Το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής του αμερικάνικου κράτους και της διοίκησης Τραμπ εναντίον της μεγάλης αντιρατσιστικής λαϊκής εξέγερσης που απλώθηκε ορμητικά (και συνεχίζεται) σε δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ ύστερα απ’ τη στυγερή δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόϊντ, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς. Σε πολλές χώρες του κόσμου και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις (Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο κ.α.) έγιναν μαζικές διαδηλώσεις καταδίκης του εγκλήματος και αλληλεγγύης στο λαϊκό κίνημα των ΗΠΑ.

Τα τελευταία λόγια («Δεν μπορώ να ανασάνω») του δολοφονημένου από τους αδίστακτους φονιάδες-αστυνομικούς της Μινεάπολις, έγινε διεθνές σύνθημα και σύμβολο καταδίκης και ανισότητας, των διακρίσεων και της δολοφονικής – φασιστικής δράσης των δυνάμεων καταστολής στη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ (και όχι μόνο).
Διαδήλωση αλληλεγγύης στο αμερικάνικο λαϊκό κίνημα έγινε και στην Αθήνα, την Τετάρτη 4 Ιούνη, με συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Η πορεία διοργανώθηκε από εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές οργανώσεις, ομάδες και κινήσεις και είχε πλατιά και μαζική συμμετοχή.

Με πορεία, άνω των 2.500 ατόμων, εκφράστηκε η αντίθεση του λαού της Αθήνας στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Στη διαδήλωση κυριάρχησαν τα αντιαμερικάνικα-αντιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Σ’ αυτήν συμμετείχε το Μ-Λ ΚΚΕ φωνάζοντας συνθήματα όπως:
«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Σ’ Αθήνα-Μινεσότα παλεύουμε μαζί, ενάντια στη φτώχεια και την καταστολή», «Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό», «Δεν περνάει ο φασισμός, θα νικήσει ο λαός», «Φονιάδες, φασίστες, ρατσιστές, Τραμπ, αμερικάνοι ιμπεριαλιστές»