ΕΡΓ.ΑΣ.

201803 Οκτ

Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα βήματα των αντεργατικών πολιτικών των προκατόχων της, υλοποιεί άλλη μια μνημονιακή δέσμευση, που οδηγεί στη συρρίκνωση και κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος στο Δημόσιο. Από τον Ιανουάριο του 2018, με το άρθρο 396 του Ν.4512/2018, συνέστησε μια Επιτροπή για την αξιολόγηση της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με προφανή στόχο να περιορίσει ειδικότητες και εργασίες που χαρακτηρίζονται σήμερα ως ΒΑΕ, πετσοκόβοντας επιδόματα και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.


201806 Ιούλ

Η ΕΡΓ.Α.Σ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Η ΕΡΓ.Α.Σ καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση ενάντια σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δημόσιο, στις 6.7

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με ΜΑΤ και χημικά έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, μέλη της της ΑΔΕΔΥ και των Διοικήσεων Ομοσπονδιών του Δημοσίου, όταν απαίτησαν να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που εδώ και πολύ καιρό αποφεύγει συστηματικά τη συνάντηση.

Συνδικαλιστές από το χώρο της Υγείας, του Πολιτισμού, της Άμυνας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητούν από την κυβέρνηση, επίσημη ενημέρωση, σχετικά με το πόρισμα της 17μελούς Επιτροπής για την επανεξέταση χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος των δημοσίων υπαλλήλων και άκρη δε βγάζουν.


201813 Ιούν

Όλοι στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο

Η ΕΡΓ.Α.Σ καλεί στην προσυγκέντρωση της ΛΑ-ΑΑΣ την Πέμπτη 14 Ιούνη στη 1.00μμ στη συμβολή Σταδίου & Χρ. Λαδά

Μόνο ο πανεργατικός αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή επέλαση!

Η δημαγωγία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί της δήθεν “καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια» διαψεύδεται παταγωδώς από το ίδιο το έργο της. Αντί του τερματισμού της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής που φτωχοποίησε και εξαθλίωσε βίαια και με ραγδαίο τρόπο, τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή με νέο πολυνομοσχέδιο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων. Η πραγματική αγωνία της είναι να κλείσει με ταχύτατο τρόπο την λεγόμενη “4η αξιολόγηση”, με τους ιμπεριαλιστές δανειστές και πάτρωνές της και με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022» για τα 4 επόμενα χρόνια να σφίξει, ακόμα περισσότερο, γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού την οικονομική θηλιά που θα αποδώσει θηριώδη κρατικά πλεονάσματα για να τους πληρώνει. Το νέο πακέτο μέτρων αποτελεί έμπρακτη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο μεγάλο κεφάλαιο και το καθεστώς της επιτροπείας, και της υποτέλειας θα παραμείνει αδιατάρακτο.


201830 Μαϊ

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 30 Μάη!

Διαδηλώνουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ – ολιγαρχίας

Παλεύουμε για την ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος ενάντια στη συνθηκολόγα γραμμή των συνδικαλιστικών ηγεσιών

Η ΕΡΓ.Α.Σ. καλεί στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις της ΛΑ-ΑΑΣ. Αθήνα: Πατησίων & Χαλκοκονδύλη στις 10.30πμ. Θεσσαλονίκη: Καμάρα 11.00πμ.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι/ες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ πρόσθεσε στις πλάτες και των εργαζόμενων και του λαού ένα τρίτο μνημόνιο, προσπαθεί τώρα να αντικαταστήσει την πρώτη απάτη της, ότι δήθεν θα “καταργούσε” τα μνημόνια, με μια δεύτερη απάτη : Διατυμπανίζει πως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε “έξοδο από τα μνημόνια” και ότι θα σταματήσει η “ξένη εποπτεία”.

Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο κυβερνητικό ψεύδος: Έξοδος από τα μνημόνια θα σήμαινε να μην συνεχισθούν τα αντιλαϊκά μέτρα και να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα. Όμως τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί. Αντίθετα τα αντιλαϊκά μέτρα των 8 χρόνων των μνημονίων θα μείνουν άθικτα, όπως το απαιτεί η τρόικα και έχει αποδεχθεί και συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα: 88 επιπλέον “προααπαιτούμενα” αντιλαϊκά μέτρα της “τέταρτης αξιολόγησης” βρίσκονται προ των πυλών, ενώ από τις αρχές του 2019 νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων έρχεται, με πρώτα την μέχρι και 18% περικοπή των συντάξεων, την ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση του αφορολόγητου, την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που θα επιβαρύνει τις λαϊκές συνοικίες.


201811 Ιαν

Μόνο οι μαζικοί πανεργατικοί αγώνες μπορούν να βάλουν φραγμό στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα!

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου γίνεται στη Βουλή η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με όλα σχεδόν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απόλυτα υπάκουη στις απαιτήσεις των δανειστών φέρνει προς ψήφιση ένα πακέτο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική των μνημονίων ούτε σταματά ούτε χαλαρώνει αλλά αντιθέτως εντείνεται!

Μέσα από το πολυνομοσχέδιο υλοποιούνται οι στόχοι της τρόικας και της ντόπιας μεγαλοεργοδοσίας για περιστολή του απεργιακού δικαιώματος και ανοίγει ο δρόμος για το παραπέρα τσάκισμα συνολικά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καταργείται η οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας και επί της ουσίας η λαϊκή στέγη παραδίδεται στα χέρια των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Καταργούνται ή πετσοκόβονται προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα με αποτέλεσμα χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες να βρεθούν ακόμα και εκτός επιδότησης. Ανοίγει ακόμα πιο πλατιά ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017