Δελτίο Τύπου

Τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ που προωθεί προς δημοσιοποίηση το Μ-Λ ΚΚΕ

201716 Νοε

Δελτίο τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ για τη φονική πλημμύρα στην εργατική ζώνη της Δυτικής Αττικής

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα θύματα της πλημμύρας στην εργατική  ζώνη της Δυτικής Αττικής.

· Καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προκατόχων της (Ν.Δ-Π.Α.Σ.Ο.Κ)  για τη λήψη στοιχειωδών μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

· Καλεί το λαό σε μαζική και ανυποχώρητη αντίσταση ενάντια στη μνημονική καταιγίδα που επιβάλλει η κυβέρνηση και όλοι εκπρόσωποι της εγχώριας ολιγαρχίας με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων τους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ τονίζει  ότι ο  απάνθρωπος χαρακτήρας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής  αποτυπώνεται – με τραγικό τρόπο—στην έλλειψη στοιχειώδους αντιπλημμυρικής προστασίας στην εργατική ζώνη της φτωχολογιάς της Δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα το θάνατο 15 συμπολιτών μας , τον τραυματισμό 17 και την ερήμωση της περιοχής.


201725 Οκτ

Η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις ΗΠΑ σε όλα τα ζητήματα

Οι «κοινές αρχές» και αξίες που μοιράστηκε ο Τσίπρας με τον πλανητάρχη Τραμπ, τελικά, στην πράξη δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας και την περιοχή, αλλά το σύνολο του πλανητη. Οι ρόλοι επίσης είναι ξεκαθαρισμένοι: ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός χαράζει την παγκόσμια στρατηγική του και η κυβέρνηση Τσίπρα στη βάση των «κοινών αρχών» δένει σφικτά τη χώρα στο φιλοπόλεμο άρμα του και υλοποιεί σαν υπηρέτης του στον ρόλο που του αντιστοιχεί.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Τσίπρας στην πρόσφατη συνάντησή του με τον νοτιοκορεάτη πρωθυπουργό Lee Nak Yon εξέφρασε την «ανησυχία» του για τις πυρηνικές δοκιμές στη Β. Κορέα, που σύμφωνα με τον «αριστερό πρωθυπουργό» βάζουν σε κίνδυνο την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.


201724 Οκτ

Κάτω οι μάσκες – ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Αποτελεί ύψιστο θράσος και απύθμενη υποκρισία η επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακρόνησο στις 22/10/2017. Αυτοί που έδωσαν προχθές “γη και ύδωρ” στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, εκθείαζαν τον πολεμοκάπηλο Τραμπ και ξεπούλαγαν τη χώρα, ως άλλοι φαρισαίοι, τολμούν να επισκέπτονται το νησί των μαρτυρίων. Προφανώς βλέπουν τη Μακρόνησο ως κολυμπήθρα για να ξεπλύνουν τις πολιτικές αμαρτίες τους και τη διγλωσσία τους ως αποτελεσματική μέθοδο για να ξεγελούν το λαό και την Αριστερά. Μόνο σαν κακόγουστη παράσταση μπορούμε να δούμε την επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στη Μακρόνησο, εκεί δηλαδή έδιναν απαράμιλλα μαθήματα θάρρους και λεβεντιάς.


201702 Οκτ

Σχετικά με το Ελληνικό

Η υπόθεση του λεγόμενου «Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά» είναι η λυπηρή ιστορία ξεπουλήματος ενός ακόμη κομματιού ελληνικής γης, με τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η δυσάρεστη για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού επανάληψη και εμπέδωση ότι στη συνείδηση της κυβέρνησης οι όροι «ανάπτυξη» και «επενδύσεις» ταυτίζονται με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, με την προκλητική, ανερυθρίαστη παραχώρηση ολόκληρων περιοχών-φιλέτων της χώρας, και με την παράλληλη βαθιά υπόκλιση στις υποδείξεις των δανειστών και κηδεμόνων μας.


201727 Σεπ

Για τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γερμανία

1. Καταδίκη των δύο κυρίαρχων κομμάτων και της πολιτικής τους από τους ψηφοφόρους ανέδειξαν οι γερμανικές εκλογές. Συγκεντρωτικά τα δύο κόμματα στήριξε το 53,5%. Η συμμαχία CDU/CSU της Μέρκελ επικράτησε για τέταρτη φορά, με 33% και 246 έδρες, αλλά αρκετά αποδυναμωμένη, γεγονός που προκαλεί εσωτερικούς τριγμούς καθώς και πιέσεις –τόσο από το κόμμα της όσο και από το CSU- για ξεκάθαρη στροφή της πολιτικής της νέας κυβέρνησης ακόμα πιο Δεξιά, λόγω των δυσδιάκριτων πλέον γραμμών με τους Σοσιαλδημοκράτες και ειδικά της μεγάλης διαρροής παραδοσιακών τους ψηφοφόρων προς το ακροδεξιό AfD και τους Φιλελεύθερους. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκέντρωσαν 20,5%, χαμηλότερο ποσοστό από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (25,7%) και μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι θα περάσουν στην αντιπολίτευση, προκειμένου να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους. Το εκλογικό τους αποτέλεσμα, είναι απότοκο της φθοράς που έχουν υποστεί στα πλαίσια του κυβερνητικού συνασπισμού, της κοινής πολιτικής που άσκησαν με τη Μέρκελ και της σταθερής σύγκλισης με τη Δεξιά. Το SPD δεν είχε τίποτα διαφορετικό να προτείνει στους εργαζόμενους πέρα από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017