Αργήσαμε, σύντροφε. Αργήσαμε πολύ.
Πρέπει να πούμε το δικό μας τραγούδι.

Τον επόμενο μήνα θα ηχήσουν οι χαλασμένες καραμούζες της εθνικοφρενικής πατριδοκαπηλίας, όπως κάθε χρόνο, στις 25 Μαρτίου. Σας ειδοποιάμε από τώρα.

Σίγουρα όμως όλο τον επόμενο χρόνο, θα γίνει της …χρήμασι συλλεγούσης το κάγκελο. Όχι! Η στήλη δεν είδε κάποιο προφητικό όνειρο, ούτε έριξε τα χαρτιά. Απλούστατα έπιασε… δουλειά η επιτροπή «Ελλάδα 2021». Έτσι ονόμασαν τον συρφετό των ιδιωτών και των οργανισμών του Δημοσίου που με δικά μας λεφτά θα μας εξηγήσουν τι ήταν η Επανάσταση του 1821. Κόβοντάς τη και ράβοντάς τη στα δεξιά τους μέτρα.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, πρόεδρος της επιτροπής, είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου. Αυτή ακριβώς που προεδρεύοντας την επιτροπή για την Ολυμπιάδα του 2004, χρέωσε την ελληνική οικονομία με ποσό που ξεκινάει από 12δισ. ευρώ, κατά τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις και φτάνει στα 20δισ. ευρώ, κατά τις θλιβερότερες και που δεν έχει οριστεί ακριβώς ποιο ήτανε, 15 χρόνια μετά. Η εθνεγερτική… Ολυμπιάδα, άφησε πίσω τη ερειπωμένα κτίρια και άχρηστες εγκαταστάσεις, που ούτε οι αθλητές των εθνικών ομάδων δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Και μέγα χρέος.

Η πρόεδρος όχι μόνο ξέρει να στερεύει τα δημόσια ταμεία, αλλά σε επιβράβευση του πλιάτσικου, η «λειτουργία» της επιτροπής της προικίσθηκε με Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει με σαφήνεια την αδιαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων:
*Οι πόροι της Επιτροπής προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις προϊόντων ή άλλες προωθητικές ενέργειες, καθώς επίσης και από μεταφορά πόρων του Ιδρύματος στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων….
Η “Ελλάδα 2021” εξαιρείται από τις διατάξεις του νόμου 3.429/2005 που διέπει τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και μπορεί να προχωρά σε προσλήψεις και δημόσιες συμβάσεις χωρίς τους περιορισμούς της νομοθεσίας.

Οι συμβάσεις και οι συναλλαγές της Επιτροπής απαλλάσσονται από κάθε έμμεσο και άμεσο φόρο, κρατήσεις, τέλη κ.λ.π.
Οι κάθε είδους δωρεές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, χορηγίες, χρηματοδοτικές παροχές ή παροχές σε είδος προς την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” θα αναγνωρίζονται ως φορολογικά εκπιπτόμενες δαπάνες και θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα του δωρητή.
Ανακεφαλαιώνοντας: Προσλήψεις όποιες θέλουμε, σιγά μη σας δώσουμε λογαριασμό, ΑΣΕΠ και άλλες μπούρδες. Άσε που ο «εθελοντισμός», η απλήρωτη εργασία, θα χτυπήσει ταβάνι. Συμβάσεις όποιες θέλουμε, απευθείας, όσο και αν κοστίζουν και πάλι χωρίς λογαριασμό. Αφορολόγητα τα έξοδα – έσοδα και πληρώνετε εσείς κορόιδα το ΦΠΑ 24%. Κρατήσεις βρε παιδιά εννοούμε και τις ασφαλιστικές εισφορές; Και τέλος το φορολογικό κερασάκι στην τούρτα: όλοι οι μεγαλόσχημοι μεγαλοσωτήρες του Έθνους, οι ογκανίζοντες περί πατρίδος και θεσμών, οι «εθνικοί ευεργέτες», δωρίζουν για την πατρίδα, αλλά και φορολογική απαλλαγή βρε διάολε. Άσε που δε θέλουμε να σκεφτόμαστε προκατειλημμένα, πως δηλαδή με τόση άνεση απουσίας ελέγχου, ο τάδε θα προσφέρει τρία, θα υπογράφει για δεκατρία και θα φοροαπαλλάσσεται για δεκατρία.

Εδώ δε μιλάμε για την Ελλάδα του 2021, μιλάμε για την αγελάδα, την ισχνή, που θα την αρμέξουν μέχρι λιποθυμίας.

Πρόεδροι Διοικητικών Συμβουλίων Τραπεζών, εκπρόσωπος της Ιεραρχίας της Ελληνικής Εκκλησίας, πανεπιστημιακοί εσωτερικού και εξωτερικού αποτελούν τα σεπτά μέλη της επιτροπής. Θα έχουμε όλο το χρόνο να γράψουμε γι’ αυτούς. Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένειες, πάνω απ’ όλα.

Το πού θα κινηθεί η προπαγάνδα το γνωρίζουμε. Το διατυπώνει ιστορικός, καθηγητής ξένου πανεπιστημίου, μέλος της επιτροπής, στις θεωρητικές τοποθετήσεις του. «Ένα άλλο μέλλον μπορεί να χρειάζεται ένα άλλο παρελθόν, χωρίς αποσιωπήσεις και προπάντων χωρίς στερεότυπα και ιδεοληψίες. Διότι διαφορετικά, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα τα αναπαραγάγεις». Ώρε! συνωστισμός στο Μεσολόγγι, στο Σούλι, στην προκυμαία της Σμύρνης, στη Μακρόνησο. Μεταξάδες, Παπαδόπουλοι και όλα τα άλλα παιδιά της ξενοδουλείας, στα κάδρα των πρωθυπουργών. Στο όνομα της αντικειμενικής θεώρησης της ιστορίας.
Άλλο μέλλον προϋποθέτει άλλο παρελθόν. Πάμε να ξαναγράψουμε από την αρχή την Ιστορία. Πάμε γι’ άλλα.

Στην υγειά του κορόιδου.

Τάνια