Πολιτικές Αναλύσεις

201719 Μαϊ

'"Αποδέσμευση" μετά το σοσιαλισμό ή αλλιώς ... "Μένουμε Ευρώπη"

Η “Εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ στο 20ό συνέδριο” περιέχει ξεχωριστό, εκτεταμένο κεφάλαιο “Για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από Ευρωζώνη – ΕΕ και τη θέση του ΚΚΕ”. Η θέση αυτή, (που συνοψίζεται επίσης στην “Πολιτική Απόφαση και στο “Κλείσιμο” του συνεδρίου) λέει στην πραγματικότητα με άλλα λόγια τα παρακάτω : Αλίμονό μας αν βγει η Ελλάδα απ' την Ευρωζώνη και την ΕΕ χωρίς προηγούμενα να έχει πάρει ο λαός στα χέρια  του “τα κλειδιά της οικονομίας” και χωρίς να έχει εγκαθιδρυθεί  η “εργατική εξουσία”, ο σοσιαλισμός. Κι επειδή αυτό δεν είναι θέμα του κοντινού μέλλοντος, ώσπου να εγκαθιδρυθεί ο σοσιαλισμός, δεν διεκδικούμε άμεσα και δεν παλεύουμε  για να βγει σήμερα η Ελλάδα από την ΕΕ, παρά επαναλαμβάνουμε σε “επαναστατική” κόπια όσα διατυμπανίζουν και οι ... θιασώτες του “Μένουμε Ευρώπη”. Αυτή είναι η ουσία της θέσης του ΚΚΕ.


201715 Μαϊ

Συνεχίζονται οι φαγωμάρες εντείνεται η κρίση σε ΠΑΣΟΚ – ΔHΣY

 

Με φόντο το ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών συνεχίζεται το γαϊτανάκι των αντιπαραθέσεων εντός - εκτός και επί τα αυτά του πολιτικού χυλού της ΔΗΣΥ.


201714 Μαϊ

Διαπιστευτήρια στην αντίδραση οι επιθέσεις του ΚΚΕ εναντίον της Λ.Δ. Κορέας

 

Στις “Θέσεις” της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό συνέδριό του, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πληθώρα από “επιστημονικές” εκτιμήσεις και προβλέψεις για τις παγκόσμιες εξελίξεις (και βέβαια για την “Κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό και Εργατικό Κίνημα”) για τη Βόρεια Κορέα δεν έγραφαν  το παραμικρό, δεν έλεγαν ούτε λέξη.


201714 Μαϊ

Νέα μέτρα αφαίμαξης και φοροληστείας του λαού από την κυβέρνηση, τα ξένα και ντόπια αφεντικά της

 

Μπορεί ο πρωθυπουργός να κόβει κορδέλες των εθνικών οδών, να κάνει δήθεν «τομές» στην εκπαίδευση, να καμώνεται πως εγκαινιάζει νέες πρωτοπόρες μονάδες του συστήματος Υγείας, να ανακοινώνει την κάλυψη δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και συνάμα να ταξιδεύει στην Κίνα για να κλείσει νέες «επενδύσεις» και τουριστικά καραβάνια, ωστόσο η ζοφερή πραγματικότητα στην οποία ψευτοζούν τα λαϊκά στρώματα τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.


201714 Μαϊ

Προπαγανδιστική επιχείρηση εξαπάτησης του λαού από την κυβέρνηση για δήθεν "έξοδο από το μνημόνιο"

 

O Τσίπρας και τα ηγετικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα της διαβόητης αξιολόγησης που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση και δυστυχία, επιχειρεί με χονδροειδή ψέματα και πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας να ξεγελάσει για μια ακόμη φορά τις λαϊκές μάζες  στα πρότυπα του «σκίζουμε τα μνημόνια με ένα νόμο, ένα άρθρο», Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, Παράλληλο Πρόγραμμα και δεκάδες άλλες δημαγωγικές υποσχέσεις, που όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά εφαρμόστηκε το αντίθετό τους.
Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση