Επικαιρότητα

201831 Ιούλ

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση ενάντια στο ΧΥΤΑ στη Λευκίμη

Οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ στην Κέρκυρα συμμετείχαν ενεργά και δραστήρια, με πανό και προκήρυξη, στις πρόσφατες κινητοποίησεις που πραγματοποίησε η "Πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης" ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμη, μαζί με σωματεία, συλλογικότητες και άλλες πολιτικές δυνάμεις.


201830 Ιούλ

Φωτιές, πλημμύρες και ολέθριες καταστροφές

Σε ασύμμετρη απειλή για τον λαό και τον τόπο αποδεικνύεται η πανηγυριζόμενη «ανάπτυξη» τους.

Καθώς διαλύονται οι καπνοί στο Νέο Βουτζά και το Μάτι, οι κάτοικοι της Αττικής αντικρίζουν εικόνες βιβλικής καταστροφής, την ίδια στιγμή που οι πυρκαγιές συνεχίζουν να αποτεφρώνουν δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες και κατοικίες. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 88 και σύμφωνα με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, ο αριθμός των αγνοούμενων δύο μέρες μετά απροσδιόριστος, οι τραυματίες εκατοντάδες με πολλούς να βρίσκονται διασωληνωμένοι και οι άστεγοι χιλιάδες. Περιουσίες που έγιναν σε λίγες ώρες στάχτη, με τις καμμένες κατοικίες με τα μέχρι τώρα στοιχεία να ξεπερνούν τις 2000, ενώ δεν έχουν ακόμα δοθεί στοιχεία για τις δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που κατέστρεψε (και καταστρέφει) η φωτιά. Η πρόνοια για τους πληγέντες έχει αφεθεί για μια ακόμα φορά στο «ελληνικό φιλότιμο», το οποίο, όπως συνηθίζεται πλέον σε τέτοιες περιπτώσεις, οι «υπεύθυνοι» εξυμνούν! Η κρατική μηχανή για μία ακόμη φορά, παρουσιάζεται όχι απλά ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά ανήμπορη ακόμη και να το αντιληφθεί και να το περιγράψει!


201812 Ιούλ

Στα δίχτυα του αμερικάνικου και γερμανικού ιμπεριαλισμού τα Δυτικά Βαλκάνια

Ο Τσίπρας σε ρόλο δραστήριου πλασιέ

Στο Λονδίνο βρέθηκε ο Τσίπρας την Τρίτη, 10 Ιούλη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Δ. Βαλκανίων η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της λεγόμενης «Διαδικασίας Βερολίνου».   Είναι η πρώτη φορά από το 2014 – οπότε εγκαινιάστηκε η Σύνοδος αυτή από την Μέρκελ – που έλληνας πρωθυπουργός καλείται να συμμετάσχει και η Ελλάδα να γίνει πλήρες μέλος σε αυτή τη «Διαδικασία». Η πρόσκληση αυτή στον Τσίπρα έγινε ως ανταμοιβή και αναγνώριση των φιλότιμων προσπαθειών του ίδιου και της κυβέρνησής του για την προώθηση και υλοποίηση στην περιοχή των γενικότερων γαιωστρατηγικών και οικονομικών στόχων της Γερμανίας, των ΗΠΑ και των εταίρων τους.


201828 Ιούν

Αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Κεντρική εκδήλωση: "Αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης"

Σάββατο 30 Ιούνη 7.30μμ στο Σήμα (Χαρ. Τρικούπη & Ισαύρων 29Γ)

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση της Πορείας και του Σήματος για τον μήνα Ιούνιο είναι αφιερωμένη στην «Αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης». Μαρτυρίες, ντοκουμέντα και οπτικό υλικό από την πιο σκοτεινή, όσο και ηρωική, σελίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Από το Νταχάου στο Χαϊδάρι και την Ελ Ντάμπα: Η άσβεστη παρακαταθήκη της αντίστασης των κομμουνιστών και των αντιφασιστών πατριωτών απέναντι στη θηριωδία των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης.

Η βραδιά εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων μνήμης και τιμής (οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους) για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Το μουσικό σχήμα της Πορείας θα συνοδεύσει την εκδήλωση με τραγούδια από το «Μαουτχάουζεν» του Θεοδωράκη.


201815 Ιούν

Η ΝΔ αντιμέτωπη με το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας

Η υπόθεση της ονομασίας της πΓΔΜ αναδεικνύει τις σοβαρές αντιθέσεις ανάμεσα στις διαφορετικές γραμμές που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και τις συμπληγάδες από τις οποίες καλείται να περάσει τώρα ο αρχηγός της, Κ. Μητσοτάκης. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα πρώτα κιόλας συλλαλητήρια που οργάνωσαν ακροδεξιοί και εθνικιστικοί κύκλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις αρχές του χρόνου και στα οποία η ηγεσία της ΝΔ παρείχε έμμεση, αλλά όμως σαφή στήριξη. Άλλωστε τον τόνο είχαν δώσει τότε κεντρικά στελέχη της -με αιχμή τον Σαμαρά- ται οποία, είτε με τα λεγόμενά τους ή ακόμα και με την ίδια τη φυσική παρουσία τους, υπογράμμιζαν τη στήριξή τους στις εκδηλώσεις εθνικισμού. Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε η ΝΔ και στις πρόσφατες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε αρκετές πόλεις της βόρειας Ελλάδας, και στις οποίες έδωσαν το “παρών” δεκάδες στελέχη και βουλευτές του κόμματος.
Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017