Νεολαία

201805 Δεκ

1-2 Δεκέμβρη: Ετήσια Πανελλαδική Σύσκεψη της Πορείας

Το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Πανελλαδική Σύσκεψη της Πορείας.


201803 Δεκ

Να αντισταθούμε στο δηλητήριο του φασισμού και του εθνικισμού

Μέσα στο γενικότερο κλίμα εθνικιστικής υστερίας λόγω του Μακεδονικού ζητήματος, όπως και του θανάτου του Κατσίφα, αντιδραστικές, φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις βρήκαν πρόσφορο έδαφος και υποκινούν καταλήψεις σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας. Σχολικά προαύλια γέμισαν με πανό στα οποία δεσπόζουν συνθήματα εθνικιστικού μίσους και αλυτρωτισμού με κυρίαρχο το "Η Μακεδονία είναι Ελλάδα", ενώ μαθητικά συλλαλητήρια με αντίστοιχο περιεχόμενο και συνθηματολογία οργανώθηκαν την Πέμπτη 29/11. Τα συνθήματα αυτά σκόπιμα συγκαλύπτουν το γεγονός ότι, γεωγραφικά, η περιοχή της Μακεδονίας είναι μοιρασμένη σε τρεις χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, πΓΔΜ) και ελληνική είναι αυτή που βρίσκεται εντός των συνόρων της Ελλάδας. Το παραπάνω σύνθημα λοιπόν, δεν είναι μια αθώα λαθεμένη διατύπωση, αλλά αποτελεί έκφραση του αντιδραστικού ελληνικού εθνικισμού που διατηρεί επεκτατικές βλέ­ψεις απέναντι στις γειτονικές χώρες.


201819 Νοε

Σήμα - Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νοεμβρίου

 

 

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 18:00,

εκδήλωση-συζήτηση της ΕΡΓ.Α.Σ. «Απεργιακοί αγώνες: πώς ενισχύονται και ποιοι τους υπονομεύουν;»


201819 Νοε

ΣΦΗΝΑ: Εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας της

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τον 1 χρόνο της ΣΦΗΝΑΣ. Πολλοί φίλοι του Πολιτιστικού χώρου στην Αραβαντινού 6 γέμισαν τη ΣΦΗΝΑ σ’ αυτή την καθόλα επετειακή βραδιά.


201819 Νοε

Στην Πυξίδα: πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πορείας για το Πολυτεχνείο

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την οποία παρακολούθησαν παλιοί και νέοι σύντροφοι και συναγωνιστές.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017