Επικαιρότητα

201711 Δεκ

Εκδήλωση για την Παλαιστίνη

Την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, στις 19:30, το Σήμα υποδέχεται τον Ισμάτ Σάμπρι, πρώην Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, για να συζητήσουμε τις δραματικές εξελίξεις με φόντο την άκρως επιθετική ενέργεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και την προκλητική απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ, πόλη-σύμβολο των Παλαιστινίων, ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.


201714 Νοε

Τα εγκαίνια στη Σφήνα!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 11 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του πολιτιστικού χώρου της Πορείας στα Γιάννενα, της "Σφήνας". Περίπου 100 φίλοι και συναγωνιστές έδωσαν ισχυρή ώθηση στην «επίσημη πρώτη» μέρα της Σφήνας, γεμίζοντας το χώρο, δίνοντάς του ζωή και κέφι, αγκαλιάζοντας θερμά την προσπάθεια που τώρα ξεκινάει. Υπό τη ζωντανή μουσική και αργότερα με τις μουσικές επιλογές της νεολαίας και παραδοσιακά τραγούδια, τα εγκαίνια μετατράπηκαν σε μία πραγματική γιορτή, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


201712 Νοε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Σήμα η εκδήλωση για τη Βενεζουέλα

Το βράδυ της Παρασκευής, 10 Νοεμβρίου, ήταν αφιερωμένο στη Βενεζουέλα. Το Σήμα υποδέχτηκε με μία κατάμεστη αίθουσα τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος έδωσε μια ζωντανή, εμπεριστατωμένη εικόνα για την κατάσταση της χώρας του, για την ιστορική διαδρομή της, για την περικύκλωσή της από τον διεθνή (και, κυριότατα αμερικανικό) ιμπεριαλισμό, για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν και σήμερα επιχειρούνται στη Βενεζουέλα.

Εκ μέρους του Σήματος χαιρέτισε ο Γιάννης Αδριανός, ο οποίος, μετά από το καλωσόρισμα που απηύθυνε προς την αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας, συντόνισε τη συζήτηση και τη σειρά των πολλών και διαφορετικών ερωτημάτων που τέθηκαν προς τον Φαρίντ Φερνάντες. Ο τελευταίος απάντησε σε ένα προς ένα τα ερωτήματα που του έγιναν, συγκεκριμένα.


201709 Νοε

H Βενεζουέλα στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού

Συζήτηση-εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρέσβη της Βενεζουέλας: «H Βενεζουέλα στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού»

Η Βενεζουέλα στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού

Την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 19:00 το ΣΗΜΑ Πορείας υποδέχεται τον Φαρίντ Φερνάντες, πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, ο οποίος θα είναι μαζί μας σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ενημέρωση και τη συζήτηση για την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.


201707 Νοε

Το ΚΚΕ και η «Διεθνής Συνάντηση» στο Λένινγκραντ

Ο σημερινός Ριζοσπάστης (Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017) αν και έχει ένα 4σέλιδο αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση, πολύ λίγες αράδες διαθέτει για να ενημερώσει τους αναγνώστες του σχετικά με τις εργασίες της «Διεθνούς Συνάντησης» Κομμουνιστικών Κομμάτων που έγινε στο Λένινγκραντ για τα 100 χρόνια από τον Οκτώβρη του 1917. Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος συνολικά «103 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα» και μεταξύ αυτών αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες» της Συνάντησης με την έγκριση ενός «καλέσματος» στο οποίο «περιγράφονται οι κοινές δράσεις των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων για το 2018». Το κάλεσμα θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Όπως μας πληροφορεί ο Ριζοσπάστης, κατά τη διάρκεια των εργασιών «μίλησαν και οι 103 εκπρόσωποι των Κ.Κ. που συμμετείχαν» ενώ συμφωνήθηκε η επόμενη «Διεθνής Συνάντηση» να γίνει του χρόνου στην Αθήνα.
100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017