Δελτίο Τύπου

Τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ που προωθεί προς δημοσιοποίηση το Μ-Λ ΚΚΕ

201714 Σεπ

Η θάλασσα της Αττικής μαύρισε!

Η θάλασσα της Αττικής μαύρισε! Το πετρέλαιο που χύθηκε από το πλοίο καταδείχνει ενόχους για την περιβαλλοντική καταστροφή. Είναι οι εφοπλιστές που στέλνουν αδέσποτα τους σκυλοπνίχτες τους, η κυβέρνηση και το κράτος που κάνει πλάτες στο κεφάλαιο και αδιαφορεί για τις ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων. Είναι φανερό, ότι η ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, σε συνδυασμό με την κρατική αναλγησία, ανοίγουν τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές.


201714 Σεπ

Ανακοίνωση τύπου για τις εξελίξεις στις Σκουριές και την Ελλ. Χρυσός

Η σύγκρουση συγκυβέρνησης-ΝΔ- και της εταιρείας Ελλ.Χρυσός, δείχνει το βάθος και την έκταση του ξεπουλήματος όλων των εθνικών περιουσιακών στοιχείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε την οικολογική του μάσκα, ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως πωλητής και η Eldorado, όπως και οι νέοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, παίζουν πολιτικά παιχνίδια, αξιοποιώντας την ολοφάνερη αστική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γη, το υπέδαφος, η φύση και πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη εργασία αντιμετωπίζονται από το σύνολο των αστικών κομμάτων ως εμπόρευμα για φτηνή πώληση.


201706 Σεπ

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΕΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ-ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΠΙΣΤΑ ΤΗΡΕΙ Η ΔΗΘΕΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη , αλλά και την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή του στους 103 Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες και μετανάστες-μεταξύ των οποίων είναι αρκετά παιδιά και έγκυες γυναίκες- τους οποίους μετέφεραν την Τρίτη (5-9) δυνάμεις του Λιμενικού και του Frontex σε χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου(Ο.Λ.Η), όπου και διανυκτέρευσαν.


201728 Αυγ

Δελτίο Τύπου για τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμίας

Με τον αυταρχισμό, τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις η δημοτική αρχή του Δήμου Λαμίας επιβάλει τις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Η βία, ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι η άλλη πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής, της ανεργίας και των ιδιωτικοποιήσεων. Το αξίωμα αυτό αποδείχθηκε για άλλη μια φορά από τη στάση του Δημάρχου Λαμίας και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Για να επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών, αφού πρώτα οδήγησαν τους συμβασιούχους εργαζομένους στην καθαριότητα στην ανεργία, κατέφυγαν στα ΜΑΤ, στις μηνύσεις και στις συλλήψεις των εργαζομένων, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, για να σπάσουν  την  αγωνιστικότητα τους και να ψηφίσουν ανενόχλητοι την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο.


201720 Μαϊ

Αντιδημοκρατική συμπεριφορά στελέχους του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε άλλο ένα μνημόνιο υπαγορευμένο από τους ιμπεριαλιστές δανειστές, αλυσοδένοντας τη χώρα σφιχτότερα με τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και τσακίζοντας ακόμη περισσότερο τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.  Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν ένα 4ο μνημόνιο, που υπογράφεται και ψηφίζεται πριν ακόμα λήξει το τρίτο(!), έρχονται να προστεθούν σε όσα έχουν ψηφίσει η νυν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εδώ και 7 χρόνια.
Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017