Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές και τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, βροντοφωνάζοντας ότι η αξιολόγηση που διαλύει και απαξιώνει το δημόσιο σχολείο, που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, δεν θα περάσει. Η σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών είναι από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών και η συμμετοχή κυμαίνεται σε πολλές περιοχές σε ποσοστά άνω του 80 ακόμα και 90%.

Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα τους, μήνυμα συνέχισης της απεργίας – αποχής κόντρα στην πολιτική του φόβου και της τρομοκρατίας που προσπαθεί η υπουργός και η κυβέρνηση να σπείρει μέσω των δικαστικών προσφύγων, ώστε να κριθεί η απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη και καταχρηστική. Αξιοποιεί έτσι η κυβέρνηση, τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο Χατζηδάκη για να χτυπήσει τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία και συνολικά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί απάντησαν και σε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπονομεύουν τον αγώνα τους, είτε σαμποτάροντάς τον ανοιχτά, είτε ακολουθώντας μια συμβιβαστική και ηττοπαθή πολιτική.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι περίοδος ακόμα μεγαλύτερης ενεργοποίησης του εκπαιδευτικού κινήματος. Να πραγματοποιηθούν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις συνέχισης του αγώνα, να κλιμακωθεί με νέα απεργία και συλλαλητήρια τις αμέσως επόμενες ημέρες! Με ενιαίο και παρατεταμένο πανεκπαιδευτικο αγώνα απαντάμε στην κυβερνητική επίθεση στο Δημόσιο Σχολείο!

Εκπαιδευτικός Όμιλος