Το Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποίησε στην Αθήνα την πρωτομαγιάτικη εκδήλωσή του στην Καισαριανή, με πορεία από την κεντρική πλατεία μέχρι το Σκοπευτήριο τόπο θυσίας των 200 κομμουνιστών το 1944.

Στην πορεία μοιράστηκαν προκηρύξεις και τρυκάκια. Φωνάχτηκαν συνθήματα όπως:

– ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

– ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΚΡΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ

– ΟΥΤΕ ΣΕ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΕΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΑΝΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

– ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΘ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Στεφάνι προς τιμή των ηρωικών νεκρών κατάθεσε εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ ο σ. Δημήτρης Κοντοφάκας. (video)

Η ομιλία του σ. Άκη Αδαμόπουλου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, εκ μέρους της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ (video)

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Πριν 76 χρόνια, σε τούτο εδώ το σημείο που βρισκόμαστε, 200 μέλη και στελέχη του επαναστατικού ΚΚΕ, μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου και εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα. Ήταν Πρωτομαγιά του 1944.

ΟΙ 200 κομμουνιστές -παλληκάρια της εργατικής τάξης τίμησαν με το αίμα τους, με ανυπέρβλητο θάρρος και με απαράμιλλο τρόπο την κόκκινη γιορτή της εργατικής τάξης. Η μεγαλειώδης θυσία τους στον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση και για τα μεγάλα ιδανικά της εργατικής τάξης αποτελεί μια από τις πιο ηρωικές σελίδες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Είναι μια ανεξάντλητη πηγή δύναμης και για το σημερινό αγώνα που δίνει η εργατική τάξης και το κομμουνιστικό κίνημα.

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Δέκα ακριβώς χρόνια μετά το ξέσπασμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης και το Γολγοθά των μνημονίων, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη με μια διπλή, αυτή τη φορά, κρίση οικονομική και υγειονομική.

Οι πολιτικές που διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας άφησαν το λαό μας και άλλους λαούς ανοχύρωτους μπροστά σε ένα κύμα επιδημίας.

Πάνω στο έδαφος αυτών των πολιτικών και μιας παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, ο τρόπος αντιμετώπισης της επιδημίας έχει πυροδοτήσει ένα νέο γύρο καπιταλιστικής κρίσης.

Άνοιξε τους κρουνούς για να ξεχυθούν καινούργια σκληρά αντεργατικά μέτρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να φορτώσει ξανά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης. Αυτή την επιδίωξη της προανάγγειλαν τα αντεργατικά μέτρα των απανωτών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Κυβέρνηση και πλουτοκρατική ολιγαρχία θέλουν να τα μονιμοποιήσουν. Και για να εμποδίσουν τις εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις απλώνουν ένα κλίμα εκφοβισμού, αστυνομικού ελέγχου και καταστολής, που έφτασε ως το σημείο της κυβερνητικής απαγόρευσης του σημερινού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η εργατική τάξη δεν θα γίνει, ωστόσο, εξιλαστήριο θύμα της καπιταλιστικής κρίσης!

Θα υπερασπίσει τα δικαιώματα της!

Θα σηκώσει ψηλά τη κόκκινη σημαία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και θα συνεχίσει αγώνα για ψωμί, δουλειά, δημοκρατία, ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό!

Θα βαδίσει στον δρόμο που χάραξαν οι 200 κομμουνιστές εκτελεσμένοι της Καισαριανής !

Τιμή και δόξα στους ήρωες της εργατικής τάξης!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!