Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου, με παρουσία σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών, εκδήλωση συζήτηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου-Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης στη Βέροια με θέμα «Η εκπαίδευση στη δίνη της αντιλαϊκής πολιτικής».
Την εκδήλωση συντόνισε η Ευγενία Καβαλλάρη, καθηγήτρια, και προλόγισε ο Γιάννης Μελιόπουλος, δάσκαλος. Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Χρίστος Σόφης και Αγγελική Φατούρου, μέλη του Συντονιστικού Οργάνου του Εκπαιδευτικού Ομίλου και πρώην μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη συνεχιζόμενη, αδυσώπητη επίθεση που δέχονται εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί από την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη, στα προβλήματα που γεννά η περίοδος, ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη επί χρόνια οικονομική κρίση και η πολιτική που φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε επίσης το κίνημα των εκπαιδευτικών, τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο διάστημα.