Πολιτικές Αναλύσεις

201723 Ιούλ

Κεντροαριστερά αλληλοκαρφώματα

 

 

Ενόψει της επερχόμενης εκλογής για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, τα αντίπαλα στρατόπεδα στη ΔΗΣΥ ανταγωνίζονται για να περάσουν τη γραμμή τους και να διευρύνουν την επιρροή τους στο λεγόμενο πεντηκονταμελές όργανο, που σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της Γεννηματά αποτελεί το νέο σταθμό στην πορεία προς τη δημιουργία του ενιαίου φορέα.


201723 Ιούλ

«Δίκαιη ανάπτυξη» ή το άσπρο, μαύρο

Αποθέωση της απάτης

και της δημαγωγίας

 

Φτάνοντας αισίως στα 7 συναπτά έτη μνημονίων και σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έρχονται να επιβεβαιώσουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η πλειονότητα του πληθυσμού, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ακόμα και παιδιά.


201704 Αυγ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο ξεχαρβάλωμα και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στο ξεχαρβάλωμα και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης και ξεχωριστής στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ της χώρας. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τι έλεγε, για την πώληση της ΔΕΗ, ο ίδιος ο Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για να καταδειχθεί το μέγεθος της πολιτικής απάτης  που απαιτεί η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας δημόσιας επιχείρησης:


201707 Αυγ

Πίσω από μια φτηνή αντιπολιτευτική δημαγωγία η ΝΔ συγκαλύπτει την αντιδραστική πολιτική της

Σε μπαράζ δηλώσεων αντιλαϊκής ρητορείας και δημαγωγίας εφ’ όλης της ύλης έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες τα επιτελεία και τα στελέχη της ΝΔ. Με αφορμή τη σκοτεινή υπόθεση των συνομιλιών του υπουργού Εθν. Άμυνας, Π. Καμμένου, με βαρυποινίτη και με φόντο τη διαφημιζόμενη από την κυβέρνηση “έξοδο στις αγορές”, στήνεται για μια ακόμα φορά ένα σκηνικό τεχνητής έντασης και πόλωσης από τους δύο πυλώνες του αστικού πολιτικού συστήματος.


201729 Ιούλ

Ασύστολη δημαγωγία του Τσίπρα στο Υπ. Εργασίας, όταν στους χώρους δουλειάς επικρατεί καθεστώς εργασιακής ζούγκλας

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε σχέση με τους εργαζόμενους, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εργασίας, όπου και συναντήθηκε με την υπουργό, Ε. Αχτσιόγλου. Σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθεί το επικοινωνιακό κυβερνητικό σχέδιο της “δίκαιης” ανάπτυξης, παρουσιάστηκε το άσπρο – μαύρο σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην αγορά εργασίας, στην οποία επικρατεί η λογική της “ζούγκλας”, αφού με τα απανωτά αντεργατικά μέτρα των τελευταίων χρόνων, έχουν καταλυθεί τα εργατικά δικαιώματα και οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει λάστιχο.
Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση