Επικαιρότητα

201812 Ιούλ

Στα δίχτυα του αμερικάνικου και γερμανικού ιμπεριαλισμού τα Δυτικά Βαλκάνια

Ο Τσίπρας σε ρόλο δραστήριου πλασιέ

Στο Λονδίνο βρέθηκε ο Τσίπρας την Τρίτη, 10 Ιούλη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Δ. Βαλκανίων η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της λεγόμενης «Διαδικασίας Βερολίνου».   Είναι η πρώτη φορά από το 2014 – οπότε εγκαινιάστηκε η Σύνοδος αυτή από την Μέρκελ – που έλληνας πρωθυπουργός καλείται να συμμετάσχει και η Ελλάδα να γίνει πλήρες μέλος σε αυτή τη «Διαδικασία». Η πρόσκληση αυτή στον Τσίπρα έγινε ως ανταμοιβή και αναγνώριση των φιλότιμων προσπαθειών του ίδιου και της κυβέρνησής του για την προώθηση και υλοποίηση στην περιοχή των γενικότερων γαιωστρατηγικών και οικονομικών στόχων της Γερμανίας, των ΗΠΑ και των εταίρων τους.


201828 Ιούν

Αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Κεντρική εκδήλωση: "Αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης"

Σάββατο 30 Ιούνη 7.30μμ στο Σήμα (Χαρ. Τρικούπη & Ισαύρων 29Γ)

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση της Πορείας και του Σήματος για τον μήνα Ιούνιο είναι αφιερωμένη στην «Αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης». Μαρτυρίες, ντοκουμέντα και οπτικό υλικό από την πιο σκοτεινή, όσο και ηρωική, σελίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Από το Νταχάου στο Χαϊδάρι και την Ελ Ντάμπα: Η άσβεστη παρακαταθήκη της αντίστασης των κομμουνιστών και των αντιφασιστών πατριωτών απέναντι στη θηριωδία των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης.

Η βραδιά εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων μνήμης και τιμής (οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους) για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Το μουσικό σχήμα της Πορείας θα συνοδεύσει την εκδήλωση με τραγούδια από το «Μαουτχάουζεν» του Θεοδωράκη.


201815 Ιούν

Η ΝΔ αντιμέτωπη με το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας

Η υπόθεση της ονομασίας της πΓΔΜ αναδεικνύει τις σοβαρές αντιθέσεις ανάμεσα στις διαφορετικές γραμμές που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και τις συμπληγάδες από τις οποίες καλείται να περάσει τώρα ο αρχηγός της, Κ. Μητσοτάκης. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα πρώτα κιόλας συλλαλητήρια που οργάνωσαν ακροδεξιοί και εθνικιστικοί κύκλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις αρχές του χρόνου και στα οποία η ηγεσία της ΝΔ παρείχε έμμεση, αλλά όμως σαφή στήριξη. Άλλωστε τον τόνο είχαν δώσει τότε κεντρικά στελέχη της -με αιχμή τον Σαμαρά- ται οποία, είτε με τα λεγόμενά τους ή ακόμα και με την ίδια τη φυσική παρουσία τους, υπογράμμιζαν τη στήριξή τους στις εκδηλώσεις εθνικισμού. Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε η ΝΔ και στις πρόσφατες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε αρκετές πόλεις της βόρειας Ελλάδας, και στις οποίες έδωσαν το “παρών” δεκάδες στελέχη και βουλευτές του κόμματος.


201815 Ιούν

Η υποτέλεια και ο εθνικισμός όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής

Αντιδραστικός συμβιβασμός σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις των ιμπεριαλιστών

Η υποτέλεια και ο εθνικισμός όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής

Αναζωπυρώνεται το ρεύμα του εθνικισμού με την πρόταση μομφής της ΝΔ και τη διοργάνωση πατριδοκάπηλων συλλαλητηρίων

Σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο Κ. Μητσοτάκης με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, συμφωνία που υπογράφεται αύριο στις Πρέσπες με την παρουσία και τις ευλογίες των εκπροσώπων των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών. Από τη μια έχουμε στις δύο χώρες τις δύο κυβερνήσεις που ενεργώντας ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ προχώρησαν στη γνωστή συμφωνία με βασικό στόχο την ένταξη της πΓΔΜ στους δυο αυτούς αντιδραστικούς οργανισμούς για τον πλήρη έλεγχο των Δυτικών Βαλκανίων, και από την άλλη βρίσκονται οι δυνάμεις της δεξιάς αντιπολίτευσης, όπως συμβαίνει στη χώρα μας με τη ΝΔ, που γίνονται κήρυκες του αντιδραστικού εθνικισμού, της πατριδο­καπηλίας και του αντικομμουνισμού. Πρόκειται για τις δύο όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, της υποτέλειας και του τυχοδιωκτισμού, που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών.


201816 Μαϊ

Πορεία αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό

Πλήθος κόσμου, συντρόφων και συναγωνιστών πλαισίωσαν το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και Ισραήλ, στην οποία συμμετείχαν συλλογικότητες και παλαιστινιακές οργανώσεις, για να εκφράσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Η συγκέντρωση της ΛΑ-ΑΑΣ είχε οριστεί για τις 6μμ ενώ η πορεία κατευθύνθηκε αρχικά προς την αμερικανική πρεσβεία για να καταλήξει στη συνέχεια προς την ισραηλινή.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης από το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ αντηχούσαν τα συνθήματα που κατήγγειλαν το νέο βάρβαρο έγκλημα του φασιστικού κράτους του Ισραήλ σε βάρος του ηρωικού και δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης, που συντελείται με την ανοχή και τη στήριξη των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Ταυτόχρονα η ΛΑ-ΑΑΣ κατήγγειλε την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία δημιουργεί συμμαχίες με το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο υπηρετώντας τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017