Επίκαιροι Σχολιασμοί

201817 Ιούν

Διαγωνίως

 

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του ΠΡΙΝ για τον ΑΣΕΠ του 1998 (υπογραφή Ντίνα Ρέππα). Σύμφωνα με αυτό, το τεράστιο κύμα αντίστασης, ενάντια στον ματοβαμένο διαγωνισμό για την «πρόσληψη» εκπαιδευτικών το 1998, με κυβέρνηση Σημίτη και υπ.Παιδείας τον Γ.Αρσένη, έγινε από τους… αντικαπιταλιστές με πρωταγωνιστές το ΝΑΡ!


201817 Ιούν

Πωλείται νέος σκλάβος αρτιμελής και εργατικός

 

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η δουλεία έμοιαζε μ' ένα κομμάτι του κολασμένου παρελθόντος που ο αμερικάνικος Βορράς εξόρκιζε, ο αμερικάνικος Νότος μπορεί και να νοσταλγούσε, τα απολειφάδια της Κου Κλουξ Κλαν και οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες ονειρευόντουσαν, και ο υπόλοιπος κόσμος διάβαζε στην ιστορία ή τη λογοτεχνία και ανατρίχιαζε.


201817 Ιούν

Δεκαπενθήμερο

 

Μικρό Αλφαβητάριο αγώνα

1) Αγώνας.  Μέσα στον αγώνα σφυρηλατούνται οι συνειδήσεις, αναδεικνύονται οι αντοχές, θεμελιώνονται οι συμμαχίες, οικοδομείται η αρραγής ενότητα των πρωτοπόρων και των μαζών.


201817 Ιούν

Με άλλη ματιά - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΥΖΗΘΡΑΣ

 

Κρατάτε βήμα σταθερό!

Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

Αγαπητοί αναγνώστες η στήλη καταφεύγει σήμερα στα ηθικοπλαστικά διδάγματα του παραμυθιού, που αιώνες τώρα, από τον Αίσωπο έως τον Νεστραντίν και τα ανώνυμα ή δημώδη παραμύθια, συμπυκνώνουν αλήθειες και αξίες διαχρονικές που θα έλεγαν και οι λόγιοι.


201817 Ιούν

Η υποτέλεια και ο εθνικισμός όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής

Αντιδραστικός συμβιβασμός σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις των ιμπεριαλιστών

Η υποτέλεια και ο εθνικισμός όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής

Αναζωπυρώνεται το ρεύμα του εθνικισμού με την πρόταση μομφής της ΝΔ και τη διοργάνωση πατριδοκάπηλων συλλαλητηρίων

Σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης  προχώρησε ο Κ. Μητσοτάκης  με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, συμφωνία που υπογράφεται αύριο στις Πρέσπες με την παρουσία και τις ευλογίες των εκπροσώπων των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017