Δελτίο Τύπου

Τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ που προωθεί προς δημοσιοποίηση το Μ-Λ ΚΚΕ

201806 Απρ

Δελτίο τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ για την τριμερή σύνοδο κορυφής στην Τουρκία

Κοινή συνάντηση κορυφής πραγματοποίησαν την Τετάρτη 4 Απρίλη οι αρχηγοί των κρατών Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν στην Άγκυρα. Στα συμπεράσματα της συνόδου δεν έλειψε η  υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση στην πολύπαθη και αιματοβαμμένη Συρία. Την ώρα που το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, με την ανοχή Αμερικάνων και τη στήριξη των Ρώσων ιμπεριαλιστών καταλαμβάνει το Αφρίν και μπαίνει για τα καλά στο “παιχνίδι” του διαμελισμού και του μοιράσματος της Συρίας, οι Πούτιν – Ερντογάν – Ροχανί, δηλώνουν αναίσχυντα πως κόπτονται για την “διασφάλιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας στη Συρία”. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις αυτές, αφού η κατάληψη του Αφρίν και ολόκληρων περιοχών της Β. Συρίας από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, καταπάτηση  της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και κατάκτηση εδαφών της, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις διακηρυγμένες προθέσεις του Ερντογάν για εδαφική επέκταση της Τουρκίας.


201827 Φεβ

Απροκάλυπτες πολιτικές παρεμβάσεις του Πάιατ

Σε εξευτελιστικό διαγωνισμό υποτέλειας και ξενοδουλείας επιδίδονται, τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΝΔ για το ποιός από τους δύο "ερμηνεύει" σωστότερα τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη Πάιατ σχετικά με το σκάνδαλο Novartis και τις έρευνες του FBI. Δηλαδή για το ποιός από τους δύο είναι πιο πιστός υποτακτικός και έχει κερδίσει την "εύνοια" του μεγάλου προστάτη.


201724 Νοε

Για το "πολιτικό σθένος" του ΣΥΡΙΖΑ - Σχόλιο του Μ-Λ ΚΚΕ

Καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν «γύφτικο σκεπάρνι» επειδή οι Ευρωπαίοι του έδωσαν βραβείο για το «Πολιτικό σθένος» του. Πρόκειται για ένα βραβείο που το πήραν λαογδάρτες σαν την Λαγκάρντ και λαοφονιάδες σαν τον Νετανιάχου και πρόκειται ακριβώς για τα σθένος που επέδειξε ώστε να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων. 


201716 Νοε

Δελτίο τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ για τη φονική πλημμύρα στην εργατική ζώνη της Δυτικής Αττικής

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα θύματα της πλημμύρας στην εργατική  ζώνη της Δυτικής Αττικής.

· Καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προκατόχων της (Ν.Δ-Π.Α.Σ.Ο.Κ)  για τη λήψη στοιχειωδών μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

· Καλεί το λαό σε μαζική και ανυποχώρητη αντίσταση ενάντια στη μνημονική καταιγίδα που επιβάλλει η κυβέρνηση και όλοι εκπρόσωποι της εγχώριας ολιγαρχίας με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων τους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ τονίζει  ότι ο  απάνθρωπος χαρακτήρας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής  αποτυπώνεται – με τραγικό τρόπο—στην έλλειψη στοιχειώδους αντιπλημμυρικής προστασίας στην εργατική ζώνη της φτωχολογιάς της Δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα το θάνατο 15 συμπολιτών μας , τον τραυματισμό 17 και την ερήμωση της περιοχής.


201725 Οκτ

Η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις ΗΠΑ σε όλα τα ζητήματα

Οι «κοινές αρχές» και αξίες που μοιράστηκε ο Τσίπρας με τον πλανητάρχη Τραμπ, τελικά, στην πράξη δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας και την περιοχή, αλλά το σύνολο του πλανητη. Οι ρόλοι επίσης είναι ξεκαθαρισμένοι: ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός χαράζει την παγκόσμια στρατηγική του και η κυβέρνηση Τσίπρα στη βάση των «κοινών αρχών» δένει σφικτά τη χώρα στο φιλοπόλεμο άρμα του και υλοποιεί σαν υπηρέτης του στον ρόλο που του αντιστοιχεί.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Τσίπρας στην πρόσφατη συνάντησή του με τον νοτιοκορεάτη πρωθυπουργό Lee Nak Yon εξέφρασε την «ανησυχία» του για τις πυρηνικές δοκιμές στη Β. Κορέα, που σύμφωνα με τον «αριστερό πρωθυπουργό» βάζουν σε κίνδυνο την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.
100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017