Αργήσαμε, σύντροφε. Αργήσαμε πολύ.
Πρέπει να πούμε το δικό μας τραγούδι.

Δε γνωρίζουμε αν υπήρξε εποχή τόσης συσσωρευμένης επιστημονικής αμετροέπειας και ανοησίας, μέχρι σήμερα. Μιλάμε για την, εξοντωτικής επανάληψης, εμφάνιση σε πρωινές, μεσημεριανές, νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες τηλεοπτικές εκπομπές, «ειδικών» περί τον κορονοϊό. Μάσκες, όχι μάσκες. Τις μάσκες τις φοράμε έτσι. Όχι καλύτερα φορέστε τις αλλιώς. Φτιάξτε στο σπίτι σας μάσκες. Φτιάξτε μάσκες από βαμβακερό ύφασμα. Όχι καλύτερα φτιάξτε τις από ύφασμα πολυεστέρα. Πιάστε τις από τα λαστιχάκια και όχι από μπροστά.
Δε φοράγαμε μάσκα όλη μας τη ζωή για να είμαστε εξοικειωμένοι βρε …ειδικοί.

Είναι και οι άλλοι. Εντός και εκτός συνόρων. Παρατηρήσαμε πως η τζουμ-τρια-λα-ρα-μίνη έχει θετικά αποτελέσματα στην ίαση κάποιων ασθενών. Δηλώνουν με βεβαιότητα αυτοί. Και εμείς και εμείς παρατηρήσαμε θετικά αποτελέσματα από τη χορήγηση γκέο-βαγκέο-μίνης. Δηλώνουν οι άλλοι. Από κοντά και οι «ερευνητές» πανεπιστημίων, ή φαρμακευτικών κολοσσών, που απέχουν …λίγο από το να βρουν τη λύση καθώς δηλώνουν, πάντα στις τηλεοράσεις.
Και καλά «κάποιοι» ασθενείς βοηθήθηκαν. Οι υπόλοιποι από τους «κάποιους», τι απέγιναν; Από πότε οι επιστημονικές – ιατρικές παρατηρήσεις, ανακοινώνονται από τηλεοράσεως στο πόπολο και όχι στην επιστημονική κοινότητα, πρώτα και μάλιστα απολύτως τεκμηριωμένες; Ή μήπως όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια και παρηγοριά στον άρρωστο;

Και αφού κυκλοφοράει τόση επιστημονική ανοησία γύρω μας, είπε και ο Τραμπ να συνεισφέρει με τη δική του σοφία. Τραμπ είναι αυτός. Γεμάτος σοφία. Σαν τετράχρονο, που περνάει τη φάση «γιατί αυτό μαμά;», προσπαθώντας να συλλάβει τα αίτια της Δημιουργίας, απευθύνθηκε με απόλυτη ειλικρίνεια σε επιστήμονα, που προφανώς αναγκαστικά, παρακολουθούσε το παραλήρημα της σοφίας του. Και δεν είναι μόνο αυτό, τον άκουγε και ο πλανήτης ολόκληρος: «Αφού τα απορρυπαντικά καταστρέφουν τον ιό, δεν μπορούμε να τα χορηγήσουμε στους άρρωστους;». Καλά, μιλάμε για ΤΗΝ ιδέα. Ακούστε τώρα τα αποτελέσματά της:

Πρώτον. Πίνοντας χλωρίνη, ή οποιοδήποτε απορρυπαντικό επιθυμούμε, τα έντερά μας θα γίνουν κατακάθαρα, αφού αφρίσουν πρώτα.
Δεύτερον. Θα αποκτήσουν (τα έντερά μας), ένα εκτυφλωτικά λευκό χρώμα, που δεν το είχαν ποτέ στη ζωή τους, μέχρι που ήρθε ο Τραμπ. Εκτυφλωτικό λευκό που λέει και η διαφήμιση.
Τρίτον. Θα σκοτώσουμε τον κορονοϊό. Πράγμα που το θέλαμε αρχικά.
Τέταρτον και τελευταίον. Θα πάρουμε επιτέλους την τελική μας θέση σε αυτόν τον κόσμο. Κάτω από τα ραδίκια, οριζόντιοι. Και θα διευκολύνουμε έτσι και το Σύστημα Υγείας.

Μιλάμε για ΤΗΝ ιδέα.
Και αφού ψάχνουμε για ιδέες, εκτυφλωτικές, να και άλλη μια. Οι προγιαγιάδες μας, για να αντιμετωπίσουν τις αρρώστιες (τότε η γνωμάτευση ήταν «αρρώστησε», από τί, μην ψάχνετε), συστήνανε το τρίψιμο με πετρέλαιο. Ας χορηγήσουμε σε κάθε Αμερικανό ένα γαλόνι πετρέλαιο, που είναι και πάμφθηνο και ας πράξει αναλόγως. Ας το πιει, ας το τριφτεί, ας το κάνει ό,τι θέλει τέλος πάντων. Θα διευκολυνθεί και το πρόβλημα αποθήκευσης των πλεονασμάτων πετρελαίου.

Ιδέες άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες, πάντα μετά την πρώτη και ασύγκριτη ιδέα, Τραμπ. Μια, εκτυφλωτική, κατέθεσε και o βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, τί παιδιά βγάζει η ΝΔ βρε παιδί μου, Β. Οικονόμου. Καλώς καταλάβατε, αυτός που ήτανε ΔΗΜΑΡ, ήτανε ΠΑΣΟΚ και είναι ΝΔ. Ενοχλημένος από τις καταγγελίες για τις ακριβές μάσκες που ετοιμάζουν οι κολλητοί του Μητσοτακέϊκου, είπε: «όποιος δεν έχει λεφτά για να αγοράσει μάσκες, ας κάτσει στο σπίτι του»!!! Ουΐ μαντάμ Αντουανέτ, θα φάμε παντεσπάνι, αφού δεν έχουμε ψωμί…
Και πού να σφίξουν και …τα κουνούπια. Εκεί να δεις τι θα γίνει.

***

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ανάλγητοι οι κυβερνώντες και οι «επιστημονικοί» κολαούζοι τους. Επικοινωνιακές εμφανίσεις ψάχνουν, για να απασχολείται ο κόσμος, να ελπίζει πως κάτι γίνεται και να μη σκέφτεται το αυτονόητο. Πως δεν υπάρχει Σύστημα Υγείας για να περιθάλψει τους νοσούντες.

ΔΗΛΩΣΗ: Εμάς ΔΕΝ μας ενδιαφέρει τι παρατηρεί ο κάθε ερευνητής, ομάδα, φαρμακευτικός κολοσσός, ή κάθε σχετικός ή άσχετος. Ειδοποιείστε μας, όταν βρείτε οριστικά το φάρμακο – εμβόλιο για τον κορονοϊό. Απόλυτη προστασία δεν υπάρχει. Ούτε ατομική ευθύνη υπάρχει. Μέχρι τότε και ακόμα πιο μετά, θα φωνάζουμε δυνατά για το ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, που μας αξίζει.

Τάνια