Σε απόλυτο αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση στο θέμα της πανδημίας. Ενώ αυξάνονται αρνητικά όλοι οι δείκτες, ο Μητσοτάκης και η κουστωδία του συμπεριφέρονται σαν αποκεφαλισμένο κοτόπουλο, μια από δω και μια από κει. Δουλειές, κλινικές, μέσα μεταφοράς, σχολεία, χώροι εργασίας, εμβόλια, εταιρείες, όλα μπλεγμένα σ’ ένα κουβάρι αντιθέσεων. Απάντηση στερεή και βαθειά μπορεί να δώσει μόνο το κίνημα. Στις τελευταίες διαδηλώσεις το κόμμα μας έριξε το σύνθημα «Υγεία, Παιδεία, Ψωμί, Δημοκρατία, κάτω η νέα τρομοκρατία». Μ’ αυτούς τους στόχους θα πορευτούμε.

***

Σιγή νεκροταφείου κρατάει η εκκλησία για όλα τα κρούσματα βιασμών που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας. Βοά ο τόπος, αλλά οι ρασοφόροι μουγγαμάρα. Ίσως καλά κάνουν, γιατί τι να πουν; Ότι θεωρούν τις γυναίκες, τους έγχρωμους, τους ομοφυλόφιλους κατώτερα όντα; Ότι βρίσκονται μια ανάσα από τη θεωρία για την Αρεία φυλή και το θεϊκό γένος; Καλύτερα έτσι. Να φαίνονται οι ρόλοι.

***

Αν τους παίρναμε τοις μετρητοίς, θα ’πρεπε να τους προσκυνάμε. Διότι όλοι οι αστοί πολιτικοί κόβονται ότι θυσιάζονται για το καλό του λαού. Ότι είναι υπηρέτες του, σχεδόν σκλάβοι του. Αμ δε. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την Κεραμέως είναι αποκαλυπτικές. Η ντίλερ των ιδιωτικών σχολείων, όπως γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε, έδωσε 250.000 ευρώ για να προπαγανδίσει τα τάμπλετ στα σχολεία. Αυτά που δεν έφτασαν ποτέ. Χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς ανοιχτά σχολεία, χωρίς, χωρίς... Όμως η Ν. Κεραμέως δεν το βάζει κάτω. Με χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον της πολιτικής της, δίνει το 1/4 του εκατομμυρίου στους κολλητούς της και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό. Με ανάθεση απευθείας. «Μαύρα». Να την χαιρόμαστε την καντηλανάφτισσα, όπως γράφει άλλη στήλη του Λ. Δρόμου.

***

Θυμάστε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο; Είναι ο ανάπηρος νεαρός που έγινε ευρωβουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Λοιπόν, ο εν λόγω κύριος ψήφισε ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Η ΝΔ το αποδοκίμασε, όπως και σύμπας ο δημοκρατικός κόσμος, κι αυτός ανταπάντησε «άλλα αντ’ άλλα». Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Πως σημασία δεν έχει αν είσαι ανάπηρος, έγχρωμος, γυναίκα ή αφροαμερικανός, αλλά τι πιστεύεις και τι κάνεις. Και ο Σ. Κυμπουρόπουλος συντάχθηκε με την ακροδεξιά στο ευρωκοινοβούλιο ενάντια στις γυναίκες. Ας το σκεφτούν αυτοί που ψηφίζουν με συμπάθεια και πόνο. Ας το σκεφτούν οι ανάπηροι που νόμισαν ότι βρήκαν έναν τίμιο εκπρόσωπό τους.

***

Και ένα σχόλιο-κουίζ!
Πόσους πνευμονολόγους λέτε ότι έχει η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ που «προσφέρθηκε» με το αζημίωτο φυσικά να λειτουργήσει σαν κλινική Covid; Η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑΝ. Δεν έχει καν πνευμονολογική κλινική. Όμως ο μάγος υπουργός υγείας Κικίλιας βρήκε και εδώ τη λύση! Απέσπασε υποχρεωτικά ΠΕΝΤΕ (5) πνευμονολόγους από Δημόσια Νοσοκομεία και τους έστειλε να υπηρετήσουν στον κλινικάρχη που έτσι, προσφέροντας μόνο ξενοδοχειακές υπηρεσίες, εμφανίζεται ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση της πανδημίας. Για μια ακόμα φορά ο ιδιωτικός τομέας αποδείχτηκε συνεπής στο ρόλο του.