Οι χαμογελαστές μουτσούνες, τα κουστούμια, οι τάχα εγκάρδιες χειραψίες, τα «φιλικά» χτυπηματάκια στην πλάτη, οι «οικογενειακές φωτογραφίες, πάπαλα. Οι γυαλιστερές αίθουσες συνεδριάσεων των διάφορων παγκόσμιων επιτροπών, οργανισμών κλπ, με κλειστά τα φώτα, τα αιρκοντίσιον και τις τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις. Περιττές ήταν, από την αρχή που χτίστηκαν οι χλιδάτες αίθουσες, που εμείς φυσικά, πληρώσαμε. Αντικαταστάθηκαν εύκολα από την «τηλεδιάσκεψη». Άσε που κατά τη διάρκεια τής τηλεδιάσκεψης αυτής, οι υπουργοί έχουν τη δυνατότητα να… κοιμούνται, όπως κάποιοι έκαναν στο τελευταίο Γιούρογκρουπ που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Οι μάσκες πέσανε με πάταγο. Η προβιά τού λύκου φάνηκε. Με όλο της το τρίχωμα. Η βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει τον ιμπεριαλιστικό κόσμο, σήκωσε τη θεατρική κόκκινη, γυαλιστερή κουρτίνα τού «ανθρωπισμού», της «δημοκρατίας», της «ελευθερίας» και της «προόδου», των μεγάλων δυτικών κρατών. Το θέαμα απεχθές. Λυκοκαυγάς και «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Άρκεσε ένα μικρό σπρώξιμο από τον κορονοϊό, για να περιχαρακωθούν σύνορα, να πιάσει ταβάνι ο ανταγωνισμός, να βγουν μαχαίρια.

Ο ένας προσπαθεί να εξαγοράσει τις επιστημονικές έρευνες του άλλου για το εμβόλιο τού κορονοϊού, στα μουλωχτά. Κλέβει το ιατρικό υλικό του άλλου, παραγγελμένο και προπληρωμένο μπαγκουί, την ώρα που ετοιμάζεται να απογειωθεί το αεροπλάνο, δίνοντας τριπλάσια τιμή. Όπως έκαναν οι ΗΠΑ σε βάρος της …συμμάχου Γερμανίας.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι μια σύγχρονης μορφής πειρατεία. Δεν φέρεται έτσι κανείς στους εταίρους του. Ακόμη και σε εποχές κρίσης δεν επιτρέπεται να εφαρμόζονται πρακτικές άγριας Δύσης», δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, Γκάιζελ. Και καλά οι ΗΠΑ είναι πειρατές παλαιόθεν. Η κινέζικη εταιρεία που πήρε την παραγγελία και αφού την πληρώθηκε, την παρέδωσε σε άλλο πιο φουσκωμένο πορτοφόλι, τι είναι;

Το πως φέρεται κανείς στους εταίρους του, υπακούει στο ρητό «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», για τους (θιγμένους από τους Αμερικανούς), Γερμανούς. Εντάξει υποφέρετε από την πανδημία του κορονοϊού, είπαν στους Ευρωπαίους εταίρους τους του νότου, αλλά, ότι σας δανείσουμε, θα έχει και καλό τόκο. Ότι μας δανείσουνε, θα είναι τα δικά μας λεφτά, που κυριολεκτικά κλέψανε με τα τόσα μνημόνια. Τόση πειρατική, αλληλεγγύη! Τρεις τηλεδιασκέψεις χρειάστηκαν για να καταλήξουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, στην εφαρμογή νέων μνημονίων, ανάμεσα σε σκυλοκαβγάδες με χρήση ευγενικών αντιπαραθέσεων του τύπου: «Σταματήστε αυτό το τσίρκο τώρα».

Από ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ξέρουμε, εδώ στην Ελλάδα. Από τα μνημόνια, την αντιμετώπιση τού προσφυγικού και τα ελληνοτουρκικά.

Δε φτάνει να ξέρουμε. Πρέπει να αγανακτούμε κιόλας.

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

Τάνια