Επίκαιροι Σχολιασμοί

201815 Μαρ

Συγκοινωνούντα δοχεία οι νεοναζιστικές συμμορίες

 

 

Στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής, ο υπαρχηγός του Φύρερ της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρης, επιτέθηκε θρασύτατα στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, τον οποίον χαρακτήρισε προβοκατόρικα πράκτορα του Ερντογάν και απαίτησε την εκδίωξή του από την Επιτροπή.


201813 Μαρ

Διαγωνίως

Έχετε ακούσει το τραγούδι των Χ. και Π. Κατσιμίχα «Για ένα κομμάτι ψωμί»; Μαθαίνουμε ότι η σειρά Survivor, που σπάει ταμεία και εκτυλίσσεται στον μακρινό Αγ.Δομίνικο (μεγάλη η χάρη του), έχει ως καθημερινό έπαθλο ένα κομμάτι ψωμί, λίγο παντεσπάνι, μια τζούρα καφέ. Αν αληθεύουν τα παραπάνω, διατυπώνουμε μια απορία και παρακαλούμε -όποιος έχει τα μέσα- να τη διαβιβάσει στην οικογένεια Αλαφούζου- ΣΚΑΪ. Γιατί να ξοδεύονται τόσο πολύ πηγαίνοντας στον Αγ.Δομίνικο; Γιατί να ξεπαραδιάζονται για μηχανήματα και ανθρώπους; Δε θα τους ερχόταν πιο φθηνό να κινηματογραφήσουν μια ντόπια οικογένεια, έναν άνεργο, άστεγο, εργαζόμενο που φτύνει αίμα για τον άρτον τον επιούσιον; Για ένα κομμάτι ψωμί; Εκτός και αν η υπερπαραγωγή υποκρύπτει το μήνυμα πως «εδώ καλά πάμε» και μόνο στον Αγ.Δομίνικο «τραβάνε ζόρια».


201813 Μαρ

Δεκαπενθήμερο

Αναμφίβολα μέσα στο τραχύ έδαφος της πάλης των τάξεων υπάρχουν, εκτός από τους πραγματικούς κομμουνιστές, και μία ολόκληρη στρατιά ανθρώπων οι οποίοι μισούν τον καπιταλισμό και "τρώγονται με τα ρούχα τους" για να μη γίνουν κανίβαλοι και φάνε τον διπλανό τους. Υπάρχουν χιλιάδες αγωνιστές και τίμιοι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν βολεύονται στον αστερισμό της εκμετάλλευσης και στην ειδική έκφραση που παίρνει στη χώρα μας, δηλαδή στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση που φέρνει φασισμό και πόλεμο. Μέσα στα συνδικάτα, τους χώρους κατοικίας και δουλειάς, στις σχολές και στα σχολεία, γεννιούνται κι αναπτύσσονται δίκαιες αντιστάσεις και επιβεβλημένοι αγώνες. Αυτό γίνεται και θα γίνεται χωρίς το "κομμουνιστικό άλας", θα πραγματοποιούνται ακόμα και χωρίς εμάς, κυρίως σήμερα που το κομμουνιστικό κίνημα είναι σε ύφεση και υποχώρηση.


201813 Μαρ

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ξεκίνησε η διαδικασία με όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, και τον βούρδουλα του αστυνόμου

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όπως είχαμε σημειώσει σε προηγούμενο φύλλο του “Λαϊκού Δρόμου”, που είναι ένα από τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα που έπρεπε να ικανοποιηθούν ώστε να εκταμιευτεί η δόση των πέντε και πλέον δις ευρώ από τους δανειστές.

Η κυβέρνηση, επιδεικνύοντας σιδερένια πυγμή για την επιβολή της διαδικασίας που εξελίσσεται σε εφιάλτη για τη λαϊκή περιουσία, κινητοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις, περιφρουρώντας τα συμβολαιογραφεία που έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δημιουργώντας ένα σιδερόφρακτο κατασταλτικό περιβάλλον, στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης.


201813 Μαρ

ΑΣΗΜΩΣΕ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ

Κρατάτε βήμα σταθερό!

Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

Σήμερα η στήλη αποφάσισε να σας παρουσιά­σει το ηθικοπλαστικόν μελόδραμα σε δύο πρά­ξεις, «Ασήμωσε να σε πω τη μοίρα σου».

ΠΡΑΞΙΣ ΠΡΩΤΗ
100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017