Επίκαιροι Σχολιασμοί

201703 Δεκ

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Το πραξικόπημα κατά του Ρ. Μουγκάμπε

 

ο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Νοέμβρη, έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό, και λίγο αργότερα (21/11), υποχρέωσε σε παραίτηση τον ιδρυτή του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF (Zimbabwe African National Union-Patriotic Front), Ρόμπερτ Μουγκάμπε.


201703 Δεκ

Οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

 

Υψηλός δείκτης διεθνούς χιούμορ

 

Α

Από το Γραφείο Τύπου του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ» εκδόθηκε στα μέσα Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους η ακόλουθη ανα­κοίνωση (η έντονη γραφή, δική μας):


201703 Δεκ

Κοινή πάλη για Δωρεάν Δημόσια Υγεία

 

Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία και συνταξιούχοι

4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας για όλο το μόνιμο προσωπικό του ΕΣΥ και πανελλαδική 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση για το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, προκήρυξαν οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ) στις 29/11/2017, καλώντας ταυτόχρονα σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας.


201702 Δεκ

Διαγωνίως

Άβυσσο κι απύθμενο βάθος έχει αναγνώστη ο αστικός πολιτικός πολιτισμός. Παρακολουθώντας τη διένεξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μ’ αφορμή την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, βαφτιστήκαμε στα βαθειά μυστήρια στα οποία θητεύουν ευχάριστα οι Συριζαίοι. Μεσάζοντες-αντιμεσάζοντες, μυστικές υπηρεσίες, μυστικά χαρτιά, διπλωματικές μπλόφες, μίζες, χτυπήματα κάτω από τη μέση, διαπλοκή πολιτικών με ποινικούς, οικογενειοκρατίες και άπειρα όσα θα χρησιμοποιούσε ένας συγγραφέας και στα οποία θα έμενε άναυδος ένας κοινός άνθρωπος. Αυτό το τέρας θέλουμε να νικήσουμε, αναγνώστη! Γιατί εκτός από τους αρνητικούς συσχετισμούς υπάρχει και το τέρας. Αυτό που βλέπουμε και κυρίως φανταζόμαστε μπροστά μας.


201702 Δεκ

Δεκαπενθήμερο

Η μνήμη είναι μορφή συγκρότησης της κοινωνίας. Προφανώς η μνήμη δεν είναι ανάμνηση· η τελευταία σημαίνει την απόσταση από τη νοσταλγία ως τα προσωπικά βιώματα και τις ανούσιες αφηγήσεις, που μπορεί να μη σημαίνουν απολύτως τίποτα και για κανέναν. Αλλά δεν υπάρχει ιστορία χωρίς μνήμες και ανωτεροποίηση ενός πολιτισμού χωρίς αποστήθιση, αντίθεση, αναγωγή. Πολλές φορές λέμε ότι η αποστήθιση είναι κακό πράγμα και ως αντίβαρο προτείνουμε τη λεγόμενη «κριτική σκέψη».
100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017