Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Η πανελλαδική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 26 & 27 Οκτωβρίου 2013, κατέληξε στη συγκρότηση του πανελλαδικού σχήματος: Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

201707 Μαρ

Συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών, και ενάντια στην επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, το Σάββατο 11 Μάρτη, 10:30 π.μ. στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία.


201720 Ιαν

Αντιφασιστική πορεία στο Πέραμα, Σάββατο 21/1, 10:30 π.μ., πλατεία Ηρώων

Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στην αντιφασιστική πορεία στο Πέραμα. Συγκέντρωση 10:30 πλ. Ηρώων.

Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Κοινοί αγώνες Ελλήνων- προσφύγων- μεταναστών ενάντια στο πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση για το δικαίωμα στη ζωή.

Κάτω η αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης.

Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί. Έξω απ’ την ΕΕ.

Ζήτω η φιλία και αδελφοσύνη των λαών.


201720 Ιαν

Δεν θα περάσει ο φασισμός! Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Κοινός αγώνας ενάντια στη εκμετάλλευση, το πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό για το δικαίωμα στη ζωή!

Η νέα επίθεση των φασιστών- νεοναζί της Χ.Α. στο Νέο Ικόνιο, με επίκεντρο τα προσφυγόπουλα και γενικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους, για όλο το δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο. Τόσο τα γεγονότα στο Πέραμα, που, με επικεφαλής του τάγματος εφόδου τον υπόδικο Λαγό, χτύπησαν και τραμπούκισαν μέσα στο σχολειό γονείς, δασκάλους και καθηγητές, υπό την ανοχή της αστυνομίας, όσο και οι προβοκάτσιες των φασιστών στις περιοχές με στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι συνέπεια και προέκταση: α) της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που υλοποιεί την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκιας και που καταπατά τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα τους. Που έρχεται να πουλήσει «ανθρωπισμό» με τη μόρφωση των προσφυγόπουλων, την ίδια στιγμή που διαπράττει εγκλήματα σε βάρους τους με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, στέλνοντας μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις ότι είναι ανεπιθύμητοι και β) της εντεινόμενης φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που αποτελεί συνολική επιλογή του συστήματος και εργαλείο επιβολής της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής. Σε αυτή τη κατεύθυνση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπλένει τους φασίστες δολοφόνους ξανανοίγοντας τη συζήτηση για τον «εκδημοκρατισμό» τους, τοποθετώντας τους στη κεντρική πολιτική σκηνή υπό την ομπρέλα της «εθνικής ενότητας» με την επίσκεψη στα ακριτικά νησιά.


201623 Νοε

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Όλοι στις απεργίες στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη!

Νέα αντεργατική επίθεση είναι προ των πυλών από κουαρτέτο και κυβέρνηση. Στη ρότα των μνημονίων για το “κλείσιμο” της δεύτερης αξιολόγησης, ο νέος γύρος αφορά όλο τον κόσμο της δουλειάς και μια σειρά από εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο δρόμο που χάραξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χορεύει στο χορό των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ για λογαριασμό τους και για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου, εμπαίζοντας για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους και τους ανέργους με την κακόγουστη φάρσα της δήθεν διαπραγμάτευσης και των «κόκκινων γραμμών». Η κατάληξη είναι από τώρα γνωστή.


201610 Νοε

Με το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια σε ιμπεριαλισμό - φασισμό - μνημόνια

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Τρίτη 15 Νοέμβρη.

Συγκέντρωση της ΛΑ-ΑΑΣ στο Πολυτεχνείο, στις 5.30μμ

Ο λαός μας θα τιμήσει την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου με μια νέα πρόκληση: Αυτές ακριβώς τις μέρες της μνήμης στους μεγάλους εκείνους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, που όρθωσε το ανάστημα ενάντια στη λαομίσητη φασιστική δικτατορία της χούντας των συνταγματαρχών και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών αφεντικών τους, ο ηγέτης των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, έρχεται στην Αθήνα.

Πέρασαν 43 χρόνια, κι ωστόσο ο ξεσηκωμός και το σύνθημα των φοιτητών του Πολυτεχνείου, για «ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», εξακολουθεί να εμπνέει το λαό μας, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των μεταπολιτευτικών αστικών κυβερνήσεων να τον αμαυρώσουν και να σταματήσουν τον γιορτασμό της επετείου του, παρά την συκοφάντηση του ξεσηκωμού από την τότε ηγεσία του ΚΚΕ, παρά το ότι αστικές δυνάμεις αλλά και ο πρόγονος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ εσωτ, δεν τον ήθελαν, έχοντας αποδεχτεί την λεγόμενη «φιλελευθεροποίηση» του Μαρκεζίνη. Το Νοέμβρη του 1973 ο λαός και η νεολαία μας έκφρασε μαχητικά το αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό φρόνημα του ενάντια στην αμερικανοκίνητη δικτατορία των συνταγματαρχών. Η θαρραλέα εξέγερση του ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό συνεχίζει να τροφοδοτεί με δύναμη και περιεχόμενο τους συνεχιζόμενους αγώνες του.
Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση