Προκηρύξεις Μ-Λ ΚΚΕ

201826 Απρ

Προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ για την εργατική πρωτομαγιά

Τιμούμε την Εργατική πρωτομαγιά δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και το φασισμό

Για Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό

Εργάτες – εργαζόμενοι/ες

Η Πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια ημέρα αγώνα και διεθνιστικής αλληλεγγύης της εργατικής τάξης! Είναι η μέρα όπου η εργατική τάξη αντλεί διδάγματα από τους ιστορικούς αγώνες της, επιθεωρεί και συγκεντρώνει τις δυνάμεις της για να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά της και να προωθήσει τους μεγάλους σκοπούς της τάξης της.

Η φετινή Πρωτομαγιά, 132 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο για το “ιστορικό 8ωρο” βρίσκει την παγκόσμια εργατική τάξη, τους λαούς και τα έθνη στις  δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που ξέσπασε εδώ και μια δεκαετία και συνεχίζεται.


201708 Σεπ

Κάτω τα νέα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - ολιγαρχίας

ΟΛΟΙ στην Πορεία στα εγκαίνια της ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ

Με νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξωραΐσει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης και να αποπροσανατολίσει το λαό σχετικά με τα νέα επώδυνα μέτρα που θα πάρει σύμφωνα με τις επιταγές ΕΕ- ΔΝΤ μπροστά στην επερχόμενη τρίτη αξιολόγηση. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιεί και την επίσκεψη Μακρόν, πα­ρουσιάζοντάς την ως ψήφο εμπι­στοσύνης στην κυβερ­νητική πολιτική, όταν στην πραγ­ματικότητα ο Γάλλος πρω­θυπουργός ήρθε στην Ελλάδα με εκπροσώπους του γαλλικού κεφαλαίου προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα του γαλλικού ιμπεριαλισμού και να διεκδικήσει αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή.


201614 Νοε

Ενάντια στα μνημόνια υποδούλωσης και εξαθλίωσης του λαού, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρά τις αδιάλειπτες προσπάθειες της αντίδρασης να διαστρέψει, να καπηλευτεί, να συκοφαντήσει και να αφανίσει το Πολυτεχνείο, ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη παραμένει άσβηστος στη συνείδηση της ανυπότακτης νεολαίας, του εργαζόμενου λαού και των δημοκρατικών μαζών. Ανυψώνει το Πολυτεχνείο σε διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία.

Ο αγώνας αυτός γίνεται εξαιρετικά επίκαιρος στις τωρινές συνθήκες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονιόδουλων κυβερνήσεων και των κάθε λογής υποτακτικών της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών και κηδεμόνων της, Ευρωπαίων και Αμερικανών. Στις συνθήκες που ο φασισμός έχει σηκώσει ξανά το κεφάλι ενώ εντείνεται η αντιδημοκρατική πολιτική και δυναμώνει η απειλή του πολέμου στην περιοχή μας και σ' όλο τον κόσμο.


201606 Μαϊ

Πρωτομαγιάτικη προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί, στην Αθήνα, σε συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση που οργανώνει η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με αφετηρία την πλατεία Ομόνοιας, την Κυριακή 8 Μάη, 10.30 π,μ.

Πανεργατικός ξεσηκωμός

Για να μην περάσει η αντιασφαλιστική φοροληστρική επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ

Όλοι στη 48ωρη πανεργατική απεργία και τα συλλαλητήρια

Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμός

Για όγδοη χρονιά η κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος εξακολουθεί να μαίνεται σκορπώντας αμέτρητα δεινά στην παγκόσμια εργατική τάξη και στους λαούς. Η παρατεταμένη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα κλιμακώνεται. Οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, οι οξυνόμενοι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων διαμελίζουν και διαλύουν χώρες, έχουν δημιουργήσει τα τεράστια κύματα των εκατομμυρίων ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών που θαλασσοπνίγονται, κλείνονται σε στρατόπεδα, αποκλείονται με συνοριακούς φράκτες, εμποδίζονται να μετακινηθούν και “επαναπροωθούνται” με ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία, ευρωσυνοριοφυλακές και αστυνομική καταστολή. Η πολιτική αντίδραση εντείνεται και εκδηλώνεται τόσο με την κατάπνιξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων όσο και με την ενίσχυση των ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων. Στη χώρα μας οι συνέπειες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, της πολιτικής της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και της λεηλασίας του τόπου αποκτούν ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις με την εφαρμογή του τρίτου  μνημονίου. Μέσα στις ασφυκτικές κοινωνικές συνθήκες που έχουν δημιουργήσει η αντιδραστική πολιτική της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και ο νεοαποικιακός έλεγχος της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η μεγάλη μέρα τιμής και συνέχισης των αγώνων της εργατικής τάξης, η Εργατική Πρωτομαγιά, δεν μπορεί παρά να γιορτασθεί σαν ένα σάλπισμα που καλεί σε δυνάμωμα της πανεργατικής-παλλαϊκής αντίστασης στα ληστρικά μνημόνια, στην πολιτική της  ανεργίας, της φτώχειας και της εθνικής υποτέλειας.


201515 Νοε

Το Πολυτεχνείο διδάσκει και εμπνέει

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Στους δρόμους των αγώνων θα κριθεί το δίκιο

Το Πολυτεχνείο διδάσκει και εμπνέει

1.  Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή!  42 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη οι κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι προ­σπαθούν να μειώσουν, να στρε­­­βλώ­σουν και να συκοφα­ντήσουν το πραγματικό νόημα του Νο­έμ­βρη ’73.

Ωστόσο το Πολυτε­χνείο -σαν η πιο γνήσια και κο­ρυ­φαία αντιφασιστική στιγμή ενάντια στην εφτάχρονη  δικτα­τορία- πα­ραμένει ανέγγιχτο από τους συ­κοφάντες και διαστρεβλωτές του και αντέχει στο χρόνο όσο καμιά άλλη  επέτειος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν μπαίνει στο «μου­σείο», αλλά συνεχίζει στο δρόμο των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ, δηλαδή των σημαντικότερων ορόσημων στη σύγχρονη ιστορία.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017