ΜΥΤΙΛΗΝΗ ανταπόκριση

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου έγινε στην Πλατεία Σαπφούς, μετά από κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ στη Βάστρια.
Η Επιτροπή Αγώνα και η συγκέντρωση επιβεβαίωσαν, για μια ακόμη φορά, ότι εμμένουν στον αγώνα τους για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στα κέντρα-φυλακές, που μετατρέπουν τα νησιά μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης πάνω στα σύνορα της Ευρώπης. Ότι αγωνίζονται για την ασφάλεια και τον σεβασμό των δικαιωμάτων κατοίκων και προσφύγων.

Τα αιτήματα που προβλήθηκαν από τους συγκεντρωμένους είναι:
1) Να μη δημιουργηθεί ούτε στη Βάστρια ούτε αλλού νέο κέντρο, κλειστό ή ανοιχτό.
2) Να κλείσει η φυλακή του Καρα-Τεπέ.
3) Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες και να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα. Για όσους ζητούν άσυλο να υπάρξει μέριμνα από το Κράτος για την κοινωνική τους ένταξη, χωρίς την παρέμβαση των ΜΚΟ.
4) Να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των νησιωτών. Να αποσυνδεθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ από το προσφυγικό/μεταναστευτικό.
Σημειώνουμε ότι η κυβερνητική απόφαση για την ίδρυση νέου ΚΥΤ στη Βάστρια, δημιούργησε τριγμούς στην παράταξη της ΝΔ στον Δήμο Μυτιλήνης, η οποία τάχθηκε υπέρ της κυβερνητικής απόφασης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κύτελη.
Με την απόφαση διαφώνησαν και ανεξαρτοποιήθηκαν δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκλεγμένοι με την παράταξη της ΝΔ.