών, νέων ανθρώπων που έπεσαν από τις σφαίρες εκτελεστικών αποσπασμάτων και με διατάγματα που είχαν την υπογραφή και συναίνεση του παλατιού. Κορυφαίο δείγμα ο Νίκος Μπελογιάννης! Η βασιλεία, όπου γης, αποτελεί έναν παρωχημένο θεσμό που ζει ακόμα χάρη στην αναπνοή που της δίνει το αστικό σύστημα, ο μιλιταρισμός και φυσικά ο ιμπεριαλισμός.

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά
Η αριστερά δεν συμβιβάζεται με τη βασιλεία
Λαός και νεολαία αγωνίζονται για πραγματική δημοκρατία και ανεξαρτησία