Νεολαία

201815 Νοε

Όλοι, το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς της αμερικανική πρεσβεία!

    


201815 Νοε

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Πορεία διοργανώνει το βράδυ της Παρασκευής,16 Νοεμβρίου, στις 19:30,

εκδήλωση τιμής και μνήμης για τις μέρες του Νοέμβρη του ’73.

 

                                         

 


201831 Οκτ

Συντονισμένη επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο και τις δημοκρατικές ελευθερίες

Τον τελευταίο μήνα όλα τα σφυριά Κοσμητόρων, Πρυτάνεων, μεγαλοκαθηγητάδων, της ΝΔ και της κυβέρνησης βαράνε στην ανοιχτή υπονόμευση του πανεπιστημιακού ασύλου. Τον χορό φέτος άνοιξε το «Πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου» που θεωρεί ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ναρκωτικά, όσο και τα «στέκια», οι διαρκείς ή προσωρινές καταλήψεις, «η παρακώλυση της λειτουργίας οργάνων ΑΕΙ» (βλ. κινητοποιήσεις φοιτητών σε συγκλήτους και κοσμητείες, τμήματα καθηγητών κλπ), ο «εκφοβισμός καθηγητών»(εδώ μάλλον θα εντάσσεται κάθε λεκτική αντιπαράθεση που συμβαίνει σε κάποια κινητοποίηση με στόχο βέβαια την ποινικοποίηση της κινητοποίησης). Στη συνέχεια, σειρά είχαν η Πρυτανεία της Παντείου η οποία με αφορμή ασαφούς περιστατικού παρενόχλησης φοιτήτριας στο Πάντειο δεν άργησε να δηλώσει ανοιχτά την επιθυμία της που ήταν όχι η γενική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, αλλά η κατάργηση του ασύλου, ενώ προχώρησε σε κλείσιμο της σχολής στις 30/10 με αφορμή διαπληκτισμούς ανάμεσα σε μέλη της ΚΝΕ και του α/α χώρου.


201817 Οκτ

Ο Ρουβίκωνας, το πανεπιστημιακό άσυλο και οι «δημοκρατικές» …ευαισθησίες της κυρίαρχης προπαγάνδας

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία με αφορμή την κατάληψη αίθουσας στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας». Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτέλεσε βασικό θέμα στα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων έκαναν δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας «να παρθούν άμεσα μέτρα» κλπ. Ως Φοιτητική Πορεία θεωρούμε ότι:


201810 Αυγ

Πραγματοποιήθηκε το 6ο Camping της Πορείας στο Πευκί Ευβοίας: ένα διακριτά θετικό βήμα!

Τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε το 6ο Camping της Πορείας που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Πευκί Ευβοίας.

Κατά γενική ομολογία, η Πορεία, με τη βοήθεια φίλων, συναγωνιστών και συντρόφων, μπόρεσε και έκανε ένα διακριτά θετικό βήμα, τόσο στην προετοιμασία και οργάνωση του camping, όσο και στο πρόγραμμα που παρουσίασε συνολικά και σε κάθε μία ημέρα ξεχωριστά. Σε μαζικότητα, το 6o Camping της Πορείας ξεπέρασε τα προηγούμενα, με τον τόνο να δίνεται από τα πολλά νέα πρόσωπα, γεγονός το οποίο εξάλλου αποτυπώθηκε ανάγλυφα στις συμμετοχές στη μαθητική και φοιτητική συζήτηση.

Στην πρώτη ημέρα του camping, Κυριακή, 29 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε βραδινή προβολή σύντομου αφιερώματος σε μία ποδοσφαιρική, αντιφασιστική ιστορία αντίστασης: «START ΚΙΕΒΟΥ 1942». Η συλλογή του υλικού, η επιλογή, το μοντάζ, αλλά και η τελική παρουσίαση του βίντεο έγινε από συντρόφους της Πορείας.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017