Ανακοινώσεις

201815 Απρ

Για το δυνάμωμα του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος

 

 

Για Ειρήνη - Δουλειά - Δημοκρατία

Εθνική Ανεξαρτησία – Σοσιαλισμό

 

 Εκδηλώσεις για το 6ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ


201815 Απρ

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά !

Κάλεσμα της ΛΑ-ΑΑΣ για την Εργατική Πρωτομαγιά


201826 Φεβ

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

 

Στις 6 το απόγευμα στις 15 Φλεβάρη στο Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία των τοπικών ΕΛΜΕ και συλλόγων Δασκάλων και αποφάσεων φοιτητικών συλλόγων.


201802 Μαρ

Διακήρυξη της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ Για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Η ίδρυση

Συμπληρώνονται εφέτος 100 χρόνια από τη δημιουργία του κόμματος της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Στις 17 Νοέμβρη του 1918, συνήλθε στον Πειραιά, το ιδρυτικό συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδος (ΣΕΚΕ), που στο 3ο συνέδριό του, το 1924,  μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

 Το ΚΚΕ γεννήθηκε σαν ώριμος καρπός όλης της νεοελληνικής κοινωνικο-οικονομικής και πολιτικής εξέλιξης, ιδιαίτερα σαν αποτέλεσμα της κρίσης που δημιούργησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και κάτω από την ισχυρή επίδραση της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης της Ρωσίας. Αυτό ήταν ένα μεγάλο, ιστορικό ορόσημο, που σημάδεψε βαθειά όλη την παραπέρα πορεία όχι μόνο του προλεταριάτου της Ελλάδας, αλλά και των άλλων εργαζομένων της πόλης και του χωριού, όλου του λαού και του έθνους μας.

Για πρώτη φορά η εργατική τάξη αποκτά το επαναστατικό πολιτικό της κόμμα, τον εκφραστή των ταξικών της συμφερόντων και τίθεται σε ημερήσια διάταξη η «πάλη των τάξεων», η προοπτική της κοινωνικής επανάστασης, με α­πώτερο σκοπό την πραγματοποίηση του κομμουνισμού στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.


201826 Φεβ

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ Επικίνδυνη κατάσταση στο Αιγαίο και την Κύπρο από την επιθετική πολιτική της άρχουσας τάξης της Τουρκίας

Κοινός αγώνας των λαών Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας

 ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους υποτακτικούς του

 

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στο Αιγαίο και την Κύπρο ύστερα από τον διεμβολισμό ελληνικού σκάφους του Λιμενικού από ακταιωρό της τουρκικής Ακτοφυλακής στην περιοχή των Ιμίων, λίγες μέρες μετά από παρόμοιο επεισόδιο στην ίδια περιοχή, την ίδια στιγμή που τουρκικά πολεμικά πλοία μπλόκαραν τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε οικόπεδο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.
100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017