Η υποκρισία της κυβέρνησης και οι εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, σε συνδυασμό με τα εκρηκτικά εργασιακά προβλήματα, τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσανε κεφάλι, οδηγούν τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, στη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με καλέσματα των συνδικαλιστικών τους φορέων για πανυγειονομικο ξεσηκωμό!

Γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό μόνιμο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων εξακολουθούν και διαμαρτύρονται, για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουνε, για την εντατικοποίηση, για τη σωματική και ψυχική τους εξουθένωση, για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων.

Εξακολουθούν και καταγγέλλουν την κυβέρνηση που αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας μας, τους έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο όπου μεταφέρονται από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τη μία πόλη στην άλλη.
Γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό μόνιμο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων καταγγέλλουν τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου, των γιατρών σε γιατρούς μιας νόσου, με αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης και θεραπείας άλλων, πλην Covid-19, ασθενειών.

Το ποτήρι ξεχείλισε με την πρόσφατη πραγματικότητα της μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα, στο βαθμό που τόσο τα μνημόνια όσο και η αλλοπρόσαλλη πανικόβλητη υγιειονομική κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει στην πλήρη διάλυση την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει το κίνημα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία:
-Με βάση το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έλαβε «κλήση για προκαταρκτική εξέταση» για να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας «προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις» για κινητοποίηση των γιατρών στις 24 Σεπτεμβρη, για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με το νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».
-Προχώρησε στην απόλυση του προέδρου του σωματείου στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας.
-Σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.
-Άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος γιατρών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο κλιμακούμενος κυβερνητικός αυταρχισμός απέναντι στους υγειονομικούς των δημόσιων νοσοκομείων δεν πτοεί τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία που απεργώντας και διαδηλώνοντας διεκδικούν:
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
-Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων ΟΛΩΝ των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Διορισμό ΟΛΩΝ των υποψήφιων Γενικών Γιατρών για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2019.
-Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
-Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
-Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
-Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και χορήγηση των οφειλόμενων αναδρομικών. Έγκαιρη πληρωμή, στο ακέραιο, χωρίς περικοπές, του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (πρόσθετων και τακτικών). Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Οι πρόσθετες εφημερίες να είναι αφορολόγητες.
-Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμός της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματικής ασθένειας.
-Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης από το κράτος και την εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία προγραμμάτισαν στις 3 Φεβρουαρίου τοπικές συγκεντρώσεις σε Κέντρα Υγείας.

Στις 4 Φεβρουαρίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου Αγ. Σάββας ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων

Στις 16 Φεβρουαρίου κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 24ωρη πανελλαδική απεργία, συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα, και αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις άλλες πόλεις.