Στα πλαίσια της σχετικής δραστηριότητας της ΕΡΓΑΣ και της Φοιτητικής Πορείας, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία κατέθεσε ψήφισμα στο ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής, το οποίο και υπερψηφίστηκε, με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των εργατών της «Μαλαματίνας».

Όπως τόνισε στην ανακοίνωσή της, ο αγώνας των εργατών στη «Μαλαματίνα» αφορά και τους μισθωτούς δικηγόρους, καθώς το αίτημα για υπογραφή ΣΣΕ, για το οποίο παλεύουν εκεί οι εργάτες, αποτελεί συστατικό στοιχείο συγκρότησης και του δικού μας Σωματείου, σε έναν κλάδο που νομικά δεν αναγνωριζόμαστε καν ακόμα ως μισθωτοί!
Επιπλέον, στις 15 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής. Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία ήδη κινείται με σκοπό τη μαζική προσέλευση στη συνέλευση, καθώς και για την αγωνιστική προετοιμασία της γενικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη, παρά το γεγονός ότι ξεπουλημένες και ψευτοαγωνιστικές ηγεσίες την προκήρυξαν δύο μήνες μετά και θέλουν να την κρατήσουν ως μια ντουφεκιά στον αέρα, χωρίς σχέδιο και προοπτική.

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν υπάρχει στημένο Σωματείο, μετά από ένα χρόνο καμπάνιας της «Πρωτοβουλίας για τη σύσταση Σωματείου Μισθωτών και Ασκουμένων Δικηγόρων» (με τη συμμετοχή και της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας), τελικά αυτή ανακοίνωσε ημερομηνία ιδρυτικής συνέλευσης, το Σάββατο 19 Νοέμβρη, 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κεντρο Θεσσαλονίκης!

Αντιγράφουμε από το κάλεσμά της:
«…Μετά από ένα χρόνο καμπάνιας, έφτασε η ώρα και η Πρωτοβουλία ανακοινώνει ότι το Σάββατο 19 Νοέμβρη θα λάβει χώρα η ιδρυτική συνέλευση του Σωματείου μας.
Ήρθε η ώρα, ώστε όλοι οι “συνεργάτες”, όλοι οι ασκούμενοι, όλοι οι δικηγόροι οι οποίοι δουλεύουν υπό το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη τους, όλοι δηλαδή οι μισθωτοί δικηγόροι, να αποκτήσουν συνδικαλιστική οργάνωση, να αποκτήσουν φωνή. Ήρθε η ώρα, ώστε όλοι οι μισθωτοί δικηγόροι, οι οποίοι βιώνουμε στο πετσί μας τις υποχρεώσεις του μισθωτού, αλλά κανένα σχετικό δικαίωμα, να οργανωθούμε για να κατακτήσουμε τα δικαιώματα που θα έπρεπε να έχουμε. Ωράριο, αξιοπρεπή μισθό, ασφαλιστική κάλυψη, προστασία της μητρότητας και μια σειρά σχετικών… αυτονόητων δικαιωμάτων, υπό την προστασία σχετικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν το παρόν, να συζητήσουμε, να καταλήξουμε στο καταστατικό του Σωματείου μας και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αποφασιστικά στον αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.
(Στα πλαίσια της προετοιμασίας του καταστατικού, η Πρωτοβουλία καλεί σε συζήτηση διαμόρφωσης της πρότασής της επί του καταστατικού, το Σάββατο 5 Νοέμβρη, στις 12:30μμ, στο καφέ – βιβλιοπωλείο ΠΟΕΤΑ)…».