Σε μια άδεια πόλη, κόντρα στην πολιτική του τρόμου και των απαγορεύσεων πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Αρχικά σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι του Μ-Λ ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου από κοινού με τα μπλοκ του ΚΚΕ (μ-λ) με συνθήματα, ανακοινώσεις, τρικάκια και προκηρύξεις διέδωσαν το πρωτομαγιάτικο μήνυμα της ιστορικής μνήμης, της τιμής και το αγώνα. 

Στη συνέχεια το κομματικό μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στην πορεία σωματείων και δυνάμεων κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Η πορεία ξεκίνησε απο την πλατεία Ελευθερίας και διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Με συνθήματα ενάντια στην πολιτική του φόβου, της τρομοκρατίας και των απαγορεύσεων, ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο και διατρανώνοντας την απαίτηση για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, οι κομματικές δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ διέδωσαν το αγωνιστικό τους μήνυμα.

Παρά την περιορισμένη σε σχέση με άλλες χρονιές συμμετοχή, η οργάνωση Ηρακλείου το Μ-Λ ΚΚΕ, αποτιμά ιδιαίτερα θετικά το γεγονός ότι οι φετινές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν κόντρα στα μέτρα των απαγορεύσεων και της καραντίνας και υπό την απειλή των προστίμων. Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις αποτελούν σίγουρα μια σημαντική απάντηση στην αντιφατική και ιδιαίτερα επικίνδυνη όπως αποδεικνύεται για το λαό και τους εργαζόμενους πολιτική, που με αφορμή την πανδημία εγκαινίασε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!