Με κυρίαρχο σύνθημα «ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ», πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις – συζητήσεις στα Γιάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα, τους Φιλιάτες για τις ευρωεκλογές, για τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων και την κριτική μας σ’ αυτές, αλλά και την ανάλυση των θέσεων του κόμματός μας, με ομιλητές τον σ. Αντώνη Παπα­δόπουλο, τον σ. Παύλο Αλεξίου και τους υποψήφιους συντρόφους στο ευρωψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ, τον σ. Γιάννη Μακρίδη και την σ. Χρυσάνθη Αθανασίου.

Και βέβαια, οι συμμετέχοντες στο ευρωψηφοδέλτιο του Μ-ΛΚΚΕ, πέρα από τη συμμετοχή τους στις προεκλογικές δραστηριότητες των κομματικών οργανώσεών μας, ειση­γούνται τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ και απαντούν σε ερωτήσεις που τίθενται από συναγωνιστές και φίλους της οργάνωσής μας, διαδίδουμε τις απόψεις και τις θέσεις του κόμματός μας για την πολιτική – οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, για τις συνέπειες που πληρώνει ο λαός μας τα 40 αυτά χρόνια από την ένταξη στην ΕΟΚ-ΕΕ.

Από την εκδήλωση της Πέμπτης 16 Μάη, του Μ-Λ ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «ΚΡΟΝΟΣ» στην Άρτα

Με την συμμετοχή των Αρτινών συντρόφων πραγμα­τοποιήθηκαν παρεμβάσεις στην πόλη της Άρτας. Ιδιαίτερα επιτυχείς από την άποψη της συμμετοχής, αλλά και του επιπέδου των συζητήσεων κρίνονται οι εκδηλώσεις-συζητήσεις που έγιναν για πρώτη φορά από την οργάνωσή μας στην Άρτα, την Πέμπτη 16 Μάη στο Ξενοδοχείο «Κρόνος» και στους Φιλιάτες, την Παρασκευή 17 Μάη.
Εξορμήσεις με πανό, χαρτόνι, αφίσσα, προκήρυξη και ντουντούκα έγιναν και στην Πρέβεζα, στη Λευκάδα, στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, όπου πέρα από το μοίρασμα Προκήρυξης και τις αναρτήσεις προεκλογικού υλικού στην Κεντρική Πλατεία έγιναν παρεμβάσεις με ντουντούκα και με τοποθέτηση και του υποψήφιου στο Ευρωψηφοδέλτιο από το Αγρίνιο, σ. Σ. Ζαραβίνα.
Παρόμοια ήταν η δράση των συντρόφων στην πόλη και στα χωριά της Κέρκυρας , ενώ προετοιμάζονται για τη συγκέντρωση, την Πέμπτη 23 Μάη, 7:30 μ.μ. , στο βιβλιοπωλείο Πλους, Νικηφόρου Θεοτόκη 91 .