Ανταπόκριση
Πραγματοποιήθηκε σήμερα εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, με απόφαση της πλειοψηφίας.
Καταδίκασε την τιμωρητική δήθεν αναπλήρωση των χαμένων ωρών και την κατάργηση των αργιών, των διακοπών και της μη εργάσιμης ημέρας του Σαββάτου.

Κατέθεσε κείμενο απόφασης στο ΔΣ της ΕΛΜΕ για όλα τα παραπάνω μέτρα, το οποίο αποτέλεσε θέση του σωματείου. Συμμετείχε στο συλλαλητήριο δίπλα στους μαθητές και γονείς, με το πανό της ΕΛΜΕ και τις αποφάσεις του σωματείου που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση υποστήριξης του μαθητικού κινήματος, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργασιακών δικαιωμάτων Το συλλαλητήριο διένυσε τον κεντρικό δρόμο της πόλης και κατέληξε στα γραφεία της Περιφερειακής Διοίκησης της Εκπαίδευσης. Η εκπρόσωπός μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, εκπροσωπώντας το σωματείο, ανέπτυξε τα αιτήματα και την αντίθεση της ΕΛΜΕ στα αυταρχικά, αντιδραστικά μέτρα κυβέρνησης – Κεραμέως και ζήτησε δέσμευση από τον περιφερειακό διευθυντή για τη μη εφαρμογή τους Όμως ο επικεφαλής της διοίκησης της Εκπαίδευσης Κρήτης δεν δεσμεύτηκε. Η συγκέντρωση έληξε ειρηνικά, με κοινές δηλώσεις όλων των φορέων για τη συνέχεια του αγώνα.