Με απόφαση των εκπαιδευτικών σωματείων, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29/06 παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με βασικό αίτημα τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Η Αγ. Παρέμβαση Εκπαιδευτικών προπαγάνδισε με όλα τα μέσα (προκηρύξεις, δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενημερώσεις) την κινητοποίηση και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τους συναδέλφους, αναδεικνύοντας και καταγγέλλοντας την αντιδραστική πολιτική της αδιοριστίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τις επιταγές της εγχώριας ολιγαρχίας και της ΕΕ.
Με το πανό και τις προκηρύξεις μας καταδικάσαμε τα βάρβαρα μέτρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ -που θεσπίζει την πιο βάρβαρη επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα- παρακάμπτει προκλητικά το ζήτημα των μαζικών διορισμών, ενώ τα κενά φτάνουν 60.000(!). Απαξιώνει εντελώς τους αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες ανάγκες (55.000), επιδιώκοντας την εδραίωση της ελαστικής απασχόλησης στο «αποκεντρωμένο», ιδιωτικοποιημένο σχο­λείο της αγοράς και της μορφωτικής απόρριψης των πολλών και φτωχών.

Στο σχολείο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ -ακολουθώντας και επιτείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), επιδιώκει να εδραιώσει την αντιπαιδαγωγική τηλε-εκπαίδευση, να επιβάλει την τρομοκράτηση και πειθάρχηση των εκπαιδευτικών, μέσω της Αξιολόγησης-Διαβάθμισης και τη διάλυση των δημοκρατικών συλλογικών κατακτήσεων.
Ενώ το ζήτημα των μαζικών διορισμών είναι κεντρικό και οξυμμένο, ο Περιφερειακός Διευθυντής προτίμησε να ασχοληθεί με άλλα καθήκοντα σε άλλη πόλη από το να ακούσει τους συνδικαλιστικούς φορείς και να πάρει θέση στο μέγα ζήτημα της αδιοριστίας, εργασιακής περιπλάνησης και ανεργίας που μαστίζει την εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς.

Από το χώρο της Αγ. Παρέμβασης Εκπαιδευτικών δηλώνουμε ότι, όσο επιτείνεται η αντιλαϊκή πολιτική, άλλο τόσο θα εντείνουμε τις συλλογικές προσπάθειες και τον αγώνα για μονιμοποίηση των συναδέλφων αναπληρωτών και κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μονίμων.