Την παραμονή, ακριβώς, της ημέρας των εκλογών, στις 20 Μάη, το ΚΚΕ(μ-λ) επέλεξε να αναρτήσει στις ιστοσελίδες του (kkeml.gr, antigeitonies3.blogspot.com) Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του με τον τίτλο «Το ΚΚΕ(μ-λ) αρνείται και αρνήθηκε κάθε κρατική επιχορήγηση του προεκλογικού του αγώνα» που διανθίζονταν και από το υποβολιμαίο γραφικό «Ακολουθεί πληρωμένη πολιτική διαφήμιση»…

Η Ανακοίνωση αναφέρει πως «επειδή αρκετοί αγωνιστές και ψηφοφόροι μας αναρωτήθηκαν γιατί δεν προβάλλονται δικά μας σποτ αλλά προβάλλονται από άλλες δυνάμεις που αρνούνται επιχορήγηση, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας. Το ΚΚΕ(μ-λ) δεν δέχτηκε ποτέ καμία οικονομική κρατική ενίσχυση ποτέ, πόσο μάλλον προεκλογικά. Επομένως, παρόλο που «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» δεν δεχτήκαμε να διαφημιστούμε (περί αυτού πρόκειται για τα κανάλια) με κρατική επιδότηση».
Η Ανακοίνωση αποτελεί μια πλάγια αλλά σαφή βολή (και συκοφαντία) προς «δυνάμεις που αρνούνται επιχορήγηση» και, μάλιστα, με βαριές κουβέντες («είναι πολλά τα λεφτά Άρη»).

Μόνο που πριν γράψει αυτήν την Ανακοίνωση το ΚΚΕ(μ-λ) θα έπρεπε κυρίως να φρεσκάρει τη μνήμη του και να διαβάσει λίγο πιο προσεκτικά την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που επικαλείται («Για τον καθορισμό των όρων, των προϋποθέσεων και του χρόνου προβολής, κατά την προεκλογική περίοδο, των πολιτικών κομμάτων»).
Έτσι, ώστε, να θυμηθεί ότι και όταν κατέβαινε από κοινού το ΚΚΕ(μ-λ) με το Μ-Λ ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές ο κοινός συνδυασμός τους, με τις ίδιες διατάξεις που έχουν και οι σημερινές ΚΥΑ, πρόβαλε μηνύματά του στα κανάλια χωρίς ποτέ το ΚΚΕ(μ-λ) να εγείρει το ζήτημα που μέμφεται σήμερα. Να θυμηθεί τι έκανε το ίδιο στις βουλευτικές εκλογές του 2019 (στο κανάλι του στο youtube είναι ακόμα αναρτημένο το «σύντομο τηλεοπτικό μήνυμά» του).

Και, δεύτερο, να μην παραπληροφορεί ότι δήθεν για τα διαφημιστικά μηνύματα των πολιτικών κομμάτων που ορίζει η ΚΥΑ για την προεκλογική περίοδο (άρθρο 4) τα κόμματα παίρνουν λεφτά από το κράτος, αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ ο τηλεοπτικός χρόνος των διαφημιστικών μηνυμάτων που προβλέπει διατίθεται «αζημίως για το Δημόσιο».
Στο ερώτημα αγωνιστών και ψηφοφόρων του το ΚΚΕ(μ-λ) οφείλει μια ειλικρινή απάντηση. Και όχι μια απάντηση «εκλογικού άγχους», για το οποίο πληθωρικά κατηγορεί άλλους, αλλά προδίδεται να το έχει το ίδιο. Γιατί δεν ήταν και τόσο έντιμη αυτή η ανάρτηση του Γραφείου Τύπου του την παραμονή των βουλευτικών εκλογών…