Επικαιρότητα

201816 Μαϊ

Πορεία αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό

Πλήθος κόσμου, συντρόφων και συναγωνιστών πλαισίωσαν το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και Ισραήλ, στην οποία συμμετείχαν συλλογικότητες και παλαιστινιακές οργανώσεις, για να εκφράσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Η συγκέντρωση της ΛΑ-ΑΑΣ είχε οριστεί για τις 6μμ ενώ η πορεία κατευθύνθηκε αρχικά προς την αμερικανική πρεσβεία για να καταλήξει στη συνέχεια προς την ισραηλινή.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης από το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ αντηχούσαν τα συνθήματα που κατήγγειλαν το νέο βάρβαρο έγκλημα του φασιστικού κράτους του Ισραήλ σε βάρος του ηρωικού και δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης, που συντελείται με την ανοχή και τη στήριξη των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Ταυτόχρονα η ΛΑ-ΑΑΣ κατήγγειλε την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία δημιουργεί συμμαχίες με το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο υπηρετώντας τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.


201801 Μαϊ

Αγωνιστικά τιμήθηκε η εργατική πρωτομαγιά

Με αγωνιστικό παλμό και μαζικότητα τίμησε το Μ-Λ ΚΚΕ την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στην κινητοποίηση και διαδήλωση που είχε προκηρύξει η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Αρκετές δεκάδες σύντροφοι και συναγωνιστές, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι πλαισίωσαν τα πανό του Κόμματος καθώς και της ΕΡΓ.Α.Σ και της Πορείας. Με κόκκινες σημαίες και συνθήματα ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την εξάρτηση, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Στη διαδήλωση της ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχε επίσης και το ΚΚΕ(μ-λ) μαζί με την Ταξική Πορεία και τις Αγωνιστικές Κινήσεις.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν με τη σειρά, εκπρόσωπος της ΛΑ-ΑΑΣ, του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Σύνταγμα και την Αμερικανική πρεσβεία. Εκεί σύσσωμες οι δυνάμεις της ΛΑ-ΑΑΣ κατήγγειλαν την πολεμοκάπηλη πολιτική των ΗΠΑ, απαιτώντας να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα.


201830 Απρ

Φωτογραφικό υλικό από το οδοιπορικό τιμής και μνήμης στις ηρωικές ανατολικές συνοικίες της Αθήνας

Απο την πορεία και την κατάθεση στεφανιού στο θυσιαστήριο της Καισαριανής


201829 Απρ

Ομιλία του σ. Δημήτρη Κοντοφάκα στο θυσιαστήριο της Καισαριανής

 Εδώ, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, την Πρωτομαγιά του 44 διακόσιοι κομμουνιστές, εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς φασίστες και τους Έλληνες συνεργάτες τους. Η εκτέλεση των διακοσίων ήταν το αιματηρό αντίτιμο που πλήρωσε το κομμουνιστικό κίνημα και ο ελληνικός λαός για την αγωνιστική και ανυπότακτη στάση του, για την αντίσταση που πρόβαλλε στους κατακτητές , για τα οράματα της πανανθρώπινης λευτεριάς και του σοσιαλισμού. Όλοι τους κρατούμενοι και εξόριστοι από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς της δικτατορίας του Μεταξά. Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, όχι μόνο δεν τους επέτρεψε να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή , όπως ζήτησαν, τους Ιταλούς και Γερμανούς εισβολείς, αλλά τους παρέδωσε σιδεροδέσμιους στους κατακτητές της χώρας μας.


201829 Απρ

Εκδηλώσεις τιμής στο Κάστρο του Υμηττού και στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 28 Απρίλη, με επιτυχία, το οδοιπορικό - φόρος τιμής του Μ-Λ ΚΚΕ, στα κάστρα και στους μαχητές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της περιόδου 1941-1945. Το πρωί στις 10 2 πούλμαν με μέλη και φίλους του κόμματος ξεκίνησαν από το Μουσείο στην Πατησίων με κατεύθυνση στον περίβολο του Δημαρχείου Υμηττού όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας  Νοτίων - Ανατολικών συνοικιών. Στη διάρκεια της διαδρομής υπήρξε, από την πολιτιστική επιτροπή του Μ-Λ ΚΚΕ, μια πρώτη ενημέρωση στους επιβάτες για τους αγώνες και τις θυσίες των μαχητών των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας (1941- 1945) με ιδιαίτερη έμφαση στους τόπους επίσκεψης, στο Κάστρο του Υμηττού και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Παράλληλα μοιράστηκε η μπροσούρα "Οι Ανατολικές Συνοικίες της Αθήνας στον Αγώνα για τη Λευτεριά", μια όμορφη εικονογραφημένη έκδοση των "Μορφωτικών Εκδόσεων".
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017