Δελτίο Τύπου

Τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ που προωθεί προς δημοσιοποίηση το Μ-Λ ΚΚΕ

201830 Οκτ

Για τη δολοφονία του Κατσίφα στην Αλβανία

Για τη δολοφονία του Κατσίφα στην Αλβανία

Η δολοφονία του ομογενή Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας από την αλβανική αστυνομία, η οποία πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως και άμεσα, αξιοποιείται από ελληνικούς και αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους που πυροδοτούν με λόγια και πράξεις ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας που δηλητηριάζει τις σχέσεις των δυο λαών.


201821 Οκτ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Οι αμερικανολακέδες στην ΠΓΔΜ και στη χώρα μας πανηγυρίζουν γιατί κατάφεραν τα αφεντικά τους να εξαγοράσουν τους βουλευτές που χρειάζονταν

Παρά την συντριπτική ήττα που υπέστη η κυβέρνησης Ζάεφ στο πρόσφατο δημοψήφισμα, ύστερα από τρομακτικές πιέσεις και εκβιασμούς αμερικάνων και ευρωπαίων πάνω στους βουλευτές της αντιπολίτευσης του VMRO στην ΠΓΔΜ, και εν μέσω καταγγελιών για εξαγορές βουλευτών, ο αμερικανολακές πρωθυπουργός, κατάφερε να εξαγοράσει τους οκτώ αποστάτες βουλευτές που χρειαζόταν και να προχωρήσει τις διαδικασίες για την συνταγματική αναθεώρηση που απαιτείται για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών.


201817 Οκτ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ για την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά

Κυβερνητική κρίση ξέσπασε ύστερα από την υποβολή παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά την οποία έκανε αποδεκτή ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, αναλαμβάνοντας ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη διαμάχη που υπόβοσκε, εδώ και καιρό, ανάμεσα στον Ν. Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας και αρχηγό των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, που ξέσπασε ανοιχτά στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο, ο Α. Τσίπρας τάχθηκε με το μέρος του δεύτερου, ξεκαθαρίζοντας πως θα πάει μέχρι τέλους μαζί του και σπρώχνοντας σε παραίτηση τον πρώτο.


201816 Οκτ

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Η κυβέρνηση εκλιπαρεί  τα ξένα αφεντικά της να της δώσουν αναστολή εκτέλεσης των συντάξεων μέχρι τις εκλογές

Η κυβέρνηση Α. Τσίπρα κατέθεσε χθες, Δευτέρα, προς αξιολόγηση  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 με δυο σενάρια. Στο βασικό σενάριο για το 2019 που προβλέπεται η περικοπή των συντάξεων το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στο 4,2% του ΑΕΠ. Στο σενάριο προθέσεων που δεν περιλαμβάνει τις περικοπές στις συντάξεις το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται στο 3,6% του ΑΕΠ.


201809 Οκτ

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα ήθελαν τη μόνιμη αναβίωση της Βαυαροκρατίας στην Ελλάδα!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Ζεεχόφερ και πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, που συγκυβερνά τη Γερμανία με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ, σε ομιλία του χες, είπε επί λέξη: "Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό."

Δεν αρκεί στους Γερμανούς δυνάστες που επιβάλουν τώρα και μια δεκαετία την πιο βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, λεηλατώντας το λαό και τη χώρα μας. Θα ήθελαν την Ελλάδα και τοπικό φέουδό τους, να το κυβερνούν οι ίδιοι μόνιμα, αναβιώνοντας την πιο σκοτεινή περίοδο ξενοκρατίας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που αποτέλεσε η βαυαροκρατία και ο λαομίσητος βασιλιάς της Όθωνας.

Όμως την άνεση να ξεστομίζουν τέτοιες φοβερές ιδέες οι σύγχρονοι Βαυαροί, τους την δίνουν οι ντόπιοι υποτελείς τους, οι υποτακτικές τους κυβερνήσεις που εναγώνια αναζητούν την ξένη προστασία και ξεπουλάνε τη χώρα στα ξένα αφεντικά τους.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017