Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Η πανελλαδική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 26 & 27 Οκτωβρίου 2013, κατέληξε στη συγκρότηση του πανελλαδικού σχήματος: Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

201813 Ιούν

Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετέχει στις κινητοποιήσεις  ενάντια στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των ιμπεριαλιστών-δανειστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εν όψει της τέταρτης αξιολόγησης καλεί την Πέμπτη 14 του Ιούνη στις 1:00 μ.μ. στη συμβολή της Σταδίου με τη Χρήστου Λαδά.


201828 Μαϊ

Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ την ίδια στιγμή που υπογράφει το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης με πάνω από 88 νέα μέτρα, διατυμπανίζει ότι βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια! Πρόκειται για μια ακόμα απάτη, που προσπαθεί ξανά να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες των ανέργων. Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος για έξοδο απ’ τα μνημόνια όταν έχει επιβάλει δύο, και ταυτόχρονα να διατηρεί όλους τους νόμους που έχουν ψηφιστεί τα πάνω από 8 χρόνια βαρβαρότητας, που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, που πετσοκόβουν το μισθό, τη σύνταξη, την ασφάλιση και τη περίθαλψη, που ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο και τον υποθηκεύουν για 99 χρόνια! (ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια). Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος για έξοδο απ’ τα μνημόνια όταν περνά νέα αντιλαϊκά μέτρα ενόψει της λεγόμενης «αξιολόγησης». Αυτή λοιπόν η πολιτική είναι βάρβαρη, είναι βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική και οι εργαζόμενοι οφείλουν να την ανατρέψουν!


201819 Μαϊ

Δεν θα ευτελίσουμε την πολιτική αντιπαράθεση και τη ΛΑ-ΑΑΣ!

Στις 16.5.2018 δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο “Αντιγειτονιές” και στο ιστολόγιο της ΛΑ-ΑΑΣ ένα κείμενο με τον τίτλο “Αυτή η τακτική δεν ασκεί μετωπική πολιτική, δεν χτίζει συμμαχίες”, που υπογράφουν τα στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ) στη Γραμματεία της ΛΑ-ΑΑΣ. Το κείμενο, αν και ισχυρίζεται στον υπότιτλό του πως δίνει “διευκρινήσεις” για την πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό της 15/5 και ότι ασκεί “κριτική προς συντρόφους της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – ΑΑΣ”, κάνει μια επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες κατά του Μ-Λ ΚΚΕ, που είναι εντελώς απαράδεκτη γιατί στηρίζεται πάνω σε αναλήθειες και διαστρεβλώσεις και εκπέμπει όχι ένα συντροφικό πνεύμα κριτικής, αλλά αντίθετα ένα πνεύμα έντονου ανταγωνισμού και εχθρότητας κατά του Μ-Λ ΚΚΕ. Αυτή η συμπεριφορά εκδηλώνεται για πολλοστή φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και όσο επαναλαμβάνεται, τόσο περισσότερο δηλητηριάζει τις σχέσεις συνεργασίας που άρχισαν να οικοδομούνται με τη δημιουργία της ΛΑ-ΑΑΣ.


201815 Μαϊ

Kάλεσμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης στο Μέγαρο Μουσικής την Τρίτη 15 Μάη στις 6:00 μ.μ. και στη πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ!

70 χρόνια μετά τη «Νάκμπα», την καταστροφή δηλαδή της Παλαιστίνης, που ξεκίνησε το 1948, με τον ξεριζωμό και τη γενοκτονία δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων απ΄ τους ισραηλινούς σιωνιστές, σε συνεργασία με τους βρετανούς ιμπεριαλιστές, το κράτος - τρομοκράτης του Ισραήλ συνεχίζει να δολοφονεί καθημερινά τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά της Παλαιστίνης. Με αίμα βάφτηκε πάλι η Λωρίδα της Γάζας, τη Δευτέρα 14/5 προσθέτοντας δεκάδες ακόμα δολοφονημένους Παλαιστίνιους απ΄ τα ισραηλινά πυρά, ενώ πολλοί ακόμη είχαν δολοφονηθεί απ’ τον ισραηλινό στρατό και 1.500 τραυματίστηκαν, απ΄ τις 30 του Μάρτη, και τις συγκεντρώσεις για την παλαιστινιακή «Ημέρα της Γης». Τα εγκαίνια της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και η ντεφάκτο αναγνώρισή της απ΄ τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, έχει προκαλέσει τη δίκαιη οργή χιλιάδων Παλαιστίνιων, που αντιμετωπίζονται με τη δολοφονική βία από τον στρατό των σιωνιστών.


201830 Απρ

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά  την Τρίτη 1η Μάη 2018, 10.30 πμ στην Ομόνοια

Αντίσταση στην καπιταλιστική εκμετάλλευση  και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017