Λαϊκός Δρόμος

Δεκαπενθήμερη εφημερίδα, Λαϊκός Δρόμος. Όργανο της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

201806 Δεκ

Πανελλήνια νεανική και κοινωνική έκρηξη ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία και την αντιλαϊκή πολιτική

Τα γεγονότα της εποχής μέσα από το κεντρικό άρθρο και των δημοσιευμάτων της εφημερίδας Λαϊκός Δρόμος το Δεκέμβριο του 2008


201803 Δεκ

Ένα… διχασμένο Βασίλειο και μια διασπασμένη ΕΕ (Σχετικά με το Βrexit)

Από τον Ιούνη του 2016 που η πλειοψηφία του βρετανικού λαού ψήφισε στο δημοψήφισμα υπέρ της εξόδου του Ενωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μια βαθειά και παρατεταμένη πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει και κλιμακώνεται διαρκώς στα κυρίαρχα πολιτικά κέντρα του βρετανικού ιμπεριαλισμού και στις σχέσεις του με την ΕΕ, μια κρίση που έχει διεθνείς επιπτώσεις και παγκόσμιο αντίκτυπο.


201803 Δεκ

Στους δρόμους οι Γάλλοι εργαζόμενοι ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα τού δήθεν υπερκομματικού "μεταρρυθμιστή" Μακρόν!

Η ραγδαία αύξηση στην τιμή των καυσίμων, ένας ακόμα κρίκος στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν, είναι αυτήν τη φορά η σπίθα που κινητοποιεί εκατο­ντάδες χι­λιάδες ανθρώπους στη Γαλλία, σε ένα νέο αντικυβερνητικό ξέσπασμα. Tο λεγόμενο κίνημα των «κίτρινων γι­λέκων», μετρά ήδη δύο νεκρούς και πάνω από 650 τραυματίες, ξεκίνησε από την περι­φέρεια και επεκτάθηκε με γοργούς ρυθμούς, προχωρώντας σε μπλόκα στους δρόμους και μαζικές μα­χητικές διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία. Ένα κίνημα που εμφανίζεται αυθόρμητο και ακομμάτι­στο, ιδιαίτερα ετερογενές, συσπειρώνει ευρύ­τερα λαϊκά στρώματα που φτωχοποιούνται, βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται, πλήττονται από την κυβερνη­τική φοροληστεία και τις απανωτές περικοπές στο εισόδημά τους.


201802 Δεκ

Ο “εργατικός αγώνας” και το φύλλο ντροπής της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ (Πανσπουδαστική Νο 8)

Ακατανόητο όψιμο ξέπλυμα της γραμμής του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο 1973


201802 Δεκ

Ιστορικές «παλικαριές»… του σημερινού ΚΚΕ

«…Για τα 100 τιμημένα και ηρωικά χρόνια του ΚΚΕ νιώθουμε δικαιολογημένη υπερηφάνεια… το ΚΚΕ άντεξε παλικαρίσια σε όλες τις στροφές της ταξικής πάλης… στάθηκε όρθιο στο μεγάλο ιστορικό πισωγύρισμα της αντεπανάστασης του 1991… » (Κουτσούμπας Δ. 22/11/2018).
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017