Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Η πανελλαδική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 26 & 27 Οκτωβρίου 2013, κατέληξε στη συγκρότηση του πανελλαδικού σχήματος: Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

201812 Ιούλ

Σημαντικές οι δημόσιες παρεμβάσεις της ΛΑ-ΑΑΣ ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ

Με αφορμή την σύνοδο του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται το διήμερο 11-12 Ιούλη, αλλά και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, η ΛΑ-ΑΑΣ οργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία δημόσια εκδήλωση την Τρίτη 10 Ιούλη σε κεντρική πλατεία της Αθήνας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετές δεκάδες συναγωνιστές και φίλοι. Στην εισήγηση που διαμόρφωσε η γραμματεία της ΛΑ-ΑΑΣ καταπιάστηκε με τα επίκαιρα πολιτικά θέματα που σχετίζονται τόσο με την πρόσφατη αντιδραστική συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ όσο και με αυτή στο τελευταίο Eurogroup. Τονίστηκε για μια ακόμα φορά ο υποτελής προς τον ιμπεριαλισμό, χαρακτήρας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η εισήγηση της ΛΑ-ΑΑΣ ανέδειξε επίσης το βαθύ αντιλαϊκό – αντεργατικό περιεχόμενο της πρόσφατης συμφωνίας στο Eurogroup που σηματοδοτεί τη συνέχιση με αμείωτη ένταση της πολιτικής των ιμπεριαλιστών και του ντόπιου κεφαλαίου.


201809 Ιούλ

Εκδήλωση Τρίτη 10/7 | Διαδήλωση Τετάρτη 11/7

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση την Τρίτη 10 Ιούλη 6.30μμ στην πλ. Αυδή στο Μεταξουργείο και την Τετάρτη 11 Ιούλη στις 6.30μμ σε συγκέντρωση και πορεία από τα Προπύλαια προς την Αμερικανική Πρεσβεία


201813 Ιούν

Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετέχει στις κινητοποιήσεις  ενάντια στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των ιμπεριαλιστών-δανειστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εν όψει της τέταρτης αξιολόγησης καλεί την Πέμπτη 14 του Ιούνη στις 1:00 μ.μ. στη συμβολή της Σταδίου με τη Χρήστου Λαδά.


201828 Μαϊ

Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ την ίδια στιγμή που υπογράφει το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης με πάνω από 88 νέα μέτρα, διατυμπανίζει ότι βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια! Πρόκειται για μια ακόμα απάτη, που προσπαθεί ξανά να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες των ανέργων. Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος για έξοδο απ’ τα μνημόνια όταν έχει επιβάλει δύο, και ταυτόχρονα να διατηρεί όλους τους νόμους που έχουν ψηφιστεί τα πάνω από 8 χρόνια βαρβαρότητας, που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, που πετσοκόβουν το μισθό, τη σύνταξη, την ασφάλιση και τη περίθαλψη, που ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο και τον υποθηκεύουν για 99 χρόνια! (ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια). Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος για έξοδο απ’ τα μνημόνια όταν περνά νέα αντιλαϊκά μέτρα ενόψει της λεγόμενης «αξιολόγησης». Αυτή λοιπόν η πολιτική είναι βάρβαρη, είναι βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική και οι εργαζόμενοι οφείλουν να την ανατρέψουν!


201819 Μαϊ

Δεν θα ευτελίσουμε την πολιτική αντιπαράθεση και τη ΛΑ-ΑΑΣ!

Στις 16.5.2018 δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο “Αντιγειτονιές” και στο ιστολόγιο της ΛΑ-ΑΑΣ ένα κείμενο με τον τίτλο “Αυτή η τακτική δεν ασκεί μετωπική πολιτική, δεν χτίζει συμμαχίες”, που υπογράφουν τα στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ) στη Γραμματεία της ΛΑ-ΑΑΣ. Το κείμενο, αν και ισχυρίζεται στον υπότιτλό του πως δίνει “διευκρινήσεις” για την πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό της 15/5 και ότι ασκεί “κριτική προς συντρόφους της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – ΑΑΣ”, κάνει μια επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες κατά του Μ-Λ ΚΚΕ, που είναι εντελώς απαράδεκτη γιατί στηρίζεται πάνω σε αναλήθειες και διαστρεβλώσεις και εκπέμπει όχι ένα συντροφικό πνεύμα κριτικής, αλλά αντίθετα ένα πνεύμα έντονου ανταγωνισμού και εχθρότητας κατά του Μ-Λ ΚΚΕ. Αυτή η συμπεριφορά εκδηλώνεται για πολλοστή φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και όσο επαναλαμβάνεται, τόσο περισσότερο δηλητηριάζει τις σχέσεις συνεργασίας που άρχισαν να οικοδομούνται με τη δημιουργία της ΛΑ-ΑΑΣ.
Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017