Επίκαιροι Σχολιασμοί

201710 Απρ

Οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

 

Η ελληνική εκπαίδευση 
σε ανάδρομους καιρούς

Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω. Πιο συνοπτικά, όσο και ουσιαστικά, δεν θα μπορούσε να αποδοθεί η κατάσταση στην ελληνική εκπαίδευση (και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα).


201710 Απρ

Ολοκληρώθηκαν οι σχολιασμοί των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής

 

Στις 30 Μάρτη η Πολιτική Αγωγή, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, προχώρησε σε σχολιασμό των καταθέσεων των μαρτύρων για τις υποθέσεις που εξετάστηκαν μέχρι τώρα στο δικαστήριο.


201710 Απρ

Μόνο ένα μαζικό οργανωμένο κίνημα θα σταματήσει το δολοφονικό χέρι του φασισμού

Στις 31.03 το μεσημέρι, μέλη της νεοναζιστικής οργανώσης Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν στον φοιτητή Αλέξιο Λάζαρη, ο οποίος επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στην περιοχή των Ελληνορώσων, όπου και μένει.


201709 Απρ

Διαγωνίως

Να γελάς ή να κλαις παρακολουθώντας την αρθρογραφία του τύπου για τον Ν. Μπελογιάννη; Από την ακροδεξιά ως τον ποικιλώνυμο αριστερισμό έγραφαν «ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή»! Οι ακροδεξιοί ανακάλυψαν τον «σφαγέα», το «σοβαρό» ΒΗΜΑ και η Καθημερινή (η τελευταία είχε χαιρετήσει τα ναζιστικά στρατεύματα όταν έμπαιναν στην Αθήνα) ότι ο Μπελογιάννης αγωνιζόταν μόνο για το κόμμα του, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ-ΕΕΚ  ότι πάλευε …για την αντικαπιταλιστική επανάσταση, το ΚΚΕ ότι ο Μπελογιάννης δεν αγωνιζόταν για τη δημοκρατία, ο Πάγκαλος ξεσάλωσε (σιγά το νέο, θα μου πείτε) και ο ανεκδιήγητος Λαζαρίδης, μόλις 21 ετών στο στρατοδικείο με τον Μπελογιάννη, πως για όλα φταίει ο …σταλινισμός. Περιβόλι, αναγνώστες, η περιήγηση! Το μόνο που σας σώζει είναι ότι δεν διαβάσατε το αρθρογραφικό super market. 


201709 Απρ

Ο Κ. Μητσοτάκης σέρνει τα κόμματα δεκανίκια στο αντικυβερνητικό μπλοκ του

Ο Κ. Μητσοτάκης, φορώντας τη μάσκα του υπέρμαχου της “εθνικής συνεννόησης”, δημαγωγεί τώρα για την ανάγκη σύμπηξης ενός φιλοευρωπαϊκού – αντικυβερνητικού μπλοκ. Επιχειρώντας να ρυμουλκήσει σε αυτό τα κόμματα – δεκανίκια του συστήματος, έριξε τα δίχτυα του πρώτα στο ΠΑΣΟΚ της Φ. Γεννηματά. Η τελευταία, που προσπαθεί να πείσει ότι διατηρεί δήθεν ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, έδωσε με προθυμία το παρών της στην επιχείρηση φτιασιδώματος του φιλολαϊκού προφίλ του προέδρου της ΝΔ, ομονοώντας μαζί του για την ανάγκη “να φύγει το ταχύτερο δυνατόν η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση”. Σημίτης και Στουρνάρας με τις γνωστές παρεμβάσεις τους πήραν κι αυτοί επάξια τη θέση τους στο ιδιότυπο “αντιπολιτευτικό μέτωπο” του Μητσοτάκη. Στα πλαίσια αυτά ο Κ. Σημίτης έσπευσε να πριμοδοτήσει τον αρχηγό της ΝΔ (τη στιγμή που και οι δύο βάλλονται από τους καραμανλικούς), που “δε θα ψηφίσει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα”. Στο ίδιο μήκος κύματος, σαν έτοιμοι από καιρό, αποδέχτηκαν την πρόσκληση Μητσοτάκη το Ποτάμι και η Ε. Κεντρώων.
Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση