Επίκαιροι Σχολιασμοί

201723 Ιούλ

Η δίκη των φασιστών της ΧΑ

 

Εύλογες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση των δικασίμων του μηνός Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την οποία η δίκη θα συνεδριάσει 3 φορές στο Εφετείο και 6 φορές στον Κορυδαλλό, διαιωνίζοντας το καθεστώς της υποβάθμισης της δίκης της φασιστοσυμμορίας, που επέβαλλε η “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” το προηγούμενο διάστημα.


201723 Ιούλ

Απανωτές εξεγέρσεις στον καταυλισμό του αίσχους στη Μόρια της Λέσβου

 

Τα επεισόδια και οι εξεγέρσεις που ξεσπούν στον καταυλισμό του αίσχους στη Μόρια της Λέσβου, καταδεικνύουν, ξανά και ξανά, τη διαρκή εγκληματική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, απέναντι στα χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.


201723 Ιούλ

Oι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

 

Μια στιβαρή προσέγγιση, που δε χαρίζει κάστανα

 

Η 12η Ιουλίου κάθε έτους είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πιο πρόσφατου οσίου της ιστορίας μας, του Παϊσίου του Αγιορείτη.


201723 Ιούλ

Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας

 

Η περιπέτεια της Ηριάννας Β.Λ. ξεκινάει το 2011, όταν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εισέβαλε στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε ο σύντροφός της, Κωνσταντινος Π., με τον συγκάτοικο του Περικλή Β., με ένταλμα σύλληψης για τον πρώτο, υπό την κατηγορία συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».


201729 Ιούλ

Μπροστά στο αδιέξοδο της απλήρωτης εργασίας και της φτώχειας

Απλήρωτη επί 15 μήνες, η 42χρονη από τα Γιαννιτσά, που εργαζόταν σε super market των επιχειρήσεων  «Καρυπίδης», έβαλε τέλος στη ζωή της. Το τραγικό αυτό συμβάν έρχεται λίγο καιρό μετά την κατάπτυστη απόφαση του Αρείου Πάγου που νομιμοποιεί την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, αφού σύμφωνα με την απόφαση «δεν αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας»! Οι 1400 εργαζόμενοι της εταιρείας «Καρυπίδης» είναι απλήρωτοι εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο. Χωρίς να έχουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας και χωρίς εισόδημα, όμηροι της εργοδοτικής ασυδοσίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον καθημερινό Γολγοθά της επιβίωσης και το αδιέξοδο της φτώχειας και της ανεργίας. Σε αυτό το καθεστώς εγκλωβισμού έρχεται να βάλει πλάτη η αντεργατική και άδικη απόφαση του Αρείου Πάγου.
Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση