Επικαιρότητα

201716 Αυγ

Ένας μήνας χωρίς το σύντροφο Μανούσο Ριτζάκη

Το μνημόσυνο για τον σύντροφο Μανούσο Ριτζάκη που χάσαμε στις 15 Ιούλη 2017 με τον πιο άδικο και βίαιο τρόπο, σύμφωνα με ειδοποίηση της οικογένειάς του, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, στην εκκλησία Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, στην πλατεία του Γέρακα.


201718 Ιούλ

Το ύστατο χαίρε στον σ. Μανούσο Ριτζάκη

Πλήθος κόσμου, συντρόφων και συναγωνιστών του Μ-ΛΚΚΕ, αγωνιστών της αριστεράς, δημοκρατών, φίλων του από την γειτονιά, από την ένωση γονέων της περιοχής, από την δημοτική αρχή Παλλήνης – Γέρακα, έδωσαν σήμερα Τρίτη 18 Ιούλη τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον πρόωρα και άδικα χαμένο μας σύντροφο Μανούσο Ριτζάκη, στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στον Γέρακα.

Στην συνέχεια στο νεκροταφείο του Γέρακα όπου ενταφιάστηκε, εκ μέρους της ΚΕ του Μ-ΛΚΚΕ τον αποχαιρέτησε ο σ. Γιάννης Αδριανός, ενώ σύντομα επίσης λόγια αποχαιρετισμού απηύθυνε και ο σ. Γιάννης Βάρλας εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ).

Παρακάτω ο αποχαιρετισμός από την ΚΕ του Μ-ΛΚΚΕ.


201701 Ιούλ

Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές


201717 Ιούν

Πολιτική εκδήλωση για τη Μακρόνησο

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση για να τιμήσουμε τους αγωνιστές ήρωες της Μακρονήσου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολιτιστικό χώρο "Σήμα" το Σάββατο 20 Μάη.


201723 Μαϊ

Η ομιλία της σ. Νίκης Πετράκη στο μνημείο της μάνας του Μακρονησιώτη στο Λαύριο

Το βαπόρι άραξε στο Λαύριο κοντά στα ξημερώματα. Τότε ανέβηκαν όλοι στο κατάστρωμα. Το Μακρονήσι ορθωνόταν αντίκρυ ως πέτρινο φίμωτρο…” Με αυτές τις λέξεις θα περιγράψει ο Μενέλαος Λουντέμης την άφιξη των εξορίστων στο Λαύριο. Πέτρινο φίμωτρο... Έτσι το βλεπε και η μάνα του ήρωα Μακρονησιότη.

Ένα τέτοιο φίμωτρο προσπάθησε να φτιάξει ο ντόπιος μοναρχοφασισμός της μεταπολεμικής Ελλάδας με τις οδηγίες και τις ευλογίες των αγγλοαμερικάνων στη Μακρόνησο. Μέσα από την πιο άγρια βια, την πιο βάναυση τρομοκρατία, θα επιχειρήσει να ξεριζώσει από την ψυχή και το μυαλό των αγωνιστών, τους πόθους για τα μεγάλα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Για αυτό θα βυθίσει την Ελλάδα στην πιο μαύρη νύχτα της ιστορίας της. “Εκείνη τη νύχτα που σώπαιναν οι λύκοι... γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι”.
Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση