ΕΡΓ.ΑΣ.

201705 Δεκ

Η κυβέρνηση χτυπά το συνδικαλιστικό κίνημα - Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες τα τεχνικά κλιμάκια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των λεγόμενων θεσμών, ολοκλήρωσαν τη συμφωνία της τρίτης αξιολόγησης με επιτυχία! Σύμφωνα με την ανακοίνωση αποφασίστηκε το ξεπούλημα του τμήματος της ΔΕΗ που είχε απομείνει, η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, η περικοπή του αφορολόγητου ένα χρόνο νωρίτερα και μια σειρά άλλα μέτρα που σαρώνουν σαν καταιγίδα ότι δικαίωμα έχει απομείνει.


201705 Οκτ

Πρωτοβουλία ενάντια στις απολύσεις στην PLEGMANET

Καθημερινό φαινόμενο θεωρείται πλέον μια απόλυση από το τηλεφωνικό κέντρο της Plegmanet η οποία έχει αναλάβει τις τηλεφωνικές πωλήσεις της Wind. Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει απολύσει δεκάδες εργαζόμενους με πρόσχημα την αποδοτικότητα τους στις πωλήσεις. Η εντεινόμενη εργασιακή βαρβαρότητα που είναι καθεστώς στα τηλεφωνικά κέντρα επαναλαμβάνεται το τελευταίο διάστημα με απολύσεις εργαζομένων σε διάφορες εταιρίες του χώρου. Πριν από λίγο καιρό ήταν οι απολύσεις των συναδέλφων στην Ώθηση, πριν το καλοκαίρι στην Vodafone (360 Connect) και ο κατάλογος είναι μακρύς. Στηριζόμενη στην βαρβαρότητα των μνημονίων αλλά και στην ανυπαρξία σωματείου η εταιρεία έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους της έναν εργασιακό μεσαίωνα με μισθούς πείνας, μερική απασχόληση, υπερωρίες και ψυχολογική πίεση (που μπορεί να φτάσει μέχρι και στο σημείο παραίτησης) για να πουλάει ο εργαζόμενος περισσότερο. Εκμεταλλευόμενη την ανεργία και την οικονομική ανάγκη των εργαζόμενων για να ζήσουν, τους χρησιμοποιεί σαν αναλώσιμους, βάζοντας τους στόχους απόδοσης άπιαστους, για να μπορεί να βγάλει όσο πιο πολύ κέρδος γίνεται από την εργασία τους. Όταν η εταιρεία κρίνει ότι ο εργαζόμενος δεν είναι «αποδοτικός» ή τους κοστίζει ακριβά (θεμελιώνει δικαίωμα αποζημίωσης κτλ) τον απολύει, και πάει στον επόμενο.


201719 Ιούλ

Όλοι στην απεργία της 20ής Ιούλη στον επισιτισμό-τουρισμό

Συνάδελφοι εργαζόμενοι-ες στα επισιτιστικά-τουριστικά-ξενοδοχειακά επαγγέλματα,

Μετά το κλείσιμο της λεγόμενης «2ης αξιολόγησης» και την ψήφιση των νέων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας πιστά τις προσταγές των ξένων και ντόπιων αφεντικών της, συνεχίζει πιστά να εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν τον λαό και τους εργαζόμενους στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση, καθώς και τη χώρα μας στο ξεπούλημα και την υποταγή.


201707 Ιούλ

Εξοργιστική Απόφαση του Αρείου Πάγου κατά των εργαζομένων!

ΕΡΓΑΣ: Ανακοίνωση - Καταγγελία

Πρόκληση τεράστιου μεγέθους αποτελεί η δημοσιοποιηθείσα απόφαση 677/2017 του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι: «μόνη η καθυστέρηση καταβολής του μισθού δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας, αν δεν συνδέεται και με την πρόθεση του εργοδότη να εξαναγκάσει τον εργαζόμενο σε παραίτηση προκειμένου να αποφύγει την καταβολή σε αυτόν της αποζημίωσης απόλυσης».

Δηλαδή, η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν αποτελεί “μεταβολή” που βλάπτει τους όρους με τους οποίους προσφέρει εργασία ο εργαζόμενος στους εργοδότες.

Τι σημαίνει αυτή η απόφαση ;


201721 Ιούν

Καμία απόλυση εργαζομένου στους ΟΤΑ!

Όλοι στην κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ την Πέμπτη 22/6/2017

Προσυγκέντρωση της ΕΡΓ.Α.Σ στην πλ. Καραϊσκάκη & Αγ. Κωνσταντίνου

Συνάδελφοι μόνιμοι- συμβασιούχοι.

Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου οι μάσκες πλέον έπεσαν. Με την απόφασή του 10.000 περίπου συμβασιούχοι, εργαζόμενοι κυρίως στη καθαριότητα, πετάγονται στο δρόμο. Έτσι οι εργαζόμενοι αυτοί, που ακόμα και το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απολύονται! Ο απόλυτος παραλογισμός. Αν αυτοί που είναι αναγκαίοι και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως είναι η καθαριότητα, απολύονται τότε, με τη λογική αυτή θα έπρεπε το όργανο αυτό να απαιτήσει την απόλυση όλων των εργαζόμενων στη τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.
100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017