Για να καταλάβει κανείς το απροσμέτρητο βάθος του αστικού κράτους, των παρακρατικών δομών, το βόρβορο, τη μπόχα και δυσωδία της αστικής πολιτικής με τους επιχειρηματίες, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον Παπαγγελόπουλο, τον Παππά, τη Μαρέβα Μητσοτάκη, τον Ισραηλινό πράκτορα-καπιταλιστή Σάμπυ Μιονί, τους λακέδες, τους ακόλουθους, δικηγόρους, παπαγάλους, ΚΥΠατζήδες, τον «καλό κόσμο». Δεν έχει καμία σημασία ποιος παρακολουθούσε ποιον. Δεν έχει καμία σημασία ποιος έχει τις κασέτες. Σημασία έχει η κόλαση αυτών που θέλουν να μας σώσουν. Από ποιους άραγε;

▲▼▲

Στελέχη της ΕΛΑΣ, πρώην βουλευτές, δικηγόροι, μεγαλοαστοί, επιχειρηματίες συνέστησαν συμμορία που πούλαγε προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομα καζίνο. Το όλο θέμα μύριζε αστική δυσωδία και θα ’βγαζε στο φως ονόματα και διευθύνσεις απείρου κάλλους. Αλλά το ζήτημα θάφτηκε κάτω από τόνους σιωπής με ταφόπλακα τα βιτριόλια και τις συνωμοσίες των ξανθών. Διότι οι «εξουσιαστές» έχουν μύτη λαγωνικού και ταξικό ένστικτο. Γιατί να αναδείξουν ένα θέμα που πιάνει τα σύνορα της τάξης τους και τις αμαρτίες των παιδιών της; Έτσι έγινε οπισθόφυλλο και ρίχτηκε στη σιωπή. Και μας έμεινε η παθολογία της ζήλιας και τα ανομήματα των Αγιάννηδων.

▲▼▲

Οι εφτά σοφοί της αρχαίας Ελλάδος, ο Θαλής και ο Μιλήσιος. Αυτό θύμισαν στη στήλη διάφοροι μικροαστοί, δεξιοί καταστηματάρχες που θέλουν απαγόρευση των διαδηλώσεων γιατί καταστρέφεται η οικονομική ζωή της πόλης. Ποιας πόλης; Οι γνωστές διαδηλώσεις για τις οποίες μιλάνε ακολουθούν τη διαδρομή Προπύλαια-Πεσμαζόγλου-Σταδίου. Δηλαδή 2 ½ δρόμοι. Η υπόλοιπη Αθήνα; Η Αττική; Η άλλη Ελλάδα; Όλη η κουβέντα των Φαρισαίων γίνεται για 1500 μέτρα. Αλλά απ’ ό,τι ξέρουμε τα μαγαζιά στη Σταδίου έκλεισαν λόγω κρίσεων.

▲▼▲

Στο μεταξύ μαθαίνουμε ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την εργολαβία για το βάψιμο του μεγάλου περιπάτου είναι η Kraft Paints. Τις δημόσιες σχέσεις της Kraft Paints, έχει αναλάβει η εταιρεία AEA RELATE και επικεφαλής της AEA RELATE είναι η Αλεξία Μπακογιάννη. Γι’ αυτό ο σοφός λαός λέει πως «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω έναν Μητσοτάκη».

▲▼▲

Σού ’παν πως θάρθουν καλύτερες μέρες
αλλά η νύχτα δε λέει να τελειώσει
σού ’παν πως ο ήλιος θα ξημερώνει
ίδιος για όλους
αλλά αυτό δεν έγινε
σού ’παν πως θα λιγοστεύουν οι Εφιάλτες
αλλά οι λύκοι δεν λένε να σωπάσουν
σού ’παν πως δε θα σκόνταφτες στις ανηφόρες
αλλά δε λένε να τελειώσουν
σού ’παν πως ο πόλεμος μετανάστευσε
αλλά οι τάφοι αυξήθηκαν
σού ’παν πως το φαΐ περίσσεψε
αλλά εσύ μαζεύεις ψίχουλα απ’ το χώμα
σού ’παν πως η φτώχεια μετακόμισε
αλλά η διεύθυνσή της ίδια μένει.
Έτσι δεν είναι διόλου περίεργο
που η οργή δε λέει να κλείσει μάτι
και ο θυμός ξυπνάει απ’ τα μεσάνυχτα.