Υποψήφιος Δήμαρχος:
Σόφης Γεώργιος του Χρήστου

(Μέχρι τρεις (3) σταυρούς)

Υποψήφιοι/-ες Δημοτικοί Σύμβουλοι:

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΜΙΚΟΥ
ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ ΚΟΡΑΛΙΑ – ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΓΑΡΔΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ
ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΔΑΝΙΗΛ ΜΑΡΙΑ του ΜΙΧΑΗΛ
ΔΕΜΕΡΟΥΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΕΡΝΟΒΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΣΤΥΛΙΑΝΙΟΥ
ΕΣΝΑΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΥΜΕΩΝ
ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ του ΠΑΝΤΕΛΗ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΚΑΛΑΘΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΠΝΙΖΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΚΛΕΑΡΧΟΥ
ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΚΟΚΑΡΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΝΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ
ΚΟΣΜΑ ΜΑΛΑΜΩ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΚΟΥΦΟΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΑΝΔΕΛΕΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΑΤΑΓΙΑ ΑΡΓΥΡΩ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΟΛΑΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΜΠΟΥΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΩΜΑΣ του ΠΕΤΡΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ
ΠΕΤΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ
ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΜΥΡΤΩ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΟΦΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΙΩΣΗΦ
ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΣΩΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΜΙΧΑΗΛ
ΦΟΥΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΩΡΟΛΟΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Ηλιούπολης
Στη μάχη για τα τοπικά και γενικά προβλήματα των εργαζομένων

Στις 26 του Μάη θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής στην πόλη μας. Στις εκλογές αυτές όλοι οι συνδυασμοί παρουσιάζουν όλα τους τα «όπλα» για να πείσουν τους συμπολίτες μας ότι αυτοί είναι οι πλέον κατάλληλοι για να τους λύσουν τα προβλήματά τους. Ένα απ’ τα σημαντικά όπλα των συνδυασμών είναι το αστραφτερό προφίλ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του κάθε συνδυασμού.

Διαβάζουμε λοιπόν στα περισσότερα ψηφοδέλτια των συνδυασμών βιογραφικά που υποτίθεται ότι θα πείσουν τους συμπολίτες μας να τους υποστηρίξουν. Τα συνηθισμένα προσόντα των υποψηφίων είναι ότι είναι καλοί οικογενειάρχες, μορφωμένοι και άξιοι επαγγελματίες ή εργαζόμενοι άρα και κατάλληλοι για να λύσουν τα προβλήματά μας. Να λοιπόν ποια είναι η εικόνα της πόλης. Άξιοι, μορφωμένοι και καλοί οικογενειάρχες θα μας κυβερνήσουν ξανά με την ίδια «επιτυχία» και με τους προηγούμενους! Μόνο που είναι κοινό μυστικό πως οι προηγούμενοι απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πόλης, παρά το γεγονός ότι και αυτοί πριν από πέντε χρόνια ήταν μορφωμένοι, καλοί οικογενειάρχες και ικανοί στη δουλειά τους.
Τι όμως κρύβουν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί των λεγόμενων φιλήσυχων πολιτών; Αγαπητοί φίλοι, κρύβουν την πραγματικότητα, δηλαδή το διχασμό του κοινωνικού συνόλου, ο οποίος έρχεται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων που γεννά τη βάρβαρη πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της πρωτοφανούς φτώχειας. Της πολιτικής που δημιουργεί τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας.

Το δικό μας ψηφοδέλτιο

Στο ψηφοδέλτιο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ δεν θα βρείτε τους «ιδανικούς» ανθρώπους που περιγράψαμε παραπάνω. Θα βρείτε όμως πραγματικούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Θα βρείτε ανθρώπους που μπορείτε να τους συναντήσετε στους καθημερινούς αγώνες της ζωής. Θα τους βρείτε στις πορείες, στους δρόμους της πόλης και στις λαϊκές, να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Θα βρείτε ανθρώπους που αγωνίζονται στο χώρο της δουλειάς τους, στα συνδικάτα και στα κινήματα για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν και μας ενώνουν. Στο ψηφοδέλτιό μας λοιπόν θα βρείτε αρκετούς εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος, θα βρείτε απόμαχους της δουλειάς, όχι όμως της ζωής, θα βρείτε απλούς καθημερινούς ανθρώπους που δεν αστράφτουν στο σημερινό λάιφ στάιλ που επιβάλλεται στην κοινωνική πραγματικότητα. Γι’ αυτό λοιπόν είμαστε υπερήφανοι για το δικό μας ψηφοδέλτιο!

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εμείς θέτουμε πολιτικό πρόβλημα στο Δήμο μας και στην κοινωνία όλη. Αν έχουν κάποιο νόημα αυτές οι εκλογές αυτό εστιάζεται στην ανάγκη να εκφράσει κατ΄ αρχάς ο Δημοκρατικός κόσμος της Ηλιούπολης με την ψήφο του τη δυσαρέσκεια για την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας και της δημαγωγίας και να ενεργοποιηθεί για την συλλογική αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής.

ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ

Μας λένε αρκετοί, άλλοι αθώα και άλλοι σκόπιμα πως οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν χρώμα και κόμμα και πως αναζητούν τον καλύτερο, αυτόν που θα λύσει τα τοπικά προβλήματα. Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι οι δημοτικές εκλογές και τα προβλήματα της Ηλιούπολης αρχίζουν και τελειώνουν μόνο στις λακκούβες των δρόμων και στις ατέλειες των πεζοδρομίων;

Πιστεύει κανείς σήμερα ότι ο καλός δήμαρχος είναι αυτός που θα κλείσει πιο πολλές λακκούβες στους δρόμους όπως υποστηρίζει η απερχόμενη δημοτική αρχή; Συγχωρέστε μας εμείς ντρεπόμαστε να ακούμε τέτοια πράγματα. Ντρεπόμαστε να ακούμε έναν απερχόμενο δήμαρχο να καμαρώνει για το πόσο καλά έκανε αυτά που είναι υποχρεωμένος να κάνει. Αλήθεια αν δεν μπορεί να καλύψει τια στοιχειώδεις ανάγκες τότε γιατί είναι δήμαρχος; Ντρεπόμαστε όμως ακόμα περισσότερο να ακούμε και άλλους υποψήφιους σωτήρες με αριστερό μάλιστα προσωπείο να δηλώνουν ότι αυτοί μπορούν να τα κάνουν καλύτερα!

Όποιος πιστεύει αυτό κάνει λάθος. Μήπως, η ακρίβεια και η φτώχεια δεν μας αφορά; Μήπως, η καταχρέωση των νοικοκυριών στις τράπεζες δεν μας αφορά; Μήπως, η ανεργία των νέων, η ανασφάλεια, η σύνταξη που δεν φτάνει, είναι κάτι που αφορά άλλους πλανήτες; Και ποιος την ασκεί αυτή την πολιτική; Ο Θεός; Το αόρατο κράτος; Ή μήπως  σήμερα η σημερινή κυβέρνηση, αύριο η αυριανή κυβέρνηση;

Μας λένε όλοι εκείνοι που διαχειρίστηκαν έτσι ή αλλιώς, τα κοινά της Ηλιούπολης, πως τώρα μπορούν καλύτερα, και πως θα βάλουν τα δυνατά τους για να ομορφύνουν την πόλη.

Ας τους ρωτήσουμε! Γιατί δεν το έκαναν τόσα χρόνια τώρα; Όταν η λιτότητα ρήμαζε το λαϊκό εισόδημα; Όταν η ανεργία κάλπαζε; Όταν οι πολίτες στοιβάχτηκαν σαν σαρδέλες;

Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στις σημερινές συνθήκες, παρέμβαση στο χώρο της Ηλιούπολης σημαίνει αγώνας για τη δραστήρια κινητοποίηση των δημοτών ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και την προώθηση των λαϊκών και δημοτικών διεκδικήσεων, για να σπάσει η ασφυχτική εξάρτηση και μετατροπή του δήμου σε ελεγχόμενο παράρτημα του κρατικού μηχανισμού και να έρθει κοντά στα λαϊκά και τοπικά προβλήματα των εργαζομένων, διεκδικώντας να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση ένα θετικό ρόλο στο γενικότερο αγώνα που διεξάγει ο λαός μας ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και του πολέμου.

Για τη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ όμορφη Ηλιούπολη σημαίνει ενεργοί Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες που μπορούν συλλογικά και με αλληλεγγύη να υπερασπίζουν τα δικαιώματά τους, σημαίνει λαός ενωμένος, χειραφετημένος και ελεύθερος. Την ώρα που οι εκλεκτοί των κυρίαρχων παρατάξεων θα μιλάνε παραπλανητικά και δημαγωγικά για «όμορφη Ηλιούπολη», οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχουν «όμορφες πόλεις» με κατοίκους χωρίς ασφάλιση, περίθαλψη, ασφαλή και μόνιμη εργασία, δεν υπάρχουν «όμορφες πόλεις» εκεί που βασιλεύει η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η ανεργία.

Δημοκράτες εργαζόμενοι,

Κάποιοι ζουν με ένα μοιρολατρικό τρόπο και πιστεύουν ότι τίποτε δεν αλλάζει και συνεχίζουν να κινούνται με τους ίδιους ρυθμούς, της υποταγής και της ιδιώτευσης. Αυτοί αργά η γρήγορα οδηγούνται στην αυτοκαταστροφή.

Κάποιοι εμφανίζονται σαν αυτόκλητοι σωτήρες και τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Υπόσχονται τα πάντα και σου ζητούν να εξαργυρώσεις τη ζωή σου με την ψήφο σου. Ελπίζουν να τους την αναθέσεις για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική με όποιο πρόσωπο και αν εμφανιστούν, είτε κεντροδεξιό, είτε κεντροαριστερό, είτα «αριστερό».

Είναι αυτοί που συνεχίζουν να ζουν στο ιδεολόγημα που επέβαλε η ντόπια ολιγαρχία με τον Καραμανλή και που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, την πολιτική δηλαδή της εξάρτησης και της υποτέλειας που είναι μία απ’ τις βασικές αιτίες της σημερινής καταστροφής που υφίσταται ο λαός μας.

 Εμείς όμως λέμε ότι σε όλες αυτές τις μοιρολατρικές φωνές υπάρχει απάντηση. Ο χρόνος της κοινωνικής εξέλιξης μετριέται με άλλα ρολόγια, που πολλές φορές τρέχουν πολύ πιο γρήγορα και ανατρέπουν το εφιαλτικό τοπίο που σήμερα ζούμε. Χρειάζεται όμως μια ΣΠΙΘΑ που να μπορεί να δώσει μια ορμή, ένα όραμα για αυτή την κοινωνία. Χρειάζεται μια σπίθα λοιπόν για να ανάψει η φωτιά στο κάμπο!

Χρειάζεται μια σπίθα για να συγκρουστούμε με την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποδούλωσης και της καταστροφής.

Γι’ αυτό λοιπόν ελπίζουμε. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μπορεί να είναι και αυτή μια σπίθα για τη φωτιά στο κάμπο και γι’ αυτό σας καλούμε να την στηρίξτε!

 Στα χρόνια που έρχονται οι αγώνες του λαού μας θα ενταθούν .H APIΣTEPH ΠPΩTOBOYΛIA ΘA EINAI ΠAPOYΣA!!!

 Θα παίρνουμε μέρος, όπως κάναμε μέχρι τώρα, σε κάθε μικρή ή μεγάλη κινητοποίηση στην πόλη, με όλες μας τις δυνάμεις.

Είμαστε και στις εκλογές παρόντες για να φτάσει η φωνή μας  παντού στην Hλιούπολη, για να συναντηθούμε με ακόμη περισσότερους Hλιουπολίτες.

KAΛOYME όλους τους Hλιουπολίτες να μας στηρίξουν για να πάει η φωνή μας ακόμη πιο μακριά. KAΛOYME όλους τους Hλιουπολίτες να πλαισιώσουν κάθε αγώνα που θα ξεσπάσει Για την υπεράσπιση, τη διατήρηση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, γιατί μόνο εκεί υπάρχει ελπίδα! KAΛOYME όλους τους Hλιουπολίτες να ΣTHPIΞOYN με την ψήφο τους την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤOΒOΥΛΙΑ

Γιατί μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον  μας και το μέλλον της Πόλης!