ΕΡΓ.ΑΣ.

201818 Νοε

Συγκέντρωση και πορεία των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 20 Νοέμβρη

   Με νέα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη στις 19 Νοέμβρη και στην Αθήνα στις 20 Νοέμβρη συνεχίζουν οι συνταξιούχοι τον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που έχει ακρωτηριάσει όλες τις κατηγορίες συνταξιοδοτικών παροχών (κύριες και επικουρικές συντάξεις, ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας, δώρα συνταξιούχων) καθώς και τις κοινωνικές ασφαλιστικές παροχές για την υγεία και τα φάρμακα.


201814 Νοε

Απεργιακή συγκέντρωση

   Πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή.

                                                   

 


201811 Νοε

Η κατάντια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ δεν έχει πάτο! Προκλητικά καλεί την κυβέρνηση και την αστυνομία να επέμβουν στα συνδικάτα!

Πρωτοφανές και ανήκουστο η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος να ζητά την επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να διασφαλιστούν λειτουργίες όπως τα συνέδρια των εργατικών κέντρων και οι εκλογές τους!


201811 Νοε

Ανακοίνωση της ΕΡΓ.Α.Σ

Ανακοίνωση της ΕΡΓ.Α.Σ

Όλοι στον απεργιακό αγώνα

Κάτω ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός φτώχειας, αφαίμαξης και φοροληστείας!

Ενιαίος μαζικός πανεργατικός αγώνας!


201826 Οκτ

Σχόλιο της ΕΡΓ.Α.Σ

Φαρσοκωμωδία με οδυνηρές συνέπειες για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, η γραμμή του ΠΑΜΕ, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με πηχυαίους τίτλους η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στις αρχές του Οκτώβρη (“Ρ”, 3/10/18, σελ. 9) έγραφε “Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά, με απεργία στις 8 Νοέμβρη!”, καλώντας συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία και συνδικάτα “να οργανώσουν την απεργιακή μάχη, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς”. Από τις σελίδες του “Ρ” διαβάζαμε για τα καθημερινά προσκλητήρια των “δεκάδων ταξικών σωματείων” για συμμετοχή στην “πανεργατική”(!) απεργία στις 8 Νοέμβρη. Το “ταξικό” θερμόμετρο της ηγεσίας του ΠΑΜΕ ανέβηκε στο κόκκινο. Πυρετώδεις προετοιμασίες, συσκέψεις των εργατικών κέντρων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Όλα τα "ταξικά" σφυριά και γρανάζια του ΠΑΜΕ δούλευαν αδιάκοπα για την προετοιμασία και την επιτυχία της “πανεργατικής” απεργίας στις 8 Νοέμβρη. Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλούσε εναγωνίως “το σύνολο των σωματείων σε όλη τη χώρα να συζητήσουν, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για να δυναμώσει και να επεκταθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες το απεργιακό κλίμα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να μπουν στη μάχη όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς”.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017