Ασταμάτητες οι διαδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη υπέρ του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για λευτεριά! Παρά την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, οι λαοί γνωρίζουν ποια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας, πού βρίσκεται το δίκιο και κατανοούν ότι βγαίνοντας στους δρόμους μπορούν να επηρεάσουν θετικά τις εξελίξεις! Τις τελευταίες δύο βδομάδες το σιωνιστικό φασιστικό κράτος χτυπάει νοσοκομεία, εκκλησίες, σχολεία, και κατ’ αυτόν τον τρόπο κατέρρευσε κάθε πρόσχημα περί «αυτοάμυνας» του Ισραήλ. Με αφορμή ιδιαίτερα το χτύπημα αυτών των κτηρίων, που θεωρείται έγκλημα πολέμου, ακόμα περισσότεροι βγήκαν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, άνοιξε ένας κύκλος μαζικών κινητοποιήσεων, μια κανονική εξέγερση, και στη Δυτική Όχθη. Αντίστοιχα, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις του λαού του Ισραήλ συνεχίζονται κανονικά, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Νετανιάχου, η οποία αρνείται να κάνει συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων.

Τις προηγούμενες δύο βδομάδες και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο 28-9/10, οι λαοί ξέσπασαν, ξανά, μαζικά υπέρ της Παλαιστίνης. Οι λαοί στη Μέση Ανατολή απέδειξαν και πάλι ότι γνωρίζουν τι εστί καταπίεση και κατοχή. Τα βίντεο που κατέγραψαν τις διαδηλώσεις στην Υεμένη, στην Ιορδανία, στο Ιράκ, στο Κατάρ, στο Ομάν, στο Κάιρο της Αιγύπτου και το Λίβανο έκαναν το γύρο του κόσμου. Εκατοντάδες χιλιάδες, συνολικά εκατομμύρια σε αυτές τις χώρες, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, την αποστροφή τους στην σιωνιστική κατοχή, την οργή τους απέναντι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ο οποίος χρηματοδοτεί και εξοπλίζει το κράτος του Ισραήλ. Μάλιστα, επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις αμερικάνικες πρεσβείες σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Στην Ιορδανία ξεσπούν συνεχώς επεισόδια με τις δυνάμεις καταστολής, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σύνορα με τη Δυτική Όχθη, ώστε να μπορέσουν να περάσουν και να πολεμήσουν μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό.

Στο Λονδίνο πάνω από 100.000 έδειξαν αποφασιστικά ότι είναι ενάντια στην πολιτική του βρετανικού κράτους. Στη Ρώμη οργανώθηκε μεγαλειώδης διαδήλωση, όπως και σε άλλες ιταλικές πόλεις. Σε Γαλλία και Γερμανία, για ακόμα μια φορά, χιλιάδες χιλιάδων έσπασαν τις απαγορεύσεις, βγήκαν στους δρόμους και έστειλαν το μήνυμα της αλληλεγγύης στον αδούλωτο Παλαιστινιακό λαό! Στην Ισπανία, στη Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις, ιδιαίτερα στη Χώρα των Βάσκων, ο λαός διαδήλωσε κατά εκατοντάδες χιλιάδες υπέρ της Παλαιστίνης! Ατέλειωτο το ποτάμι των διαδηλωτών στην Κοπεγχάγη και το Άμστερνταμ. Χιλιάδες στην Πολωνία! Αντίστοιχα μαζικότατες ήταν και οι διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και τη Χιλή μέχρι τον Καναδά, από τις αφρικανικές χώρες μέχρι την Μαλαισία και την Αυστραλία. 50.000 στην Πόλη του Μεξικού, δεκάδες χιλιάδες στην Μαλαισία, χιλιάδες στην Ινδονησία και στις πόλεις της Αυστραλίας. Εκατοντάδες χιλιάδες πήραν μέρος στη διαδήλωση στην Κεράλα της Ινδίας, όπως και στις πόλεις του Πακιστάν, ιδιαίτερα στο Ισλαμαμπάντ! Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν απέραντα ποτάμια ανθρώπων να διαδηλώνουν για την Παλαιστίνη!

Και βεβαίως, μέσα στις ΗΠΑ ο λαός ξεσπά, ξανά και ξανά! Στη Νέα Υόρκη, στο Κολοράντο, στο Σαν Φρανσίσκο, απέραντα πλήθη στους δρόμους. Αμέτρητες χιλιάδες σε μεγάλες και μικρές πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ. Μαζί με αυτούς και οι Εβραίοι της Αμερικής, οι οποίοι με το σύνθημά τους «NOT IN OUR NAME» («ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ») σώζουν την τιμή των Εβραίων του κόσμου. Και για αυτό το λόγο αντιμετωπίζουν σε κάθε τους κινητοποίηση σκληρή καταστολή και αμέτρητες συλλήψεις.

Ο λαός του Ισραήλ στους δρόμους

Ήδη από την αρχή τής «Πλημμύρα του Αλ-Ακσά» ο λαός του Ισραήλ βρέθηκε στους δρόμους. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται με τα συνθήματα: «Συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων – Ειρήνη – Παραίτηση κυβέρνησης Νετανιάχου». Σύμφωνα με επίσημη δημοσκόπηση, το 50 % των Ισραηλινών δεν θέλει τον πόλεμο. Σίγουρα το ποσοστό είναι μεγαλύτερο και αυτό εκφράζεται δυναμικά απέναντι στον Νετανιάχου. Το Σάββατο 28/11, σε πάνω από 20 σημεία, οργανώθηκαν διαδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων. Στο Τελ Αβίβ και στην Καισάρεια, έξω από την οικία του Νετανιάχου, οργανώθηκαν διαδηλώσεις, στις οποίες ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία, καθώς και τους υποστηριχτές του Νετανιάχου. Στη Χάιφα, επίσης, η διαδήλωση ήταν μαζική και με οργή, ενώ να σημειωθεί ότι αρχικά η αστυνομία προσπάθησε να την ματαιώσει (όπως και στην Καισάρεια). Διαδηλώσεις και αγρυπνίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28/11 και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ με τα ανωτέρω αιτήματα.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι, πέραν της καταστολής των διαδηλώσεων, 74 προοδευτικοί φοιτητές σε 25 σχολές του Ισραήλ αντιμετωπίζουν πειθαρχικά μέτρα, επειδή τοποθετήθηκαν δημόσια υπέρ της Παλαιστίνης. 4 καθηγητές πανεπιστημίου κινδυνεύουν με απόλυση για τον ίδιο λόγο!