Επικαιρότητα

201812 Νοε

Εκατό χρόνια από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο οι ιμπεριαλιστές- εμπρηστές του πολέμου προετοιμάζονται για νέο μακελειό

Οι εκδηλώσεις στο Παρίσι για τα εκατό χρόνια από τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο και όσα διαμείφθηκαν ανάμεσα στους ηγέτες των πρωταγωνιστών του πολέμου,


201810 Νοε

Ο Τραμπ θεωρεί «προσβλητική» την πρόταση Μακρόν για τη δημιουργία ενός «πραγματικού ευρωπαϊκού στρατού»

Πριν προλάβει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν να διακηρύξει, την περασμένη Τρίτη, ότι η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να υπερασπισθεί τον εαυτό της χωρίς «έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό απέναντι στην Κίνα, την Ρωσία και ακόμη και απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», ήρθε άμεσα, χθες Παρασκευή, η απάντηση από τον Τραμπ.


201810 Νοε

Οι πραγματικοί στόχοι της κυβερνητικής πρότασης για την ψευδεπίγραφη συνταγματική αναθεώρηση

Tο καλοκαίρι του 2016 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήρθε αντιμέτωπη με τον λαϊκό αναβρασμό που προκάλεσε η ψήφιση των αντιλαϊκών «προαπαιτούμενων» της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου, άνοιξε στο πολιτικό τραπέζι το χαρτί της συνταγματικής αναθεώρησης, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την πίεση που δεχόταν.


201808 Νοε

Ο Μακρόν καλεί στη δημιουργία «ενός πραγματικού ευρωπαϊκού στρατού» για την προστασία της ΕΕ από την Κίνα, τη Ρωσία και ΗΠΑ

Η Ευρώπη δεν θα μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό της χωρίς «έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Europe 1.

Ζήτησε, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «να προστατευθούμε απέναντι στην Κίνα, την Ρωσία και ακόμη και απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», αναφερόμενος στην απόφαση του Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Διεθνή Συνθήκη για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς (INF). «Ποιος είναι το βασικό θύμα;», είπε: «Η Ευρώπη και η ασφάλειά της».


Κλιμάκωση των πολεμικών απειλών ενόψει της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ

Η προγραμματισμένη άφιξη στο λιμάνι της Λεμεσού, στις 12 Νοέμβρη, του γεωτρύπανου της Exxon Mobil και η έναρξη γεωτρήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιμάκωσης των πολεμικών προειδοποιήσεων, απειλών και προετοιμασιών, για την κατοχύρωση και προστασία δικαιωμάτων και συμφερόντων στην Αν. Μεσόγειο.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017